Knäskydd ledbandsskada GenuFit med skenor
knaskydd_ledbandsskada_ledband
knaskydd_ledbandsskada_ledband knaskydd_ledbandsskada_MCL knaskydd_ledbandsskada_ledband Knäskydd GenuFit ledbandsskada

Knäskydd för extra stabilitet av en instabil knäled

  •  2 499 kr 
  • 3199 kr

Knäskydd Genufit, extra stabilitet och kontroll vid inre ledbandsskada (MCL) och yttre ledbandsskada (LCL) i knäleden. Läs mer

  • Extra stabilt knäskydd med skenor
  • PreFix för exakt positionering av knäskyddets skena
  • Flexion- och extensionskontroll 0° - 90°
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd GenuFit

Knäskydd GenuFit är ett anatomiskt knäskydd för ledbandsskador i knäleden. Knäskyddet är ett extra stabilt knäskydd med skenor för optimal stabilitet för knäleden vid inre ledbandsskada och yttre ledbandsskada. 
GenuFit är tillverkad med en unik anatomisk passform som ger knäskyddet en extra låg profil över knäleden. Den låga profilen säkerställer ett smidigt men väldigt stabilt knäskydd oavsett aktivitet eller vardag. 

Knäskyddet är tillverkat med en frontöppning som möjliggör optimal anpassning av graden av stöd och kompression. Knäskyddets frontöppning innebär att knäskyddet individuellt kan spännas runt lår och vad för att uppnå optimal passform och komfort över knäleden. Knäskydd GenuFit är även utrustat med PreFix, en helt unik funktion som underlättar appliceringen av knäskyddet över leden samtidigt som PreFix säkerställer knäskyddets ledfunktion. PreFix funktionen säkerställer optimal synkronisering mellan knäleden och knäskyddets ledcentra på enklaste sätt. 

GenuFit är speciellt lämpat för ledbandsskador i knäleden och har två stabila metallskenor placerad över knäledens in och utsida för extra effektivt stöd vid inre ledbandsskador och yttre ledbandsskador. 
Knäskyddets skenor är tillverkade av stark aluminium som enkelt kan anpassas efter knäledens anatomiska form. Knäskyddet är utrustat med ett polycentriskt ledcentra som på ett optimalt sätt följer knäledens anatomiska ledrörelse. Den polycentriska ledrörelsen i knäskyddets skena minimerar rörelse i knäskyddet och ger extra stöd och kontroll av knäleden vid ledbandsskada i knäleden. 

Knäskyddet GenuFit är utrustat med fyra stumma extra stabiliserande band, två band är placerade över vaden och två band över låret. Banden har en halvcirkulär anpassning vilket gör att bandets bakre del kan individuellt förankras över baksidan på knäskyddet i förhållande till knäskyddets framsida. Vid applicering av banden stabiliseras skenan över knäleden för extra effektivt stöd. 
Knäskyddets skenor kan ställas in för att begränsa rörelsen i knäleden, flexion och extension. Tillsammans  med knäskyddet levereras alltid flexionsstopp 45°, 60°, 75° och 90° samt extensionsstopp 0°, 10°, 20° och 30° vilket möjliggör individuell anpassning av knäledens rörelseomfång, ROM vid behov. Knäskyddets skenor är totalt 41 cm långa och säkerställer optimal kontakt med lår och vad för extra effektiv stabilitet av knäleden vid inre och yttre ledbandsskador.
Knäskyddet är tillverkat av AirX ett formstabilit kompressionsgivande material med extra effektiv ventilation för bästa användare komfort. Det normalt känsliga knävecket är helt täckt med Soft-X material för minimera risken av skav från knäskyddet även vid de mest extrema påfrestningarna. 

Knäskydd GenuFit ger ett extra stöd och kontroll av knäleden vid inre ledbandsskador, yttre ledbandsskador, medial/lateral instabilitet och fungera lika bra att använda vardagligt som vid idrott och sport. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med en inre ledbandsskada i knät och behöver ett stabilare stöd för att kunna idrotta. Är knäskyddet GenuFit en bra lösning för mig? 
Svar. Ja, GenuFit är en av våra stabilaste knäskydd för extra stabilitet och kontroll vid inre och yttre ledbandsskador. Knäskyddet har två stabila sidostabiliserande skenor som effektivt ger stöd över knäleden. 

Fråga. Hur ställer jag in knäskyddet för att begränsa min möjlighet att sträcka ut knäleden?
Svar. Knäskyddets skenor kan enkelt anpassas för att begränsa böj och sträck i knäleden. Tillsammans med leveransen av knäskyddet medföljer extensionsstopp och flexionsstopp som enkelt monteras in i leden efter önskar rörelsebegränsning och kontroll. Stoppen extension finns med 0°,10°, 20° och 30° extension och flexionstoppen finns i 45°, 60°, 75° och 90°. Vid behov av både flexion och extensionsbegränsning kan leden enkelt begränsas i både flexion och extension samtidigt. 

Fråga. Vad är PREFIX?
Svar. PreFix är en unik funktion som förenklar appliceringen och positionering av leden i knäskyddet. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

5

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått 15 cm ovanför knäled
X-Small33 - 39 cm
Small39 - 45 cm
Medium45 - 52 cm
Large52 - 58 cm
X-Large58 - 66 cm
XX-Large66 - 75 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem