Knäskydd PP4 | Rehaboteket
Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd vid korsbandsskada Knäskydd PP4 för korsbandsskada Knäskydd korsband Knäskydd främre korsbandsskada

Knäskydd PP4 för extra stabilitet och kontroll av en instabil knäled

  •  5 299 kr 

PP4 extra stabilt knäskydd med rörelsekontrollerande egenskaper vid korsband och ledbandsskador med enkel och snabb anpassning och justering.

Läs mer

  • Enkel anpassning för flex/ext inställningar
  • Låg vikt endast 420 gram | Extra stabilitet
  • Polycentriskt ledcentra med låg profil över led
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd PP4

PP4 knäskydd för främre och bakre korsbandsskador samt inre och yttre ledbandsskador. Knäskyddet kontrollerar knäleden och bidrar till extra stabilitet och kontroll av en skadad instabil knäled i alla rörelseriktningar, inåt/utåt samt framåt och bakåt genom avancerade anpassningsmöjligheter i böjning och sträck, flexion och extension.

PP4 är en så kallad funktionell knäortos vilket är den stabilaste modellen av knäskydd för avancerade knäskador med behov av extrem stabilitet och kontroll av knäleden. Skyddet används med fördel vid behov av extern stabilitet och kontroll vid individuella ligamentskador (främre korsbandsskada ACL, bakre korsbandsskada PCL, inre ledbandsskada MCL, yttre ledbandsskada LCL), multipla ligamentsskador (korsband och ledband) samt kombinationsskador (korsband, ledband och meniskskador s.k. triad skada).
PP4 har även funktioner för immobilisering knäleden efter skada / operation i intervallet 0°-30° med 10° justering.

PP4 är konstruerad för att stabilisera knäleden enligt den funktionella 4 punktsprincipen som ger optimal stabilitet och kontroll av leden. Den rigida metallramen med kontaktpunkter över framsidan av lårbenet och baksidan av underbenet i kombination med skyddets stumma bandsystem över baksidan av låret och framsidan av underbenet ger en av marknadens mest avancerade och stabiliserande 4-punktsortos. PP4 har ett så kallat polycentrisk ledcentra som på ett följer knäledens normala rörelsemönster, en polycentrisk ledrörelse förbättrar knäskyddets följsamheten i böj och sträck och minimerar samtidigt att rörelsen från ledcentrat fortplantar sig ut i metalramen vilket förbättrar knäskyddets fixering över lårben och underben samt minimerar risken för rotation och skavsår orsakat av ramens rörelse.

Ledcentrat har en extra låg profil med en total tjocklek på endast 14 mm vilket bidrar till skyddets överlägsna smidighet. Ledcentrat kan enkelt uppgraderas med olika rörelsebegränsande flexion och extensionsstopp för att förbättra och förändra knäskyddets rörelsebegränsade egenskaper.  PP4 har en helt unik konstruktion som möjliggör ändring av flexion och extensionsstoppen helt utan verktyg endast men hjälp av handkraft.  För att ändra inställningar på knäskyddet öppnas ledcentrat på enklaste sätt vilket möjliggör extremt enkel justering av ledens inställningar i flexion och extension. Främre korsbandsskador orsakar ofta översträckning i knäleden (hyperextension) som en direkt effekt av skadan och vid bakre korsbandsskador vill man ofta begränsa överböjning i leden ( flexionskontroll) Knäskyddet klarar effektivt att rörelsebegränsa knäleden och kan motverka  översträckning i 0°, 10°, 20°, 30°, 40° extension och har även en möjlighet att begränsa böjning i knäleden i 45°, 60°, 75°, 90° flexion.   PP4 levererar alltid med en komplett uppsättning av flexion och extensionstopp för att möjliggöra obegränsade möjligheter till individuell anpassning.

PP4 är utrustad med unika funktioner för att på bästa sätt fixeras över knäleden vilket medför att knäskyddet funktion, komfort och stabilitet maximeras.
Fixeringen utgörs av 6 olika bandsystem strategiskt placerade för bästa funktion. Bandsystemen är helt stumma för att uppnå optimal fixering och stabilitet. Ett problem med stabila knäskydd med stumma band är att banden ofta kan aktivera rörelse i ramen, detta framförallt med banden som sitter i kontakt med en större muskelgrupp så som den främre lårmuskeln. Alla bandsystem på knäskyddet sitter infästa med dynamiska bandspännen som tar upp rörelsen från muskulaturen och minimerar risken att rörelsen fortplantar sig in till den stabiliserande metallramen.

För att ytterligare förbättra fixeringen av knäskyddet har allt skyddet kontaktpunkter mot leden en vidhäftande greppyta tack vare det unika GRIP fodret. GRIP fodret har ett tunt lager av vidhäftande polymer vilket ger fodrets dess sträva och vidhäftande egenskaper. Ett vidhäftande foder mellan metallramen och huden hjälper effektiv till att ta bort risken för migrering under högintensiv aktivitet. Ett GRIP foder säkerställer optimal fixering även vid svettiga situationer så som vid idrott och motion samt även vid användning av knäskyddet ovanpå ett par underbyxor vintertid.
Över insidan av knäskyddets ledcentral sitter inmonterade kondylkuddar. Kuddarna är till för att öka kompressionen över leden samt att effektivt tryckavlasta eventuellt tryck från ledcentral.

PP4 levereras alltid med tre olika typer av kondylkuddar som enkelt kan appliceras över kontaktytan för att på bästa sätt anpassas ledbredden individuellt. Den mediala kondylkudden är en så kallad centreringskudde som effektivt bidrar till att ledcentral centreras i linje med knäledens rörelse. Centreringskudden har en upphöjd kontur mer en markerad centrumpunkt som effektivt följer knäledens inre kontur.
Knäskyddet är trots sin extrema stabilitet oerhört smidig i rörelse och aktivitet och fungerar lika bra för vardagligt användande vid arbete med behov av extra stöd, lågintensiv användning idrott motion samt högintensiv extrem belastning så som alpinskidåkning, motorcross.   PP4 metallram är endast 3 mm tjock vilket ger knäskyddet en helt unikt låg profil vilket medför en upplevelse av ett smidigt integrerat knäskydd vid aktivitet. Med en vikt på endast 420 gram blir skyddet ultralätt över knäleden och kombinationen av den unika anatomiskt formade metallramen och det ultratunna ledcentrat placerar PP4 i en klass för sig åsyftande stabilitet, smidighet och låg vikt. 
Knäskyddet PP4 ett av marknadens mest innovativa, anpassningsbara och stabilaste skydd för avancerade knäskador så som korsband och ledbandsskador.Knäskyddet tillverkas i höger och vänsterutförande för bästa anatomiska passform och klara av att stabilisera knäleden även vid de mest extrema situationerna så som extremskidåkning, alpinskidåkning, motor cross, ishockey och andra högintensiva kontaktidrotter.

Teknisk specifikation PP4
Total vikt 420 gram
Total längd 40 cm
Längd från ledcentra till överkant lår 19,5 cm
Längd från ledcentra till nedre 19,5 cm
Extensionskontroll 0°, 10°, 20° 30°
Flexionskontroll 45°, 60°, 75°, 90°

Tvätt instruktioner och underhåll
Metallram – fukta en trasa och torka av med handljummet vatten och en mild tvållösning. Eftertorka med en torr trasa
Foder – ta av fodret och torka av med en fuktig trasa. Låt fodren lufttorka innan användning
Smörj ledcentrat regelbundet med exempelvis symaskinsolja för att bibehålla ledens extremt lätta rörelse. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

1

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 15 cm ovan knäleden (se bild)
Small39 - 47 cm
Medium47 - 53 cm
Large53 - 60 cm
X-Large60 - 67 cm
XX-Large67 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan knäortosen kontrollera rörelsen i min knäled i böj och sträck?
Svar. Ja, PP4 är fullt utrustad med total flexion och extensionskontroll. Tillsammans med leveransen av knäortosen få följer det med två uppsättningar av flexion och extensionskontrollerande brickor som enkelt monteras framifrån eller bakifrån i leden för anpassa ROM i leden (rörelseomfånget i böj eller sträck). PP4 har en helt unik konstruktion som möjliggör extremt enkel anpassning av kontroller helt utan verktyg med hjälp av handkraft. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket