Behandla muskel och ledsmärta med NovaCool kylsystem för hemmet
novacool_kylsystem
novacool_kylsystem kybehandling knabandage

NovaCool - smärtlindring och kompression för ett smärtande knä utan begränsningar.

  •  899 kr 

Kylbehandling och kompression är ett bevisat sätt att minska smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig. 

Läs mer

  • Extremt enkel kylbehandling oavsett var du befinner dig
  • Minskar smärta och svullnad i knäleden
  • Justerbar kompression med pump och ventilsystem
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Kylsystem NovaCool Knäled

Behandla smärta i knäleden med kyla och kompression hemma, på jobbet eller efter träning och motion. 
Smärta i knäleden orsakat av ligamentskada, muskelinflammation, efter ett kirurgiskt ingrepp eller vid artros kan effektivt behandlas med kombinationen av kyla och kompression. 
Kompression och kyla är det bästa och mest effektiva sättet att minska svullnad och smärta i knäleden och ett väl beprövat och bevisat tillvägagångssätt. Kylan och kompressionens effekt finns kliniskt dokumenterad i ett flertal studier* , kombinationen av kyla och kompression har tidigare inte varit tillgängligt på ett enkelt och smidigt sätt för anvädning hemmet. NovaCool Kylsystem ger en korrekt medicinsk rehabilitering eller smärtlindring i hemmet, efter träningen eller innan promenaden.
NovaCool kylsystem knä har ett effektivt kylelement som placeras i kylen när det inte används. Kylelementet appliceras i NovaCool manschetten som är försedd med en uppblåsbar luftkudde för att på enklaste sättet kombinera kyla med kompression. 

Kombinationen av kyla och kompression minskar effektivt svullnaden i knäleden samtidigt som man uppnår effektiv smärtlindring. 
Kompressionsmanschetten är försedd med en pump som möjliggör extremt enkel och snabb kompressionsökning över knäleden. Manschetten är även utrustad med en reduceringsventil som möjliggör enkel och snabb justering av trycket och kompressionen över knäleden. 

Använda NovaCool knä vid generell smärta, inflammation och överbelastning i knäleden samt vid, 
- Artros smärta i knäleden
- Återkommande svullnad efter ansträngning
- Generell smärta vid menisk eller strukturell skada ex ledband / korsbandsskada
- Mjukdelsskador runt knäleden
- Schlatterinflammationen, hopparknä eller löparknä

NovaCool Knä möjliggör medicinsk kylbehandling med kompression oavsett var du befinner dig och kan enkelt appliceras med hjälp av knämanschettens två kardborrband.

* Combination of cold and compression after knee surgery. A prospective randomized stydy. Schröder D1, Pässler HH 
* The use of Cryo/Cuff versus ice and elastic warp in the prospecitve care of knee arthroscopy patients. Whitelaw GP1, DeMuth KA, Demos Ha, Schepsis A, Jacques E. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har smärta och svullnar i mitt knä efter jag har motionerat. Jag har artros i knäleden. Kan NovaCool hjälpa mig med smärtlindring?
Svar. Ja, NovaCool kombinerar kyla med kompression för att på bästa sätt minska smärta och svullnad i knäleden vid problem.

Fråga. Jag skall genomgå en knäoperation och min läkare nämnde att man kan behandla smärtan efter operation med kyla och kompression. Är denna produkt lämplig även efter operationer?
Svar. Ja, NovaCool kan användas för alla smärttillstånd i knäleden och kombinerar kyla för minskad smärta och kompression för minskad svullnad i knäleden. 

Fråga. Hur använder jag mitt NovaCool system? 
Svar. NovaCool består av tre komponenter. 1 st tryckmanschett (svart) 1 kylmanschett (blå) och en pump med 35 cm lång silikonslang. Lägg kylmanschetten i kylen i god tid innan anvädning så att manschetten är väl nedkyld. Applicera in kylmanschetten med kardborre i tryckmanschetten och lägg systemet över knäleden. Spänn de två långa banden runt knäleden och stäng kardborren så att det sitter på plats runt knäleden. Applicera pumpen i tryckventilen och vrist till On. Pumpa med handpumpen för att ökar kompressionen runt knäleden och därmed uppnå minskad svullnad och kylbehandling samtidigt. Om trycket blir för högt kan du enkelt öppna ventilen på knäbandaget för dirket minska trycket över knäleden. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt NovaCool kylsystem?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt med stängd kardborre. Kylmanschetten rengörs enklast med hjälp av en fuktig trasa. 
 

Storlekstabell

Storlek
Universal Höger och Vänster

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem