Kudde för nacken Contour Plus vid nackproblem
kudde för nacken
kudde för nacken ergonomisk nackkudde kudde för nacken

Anatomisk kudde för nacken för behandling av nackproblem nattetid

  • 1 099 kr

Contour Plus är en medelhård anatomisk kudde för nacken för extra stöd och avlastning vid nackproblem. Kudden avlastar nackkotpelaren effektivt.

Läs mer

  • Hjälper musklerna i nacke, huvud, skuldror att slappna av
  • Optimalt stöd åt nackkotpelaren och nackmuskulaturen
  • Medelhård modell för extra stöd
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Kudde för nacken Contour Plus

Contour PLUS är en kudde för nacken, konstruerad för att avlasta nackkotpelaren vid sömn för att effektivt motverka nackproblem orsakat av felaktig position av nacken. Nackproblem uppstår ofta av en otillräckligt stabiliserande kudde med en direkt effekt att nacken placeras i en onormal position flera timmar varje natt. Contour PLUS är en medelhård kudde vilket ger ett extra stöd för nacken vid belastning. Den medelhårda kudden lämpar sig lika bra för män som kvinnor vid behov av extra stöd. 
Nackproblem så som smärta och stelhet i nacken är ett vanligt förekommande problem. Ytterligare sympton på nackproblem kan vara återkommande nackspärr, ömhet i nackmuskulaturen och lokal smärta. 
En kudde för nacken skall stödja huvudet, hela nackkotpelaren samt axlarna och kudden skall vara konstruerad för att ge stöd både när man sover på sidan och rygg.
Viktigt i valet av en kudde för nacken är både formen på kudden och även materialet. En kombination av en anatomisk form och rätt stabiliserande material bidrar till att nackkotpelaren får rätt mängd stöd under hela natten. 

Contour PLUS är en förstklassig ergonomiskt utformad kudde för behandling av nackproblem nattetid.  Kuddens anatomiska konstruktion ger rätt stöd åt huvudet, nacken och nackkotpelaren för att uppnå en neutralposition av nacken. Kudden Contour Plus är speciellt tillverkad för att neutralpositionera nacken och är tillverkad av ett trögelastiskt minnesskum som effektivt formar sig efter nacken vid belastning. Minnesskumet i kudden är både belastning- och temperaturkänsligt och formar sig effektivt efter belastningspunkterna för att på bästa sätt stödja nacken vid sömn. Contour PLUS har även en helt unik anatomisk form som säkerställer rätt mängd stöd för nacken oavsett om du sover på sidan eller på ryggen. Kudden för nacken formar sig inte bara efter nacken utan säkerställer även en stabil centrumposition av huvudet i kombination med rätt mängd stöd och avlastning vid nackproblem. Kudden har ett uttaget axelsegment placerat mitt i nackstödet på kudden. Axelsegmentet är konstruerat för att tillåta huvudet längre upp på kudden och säkertäller även ytterligare en stöd runt om hela nacken vid nackproblem. Axelsegmentet fungerar lika bra vid sovande på rygg som på sidan. 

Minnesskummet påverkas av kroppsvikt, belastning och kroppsstempteratur och förändras karraktär beroende på dessa faktorer under hela natten för att på bästa sätt stödja nacken i alla positioner. Om temperaturen eller belastningen ökar kommer kudden för nacken att bli mjukare för att på bästa sätt stödja nacken. Denna funktion är en unik och viktigt för att säkerställa rätt mängd individuellt stöd av nacken oavsett om vi sover på sidan eller på ryggen. Med tanke på att vi ofta rör oss nattetid från sovande på sidan till rygg och tillbaka igen så är minneskummet ett optimalt material för bästa anatomiska stöd. Kudden för nacken ger rätt mängd stöd för att med säkerhet tillåta nackmuskulaturen och nackkotpelaren att fullt ut slappna av nattetid. 

Kudden för nacken Contour PLUS finns i tre olika storlekar för optimal anatomisk grundfunktion. För att hittar rätt kudde för nacken skall man mäta axelns bredd från halsen till axlens slut. 
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag är en man som väger 100 kg. Skall jag välja mjuk eller meddelhård kudden för nacken? 
Svar. Du skall välja en medelhård modell som klarar av att stabilisera och avlasta nacken både vid sidoläge och vid sovande på rygg. 

Fråga. Vad är kudden för nacken tillverkad av för material? 
Svar. Kudden Contour Plus är tillverkad av ett försklassigt minnesskum som är det vanligaste materialet högfunktionella nackkuddar tillverkas av. Minnesskummet är temperaturkänsligt och mjuknar vid belastning samtidigt som materialet formar sig optimalt efter nacken och axlarna för bästa stöd. 

Fråga. Hur tvättar jag min kudde för nacken?
Svar. Contour kudden har örngott som tvättas i 40° varmt vatten. 

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Mått från halsen till axeln
Small - 10 cm
Medium11 - 17 cm
Large17 cm -

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem