Knäskydd AirX | Rehaboteket
knäskydd artros
knäskydd artros Knäskydd för avlastning och stöd

Knäskydd med extrem smidighet AirX

  •  549 kr 
  • 839 kr

Knäskydd för lätt stöd runt av knäleden tillverkat av ventilerande AirX material för komfort och funktion. 

Läs mer

  • Luftigt ventilerande AirX material
  • Sidoavlastande flexibla skenor av rostfritt stål
  • Extremt låg vikt endast 120 gram

Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!

I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd AirX

Knäskydd AirX är ett smidigt och komfortabel knäskydd för lätt avlastning av knäleden. AirX materialet säkerställer optimal komfort tack vare dess unika ventilerande egenskaper i ett mjukt och följsamt knäskydd för vardaglig användning. 

Över knäledens in och utsida sitter en flexibel fjäderskena placerad, skenan är tillverkad av rostfritt stål och är en så kallad fjäderskena som inte påverkar knäledens rörelseomfång men som samtidigt förstärker stödet över knäledens in och utsida. Skenan sitter insydd på knäskyddets utsida vilket helt tar bort risken för skav och behag av skenan mot knäleden. 

Knäskyddet AirX har en öppen knäskålsdesign vilket frilägger knäskålen helt från tryck vid återkommande belastningar med böjd knäled. Runt knäskålen sitter det två knäskålsstabiliserande pelotter vilket medför ett ytterligare minskat tryck över knäskålen och hjälper samtidigt till att lätt stabilisera knäskålen i sidled.
Runt knäledens insida sitter ett mjukt och friktionsfritt Lycra material insytt för att minimera risken för skav och obehag över knäledens in och utsidan. I knävecket på sitter ett ännu mjukare Soft-X material som säkerställer optimal komfort i knävecket. Ett av de mest utsatta områden i knäleden är den tunna huden i knävecket som ofta blir ännu känsligare av fukt mellan knäskyddet och huden.

Båda materialen AirX och SoftX är ÖkoTex godkända vilket innebär att är tillverkade helt utan hudirriterande ämnen och fungerar optimalt för personer med känsligt hud. 
Kombinationen av AirX och Soft-X materialen ger en 100% ventilation och tillåter huden under knäskyddet att andas fritt vilket minimerar risken för hudproblem även vid långvarig anvädning en hel arbetsdag. 
Den tunna profilen och slimmade konstruktionen ger ett smidigt knäskydd som fungerar lika bra unde ren arbetsdag som vid idrott och motion. 

Tvättråd: Knäskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan anvädning. Håll skyddet borta från värmekällor i samband med torkning

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 15 cm ovan knäled
X-Small33 - 39 cm
Small39 - 45 cm
Medium 45 - 52 cm
Large52 - 58 cm
X-Large58 - 66 cm
XX-Large66 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag vill ha ett ventilerande skydd för mina knäproblem. Vad skall jag välja? 
Svar. Våra Air-X modeller är tillverkad av ventilerande material som tillåter huden under skydden att andas. Air-X är ett innovativ kompressionsgivande material som kombinerar stöd och kompression i samma lösning. 

Fråga. Varför flexibla skenor på in och utsidan av knäleden?
Svar. De flexibla skenorna bidrar till ytterligare stöd och avlastning av knäleden utan att påverka knäledens böj eller sträckfömåga. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket