Knäskydd Dynamics Ultra | Rehaboteket
knäskydd_knästod
knäskydd_knästod knäskydd

Knäskydd för extra stabilitet, stöd och kompression

  •  799 kr 

Knäskydd Dynamics Ultra är ett tunt kompressionsgivande knäskydd för extra stöd utan rörelsepåverkan i knäleden 

Läs mer

  • Knäskålsstabiliserande funktion för stöd
  • ArthroFlex konstruktion för ökad lokal cirkulation
  • Flexibla skenor för stöd och förbättrad fixering
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd Dynamics Ultra

Knäskydd Dynamics Ultra är ett högkvalitativt knäskydd för en instabil smärtande knäled med upplevd instabilitet och osäkerhet i knäleden. Dynamics Ultra är tillverkad med en unik anatomisk passform för att säkerställa både knäskyddet funktion samt knäskyddets fixering över knäleden.  Den anatomiska passformen formas sig optimalt efter knäledens kontur och skapar extra hög kompression och förbättrad fixering över en rörlig knäled oavsett intensitet eller aktivitet. Knäskyddet är utrustat med en unik ArthroFlex zon, ett extremt tunt material som täcker knävecket. ArthroFlex som är en patenterad funktion skapas genom en tillverkningsmetod liknande kompressionsprodukter och ger skyddet en extrem smidighet samtidigt som konstruktionen markant minskar risken för skav och obehag i knävecket även vid extrem användning eller långvariga belastning så som vandring under en hel dag.

Knäskyddet är tillverkat av ett extra töjbart elastiskt textilmaterial med hög grad av ventilation och genomsläpplighet för att alltid säkerställa optimal komfort vid användning utan problem med att huden under knäskyddet blir varm och fuktig.
Det unika materialet ger grunden i kompressionen över leden och skapar ett komfortabelt, smidigt och effektivt knäskydd för extra stöd och kontroll av en instabil knäled och knäskål i samma konstruktion.
På in och utsidan av knäskyddet sitter det två flexibla fjäderskenor, skenorna skapar ett ytterligare stöd över knäledens in och utsida utan att påverka knäledens rörelseomfång i böj och sträck. Skenorna är formbara och kommer vid användning ta formen av knäledens kontur vilket helt tar bort risken för skav och obehag.  Skenorna är även konstruerade för att motverka att knäskyddets material sjunker ihop under användning vilket ofta är ett problem vid ex högintensiv monoton belastning så som löpning eller vandring över längre perioder.

Knäskyddet har en oval anatomisk silikonpelott inmonterade över knäledens framsida. Silikonpelotten är konstruerad för att lokalt öka kompressionen runt knäledens främre muskulatur och senfästen vid smärta och problem. Silikonpelotten ökar lokalt kompressionen över bland annat knäskålssenans fäste och bidrar till en ytterligare stabilitet runt knäskålen i dess totala rörelseriktning insida, utsida samt över och under knäskålen.

Silikonpelottens konstruktion och mjukhet skapar en effektiv masserande funktion i rörelse och belastning. Den masserande funktionen bidrar ytterligare till att området runt knäledens framsida som aktivt komprimeras med en förstärkt effekt för att minska svullnaden lokalt i knäleden.  
Använd Dynamics knäskydd vid problem med,
-  Smärta och svullnad i knäleden efter överbelastningsproblem och inflammation.  
-  Lättare instabilitet
-  Knäskålsrelaterad problem med instabilitet och överrörlighet.

Dynamics fungerar lika bra för högintensiv idrott och motion som vardagligt användande under en hel arbetsdag. Knäskyddet fungerar lika bra på höger som vänster knäled och finns i fem olika storlekar för en korrekt och effektiv kompressionsprofil över hela knäleden.

Rätt storlek på knäskyddet mäts på enklaste sätt med hjälp av tre mått runt låret, mitt i knäleden och runt underbenet. Knäskyddet tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Mått 1Mått 2 Mått 3
Small 36-4130-3525-30
Medium - SLUTSÅLD
Large - SLUTSÅLD
X-Large - SLUTSÅLD
XX-Large - SLUTSÅLD

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag är en ultralöpare och behöver ett stabiliserande knäskydd som sitter kvar över leden trots längre tids användningar, finns det någon speciell modell?
Svar. Ja, absolut! Dynamics ger ett extra stöd och lokal kompression och har flera unika egenskaper som gör knäskyddet extra lämpat för högintensiv användning med högre krav på fixering och stöd.

Fråga. Kan jag använda knäskyddet en hel arbetsdag?
Svar. Ja Dynamics material och ventilerande konstruktion tillåter användning en hel arbetsdag utan begränsningar.

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek på mitt knäskydd?
Svar. För att få rätt storlek skall knäleden mätas på tre punkter, 14 cm ovan knäled runt låret, mitt över knäleden samt 12 cm nedanför knäleden runt underbenet.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket