Knäortos GenuDyn CI ST | Rehaboteket
Knäortos GenuDyn vid korsbandsskada
Knäortos GenuDyn vid korsbandsskada Knäortos korsbandsskada

Knäortos för extra stabilitet av en skadad instabil knäled

  •  6 499 kr 

GenuDyn CI är en innovativ knäortos för optimal rörelsekontroll, stabilitet och anpassningsförmåga vid korsband och ledbandskada i knäleden.

Läs mer

  • Extrem stabilitet och kontroll
  • LIVING HINGE för minimal ramrörelse vid aktivitet
  • One-Off för enkel, snabb och exakt anpassning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäortos GenuDyn CI ST

GenuDyn CI är en stabil knäortos för extra effektiv stabilitet och kontroll av knäleden vid korsband och ledbandsskador. Med en unik anatomisk konstruktion är GenuDyn en komfortabel, lättanvänd och mångsidig knäortos utan begränsningar för främre korsbandsskada ACL, bakre korsbandsskada PCL, samt inre och yttre ledbandsskada LCL, MCL. 

Ortosens unika konstruktion, låga vikt och anatomiska passform fungerar produkten lika bra för vardagligt användande vid behov av extra stöd och kontroll av leden som vid högintensiv extremidrott så som alpinskidåkning, motocross eller annan aktivitet med hög belastning och mycket rörelse i leden. GenuDyn är tillverkad av T-6061 flygplans aluminium, ett extremt lätt och formstabilt material vilket leder till en extra stabil ramkonstruktion som stabiliserar knäleden i sidled inåt / utåt och framåt / bakåt helt i linje med underliggande behov vid inre och yttre ledbandsskada samt främre- och bakre korsbandsskada.  

GenuDyn CI har ett helt polycentrisk ledcentra, det polycentriska ledcentrat följer knäledens rörelsemönster för att på bästa sätt kopiera knäledens naturliga rörelsemönster. En polycentrisk ledrörelse är av högsta vikt för att säkerställa funktion och minimera rörelse i ortosramen orsakat av ett onormalt rörelsemönster. För att ytterligare minimera rörelsen i ortosramen är GenuDyn CI utrustad med en helt unik funktion, "Living Hinge, LH" , LH funktionen är en semirörlig led som sitter placerad på ramens övre inre sida. Om rörelse uppstår i ramen orsakat av ledcentrat eller rörelsebelastningen överförs rörelsen upp i ramen runt låret med stor risk för att ortosen upplevs som att den sitter dåligt alternativ att ramen orsakar skav mot lårets mjukdelar. LH funktionen fungerar som en stötdämpare för ortosramen tar bort rörelsen som fortplantar sig metallramen även vid extrem högintensiv belastning med effekten av en överlägsen fixering och komfort vid användning. 

Ledcentrat stödjer full flexion och extensionskontroll för att på bästa sätt klara av att både begränsa översträckning ( hyperextension ) i knäleden vid främre korsbandsskada samt överböjning ( flexion ) vid bakre korsbandsskada. Flexion och extensionskontrollen justeras enkelt helt utan verktyg, rörelsekontrollen flexion / extension måste appliceras med samma gradantal och skall alltid appliceras i både det inre och yttre ledcentrat samtidigt. 
Extensionskontrollen 0° - 40° med 10° intervall 0°,10°,20°,30° samt 40°.
Flexionskontroll 0°,10°,20°,30°,45°,60°,90° 
Ledcentrat kan även ställa i immobiliserat läge vid behov av minskad rörelse vid skada eller kortvarigt efter operation i gradantal 0°,10°,20°,30° låst läge. 

För att ytterligare säkerställa funktion och fixering av ortosen över knäleden har GenuDyn CI sex stycken fullt anpassningsbara bandsystem, tre band sitter över låret och tre band är placerade över underbenet. Banden är uppmärkta 1-6 för att underlätta optimal anpassning då ordningsföljden skall följas vid applicering av ortosen sittande. De första gångerna anpassas band längd och band spänning med hjälp av kardborrbanden för att långsamt titrera in rätt inställning och band spänning över lår och vadmuskulaturen. När rätt inställning har uppnåtts har behöver banden aldrig anpassas igen. Funktionen "One-Off" är en bandfixeringsfunktion som möjliggör exakt samma inställningar varje gång ortosen appliceras. One-Off funktionen är en helt unik funktion som både förenklar och försäkrar samma kompression i alla bandsystem varje gång GenuDyn CI appliceras. 

De helt stumma bandsystemen i kombination med ortosramen ger effektiv stabilisering av underbenet och motverkar effektivt tibial rörelse orsakad av ett glapp eller nedsatt stabilitet i främre och bakre korsbanden. 

GenuDyn CI ST är en förstklassig knäortos vid behov av extrem stabilitet och kontroll av knäleden vid vardaglig lågintensiv rörelse som såväl vid högintensiv idrott och motion. 
Knäortosen tillverkas i höger eller vänster utförande för bästa anatomiska passform och finns i storlek XS-XXL, omkretsmått runt låret från 32 cm upp till 70 cm.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad betyder det att knäleden i knäskyddet är polycentrisk? 
Svar. En polycentrisk led är konstruerad för att följa knäledens exakta ledrörelse för optimal funktion och följsamhet av produkten. Den polycentriska rörelsen i leden bidrar till effektivare fixering av den övre och nedre delen av ortosramen på underben och lårben och bidrar till bättre stabilitet och komfort vid användning. Tack vare den polycentriska leden rör sig ramen minimalt även vid extrem sport med hög intensitet. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

1

Avlastning

5

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått lår 15 cm ovan knäled
X-Small32 - 38 cm
Small38 - 44 cm
Medium 44 - 50 cm
Large 50 - 56 cm
X-Large 56 - 63 cm
XX-Large63 - 70 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem