Knäskydd Thermo Dynamics | Rehaboteket
knäskydd artros med värme
knäskydd artros med värme

Värmande knäskydd med angora för artrosproblem

  •  999 kr 

Knäskydd Thermo är ett helt unikt värmande knäskydd vid behov av stöd, stabilitet av en smärtande knäled

Läs mer

  • Kompressionsgivande, extra stöd och stabilitet
  • Värmande och ventilerande ylle och angoratextil
  • Motverkar svullnad, nedkylning av en smärtsam knäled
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Thermo Dynamics

Knäskydd Thermo är speciellt utvecklat för att skapa rätt förutsättningar för stöd, stabilitet, kompression och värme för en smärtande knäled.
Många problem med förslitningsskador, artros, reumatiska problem, artrit förvärras under årets kallar perioder och knäskydd Thermo är utvecklat för ett kallare klimat.

En knäled drabbad av artros eller artrit är vanligtvis stel och instabil på grund av grundproblematiken men många upplever att problemen förvärras i takt med lokal nedkylning under de kallare perioderna på året. En mindre rörlig, stelare och mera smärtsam knäled påverkar vanligtvis förmågan att belasta knäleden normalt. Knäskydd Thermo är ett helt unikt knäskydd som skapar rätt förutsättningar för en försliten knäled i form av stöd, kompression och stabilitet men tar även hänsyn och motverkar risken för att lokalt bli nedkyld över knäleden med hjälp av värmande och ventilerande material så som angora och ylle.  Knäskyddet är tillverkat med 17% angoratextil och 9% värmande ylle vilket effektivt ökar värmen lokalt runt den smärtande knäleden. Materielen skapar lokalt värme utan att påverka de ventilerande egenskaperna i textilen. Knäskyddet konstruktion och materialval  värmer och motverkar samtidigt att huden under skyddet blir blöt och fuktig vilket alltid påverkar komforten vid en hel dags användning.
Denna helt unika kombination av material och funktion lämpar sig speciellt för smärtande knäleder under de kallare perioderna på året vid problem och smärta orsakat av reumatiska problem och eller artrosproblem i knäleden. Knäskydd Thermo kan likväl användas inomhus som utomhus vid besvär.

Utöver knäskyddets värmande egenskaper skapar skyddet även hög grad av kompression runt knäleden, kompressionen motverkar effektivt svullnad lokalt i knäleden och bidrar samtidigt till ett lätt extra stöd. På insidan och utsidan av knäleden sitter två flexibla fjäderskenor tillverkade av rostfritt stål, skenorna är flexibla och upplevs mjuka över leden med i kombination med materialets kompression som bidrar skenorna till extra avlastning av leden. Skenorna som inte påverkar knäledens böj- eller sträckförmåga skapar ett extra stöd utan att märkas vid användning. Skenorna som är helt flexibla formar sig effektivt efter knäleden i takt med användning och behöver inte på något sätt anpassas efter användarens anatomiska passform. Runt knäskålen över framsidan på knäskyddet sitter det en insydd silikonpelott. Pelotten har för funktion att lokalt öka kompressionen runt knäleden och bidrar till lokalt ökad kompression runt leden vilket effektivt motverkar svullnaden i knät. Den cirkulära pelotten skapar samtidigt ett extra stöd och avlastning av knäskålen i belastat läge.
Använd knäskydd Thermo vid,
- Ökade problem med smärta och stelhet i knäleden orsakat av nedkylning eller ökade problem vid kallare väderlek
- Vid smärta och problem i knäleden orsakat av artros (ledförslitning) eller artrit (ledinflammation)
- Lokal instabilitet och svullnad i knäleden
- Vid smärta, svullnad stelhet i knäleden i samband med reumatoid artrit (RA)
- Vid behov av extra stabilitet och kontroll av en smärtande knäled
- Vid behov av extra stabilitet av en instabil knäskål med lättare luxationsproblem

Knäskyddets unika materialkonstruktion gör det extra enkelt att applicera över knäleden. Themoskyddet glider enkelt över huden och kan utan större handkraft dras upp över leden och fixeras på grund av knäskyddets anatomiska passform och konstruktion.
Knäskyddet är tillverkat av flera olika material för att skapa kompression, värme och komfort vid användning och består av,
42% polyamide för kompression, 17 % Angora för lokal värme och ventilation, 17 % Polyacryl för slistyra och kompression, 15 % Elastane för kompression, 9 % Ylle för värmegenererande egenskaper och ventilation.

Knäskyddet har en materialtjocklek på 2 mm vilket är extremt tunt i förhållande till dess värmande egenskaper. Materialet är mjukt och komfortabelt och syns normalt inte under ett par vanliga byxor vilket lämpar sig som ett värmande ventilerande skydd i vardagliga livet. Knäskyddet tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Storlekstabellen visar hur man skall mäta för att få rätt storlek.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har alltid stela och smärtsamma knäleder på vintern och använder gummibaserade skydd idag. Det blir väldigt varma, blöta och framförallt svettiga redan efter en kortare stunds användning. Kan knäskydd Thermo vara ett alternativ?
Svar. Ja, Thermo är ett helt annat typ av knäskydd med värmande angora och ylle med bibehållen ventilation. Fördelen utöver högre grad av stöd och värme är även knäskyddets utmärkta ventilerande egenskaper

Fråga. Kan man ta bort skenorna på knäskyddet?
Svar. Nej, skenorna sitter insydda i stängda fickor som i regel inte märks av vid användning. Skenorna har även en ytterligare funktion och det är att alltid hålla skyddet utsträckt så att det inte sjunker ihop under användning därav att de inte går att ta bort.

Hur hittar jag rätt storlek?
Svar. Varje produkt har en unik storlekstabell och måttinstruktion som du utgår ifrån för att hitta rätt storlek på din produkt

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

5

Storlekstabell

Storlek Mått 1 Mått 2 Mått 3
Stl. 139-42 29-3226-29
Stl. 242-45 32-3529-32
Stl. 3 45-4835-3832-35
Stl. 448-5138-4135-38
Stl. 551-5441-4438-41
Stl. 654-5744-4741-44
Stl. 757-6047-5044-47

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem