Knäskydd Ice | Rehaboteket
Knäskydd kondroband
Knäskydd kondroband knäskydd schlatter schlatterband

Knäskydd ICE för avlastning av knäskålsproblem

  •  499 kr 

Kraftfullt modulärt knäskydd för avlastning vid främre knäsmärta, knäskål, broskytan bakom knäskålen och knäskålssenan ex schlatter, hopparknä, PFSS 

Läs mer

  • Optimal justeringsmöjlighet
  • Avlastande silikonpelott
  • Universal storlek
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Ice

ICE är ett effektivt avlastande knäskydd för problem med knäskålen, knäskålssenan eller knäskålssenans fäste i samband med belastning. 
Knäskyddet är ett helt modulärt system som möjliggör optimal anpassning och justering för bästa effekt.  Knäskyddets avlastande effekt kommer ifrån den viskoelastiska knäskåls pelotten som sitter placerad över knäskyddets del. Pelotten är konstruerad för att kontinuerligt trycka mot knäskålssenan nedanför knäskålens nedre kant och ovanför knäskålssenans senfäste på övre underbenet. Pelotten är tillverkad av silikon ett mjukt, formstabilt och vidhäftande material som säkerställer optimal fixering av knäskyddet över knäleden oavsett aktivitet eller rörelsemönster.

För att optimera graden av stöd på knäledens framsida har ICE en helt unik modulär funktion som tillåter optimal anpassning och justeringsmöjligheter i hur knäskyddet kan avvändas och justeras. I den främre fixeringspanelen sitter två D-ringar insydda som förbinder knäbandet över knäledens baksida. Placeringen av D-ringarna i panelens ytterkanter ger en extra effektiv centrumspänning som koncentrerar avlastningen till  knäskyddets främre paneler vilket ger i kombination med konstruktionen på bandspänningen en extra effektiv justering för att öka eller minska graden av avlastning över knäskålssenan.
Fixeringspanelen är även semielastisk vilket förstärker anpassningsmöjligheten och graden av kompression som kan appliceras över framsidan av knäleden. 
Ovanpå fixeringspanelen sitter en den avlastande silikon-pelotten inmonterad på en fullt justerbar panel som ger möjlighet att individuell anpassa placeringen av pelotten på enklaste sätt. Pelotten har en total bred på 60 mm vilket ger en universal täckning som fungerar lika bra för unga som gamla användare. 

Kombinationen av den elastiska fixeringspanelen och den justerbara silikon-pelotten ger ett knäskydd med obehindrade justeringsmöjligheter för bästa individuella funktion och effekt vid knäskålsrelaterade problem så som schlatter, chondromalacia patellae, hopparknä och PFSS.  
Det bakre knäbandet är tillverkat av ett mjukt och semielastiskt ventilerande material för optimal komfort och minimal risk för skav och obehag i knävecket. Helt knäbandet är tillverkat av mjuk kardborre som möjliggör en enormt flexibel anpassningsmöjlighet över hela bandets yta.  

 Knäskydd ICE kan kompletteras med ett tillhörande kylsystem för att ge kombinerad kylbehandling i samma knäskydd. Genom att ta bort den främre fixeringspanelen och ersätta den med kylsystem ICE så fungerar samma knäskydd som ett kylsystem efter träning, vid belastning eller vila. Klicka HÄR för att läsa mera om hur kylsystemet ICE fungerar. 

ICE fungerar lika bra på höger som vänster knä och är universal i storleken. För att anpassa bandlängden justeras bandspäningen på enklaste sätt. 
Knäskyddet skall tvättas i 30° handtvätt och lufttorkas efter tvätt innan användning. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med hopparknä och behöver avlasta knäskålens vid belastning. Fungerar ICE för hopparknä?
Svar. Ja, ICE har en unik knäskålsavlastande funktion med en silikonpelott som effektivt avlastar både knäskålen och knäskålssenans samtidigt.

Fråga. Är ICE ett schlatterband? 
Svar. Ja, det är ett väldigt effektivt, fullt justerbart schlatterband som fungerar lika bra för växande barn som vuxna vid knäskålsproblem

Egenskaper

Stabilitet

1

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Universal

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem