Knäskydd Pflexx | Rehaboteket

Unikt knäskydd för ökad muskelträning och rehabilitering

  • 1 899 kr

Knäskydd Pflexx är ett helt unikt koncept för aktiv muskeluppbyggnad av  knä- och lårmuskulaturen vid träning , efter skada, rehabilitering eller vid artros i knäleden

Läs mer

  • Muskelträning och knäskydd i samma produkt
  • Upp till 400% ökad muskelaktivering vid belastning
  • Används vardagligt som vid motion och träning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Pflexx

Knäskydd Pflexx är ett unikt knäskydd som kombinerar stöd och kompression av knäleden med aktiv motståndsträning för en starkare muskulatur runt knäleden och lårmuskeln. Pflexx används för att stärka muskulaturen vid problem med instabilitet i knäled, under rehabilitering efter skada operation, för förbättrad rehabilitering eller vid artrosproblem med behov av muskelträning. Knäskyddet Pflexx fungerar även utmärkt som ett extra muskelträningsredskap vid motion, träning och fysisk aktivitet utan begränsning. 

Knäskyddet är konstruerad med två motståndsskenor, POWER SPRINGs som effektivt bidrar till ökad muskelträning av muskulaturen runt knäleden och låret, skenorna aktiveras genom böj och sträck i knäleden (flexion och extension) och ger därmed olika grader av motståndsträning vid normal gång, löpning, träning eller rehab. 

En klinisk studie* genomförda vid CREST i UK uppvisar att Pflexx knäskydd ger upp till 400 % ökad muskelaktivering vid användning av Pflexx knäskydden vid löpning och 30% ökad aktivering vid normal belastning vardagligt på jobbet eller vid promenader. Knäskyddets unika konstruktion och enkla användning i vardagen eller vid träning med Pflexx ger möjlighet till förbättrad träning, ökad muskeluppbyggnad, styrka, smidighet och uthållighet. 

Knäskydd Pflexx levereras med tre POWER SPRINGs som ger olika motstånd beroende på önskad grad av träning och muskelaktivering. Skenorna kan enkelt bytas ut i knäskyddet för att förstärka träning eller öka motståndet över tid i samband med att muskulaturen utvecklas. Skenorna har olika motstånd beroende på färg och materialkomposition, den vita skenan har ett motstånd på 3.5 kg och är den skenan som ger minst motstånd. Gul ger 5 kg och svart 7.5 kg vilket ger en komplett motståndsprofil för utökad träning beroende på behov och muskelutveckling.  

Knäskydd Pflexx används med fördel vid, 
-Behov av att stärka knäleden muskulärt innan operation
-Rehabiliterings träning för muskeluppbyggnad efter operation
-Generell muskelträning och ben stryka vid allt typer av sport och aktivitet
-Muskelstärkande vid problem med knäartros och behov av enkel tillgång till naturlig muskelträning. 

Pflexx säljs per par för båda knäna och levereras med dubbla uppsättningar POWER SPRINGs för bilateral träning.

* Biomechanical Testing pf Pflexx Knee Exerciser Dr Dian E.M. Lawson, Prof Garth R.Johnson CREST Center for Rehabilitation and Engineering Studies Newcastle University June 2006

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med mitt knä efter en operation och undrar om Pflexx kan hjälpa mig med min rehabilitering efter skada? Jag går mycket dagligen och prioriterar det före att gå på gym. 
Svar. Ja, Pflexx är bl.a. utvecklad för att möjliggöra enkelt tillgpng till aktiv muskelträning efter ex en operation eller rehabilitiering. Knäskyddet ökar muskelaktiviteten upp till 30% vid normalt belastning och effektiviserar muskelträning vid promenad.  

Fråga. Om jag blir starkare av att använda Pflexx hur kan skenan ge mig fortsatt effektiv träning? 
Svar. Pflexx levereras med tre olika motstånd på skenorna ( vit, gul och svart) för att du skall kunna öka motstånder i takt med att du får effekt av din träning.

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Mät 15 cm ovan knäled Mät 15 cm nedanför knäled
X-Small OUT OF STOCK38 - 41 cm 28 - 31 cm
Small OUT OF STOCK41 - 44 cm31 - 34 cm
Medium 44 - 47 cm 34 - 37 cm
Large OUT OF STOCK47 - 50 cm 37 - 40 cm
X-Large OUT OF STOCK50 - 53 cm 40 - 43 cm
XX-Large OUT OF STOCK 53 - 56 cm 43 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem