GenuDyn Novel | Rehaboteket
knäortos för korsbandsskada och ledbandsskada
knäortos för korsbandsskada och ledbandsskada knäortos för korsbandsskada och ledbandsskada

Innovativ extra stabil knäortos av högsta kvalitet

  •  6 999 kr 

GenuDyn Novel knäortos för korsband- och ledbandsskada med enklast möjliga applicering, optimal fixering och överlägsen stabilitet och kontroll.  

Läs mer

  • NOVEL bandsystem för optimal fixering
  • Unik anatomisk passform och konstruktion
  • Premium ortos för alla situationer vardag som idrott
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

GenuDyn Novel

GenuDyn NOVEL, marknadens mest innovativa knäortos för stabilitet och kontroll av en skadad instabil knäled. Ortosen kan användas utan begränsningar för enskilda strukturella skador så som korsband och ledbandsskador samt multipla skador som innefattar flera strukturella skador så som främre korsband, inre ledband och menisk i kombination. 
Knäortosens unika bandkonstruktion, låga vikt och anatomiska passform gör att den fungerar lika bra för extremskidåkning, ishockey och andra högintensiva idrotter med stort rörelseomfång och hopp / landning som för vardagligt stöd på en arbetsplats eller arbete i ojämn skog och mark. Knäortosen är tillverkad av T-6061 flygplans aluminium, ett extremt lätt och formstabilt material vilket ger en extra stabil ramkonstruktion för optimalt stöd av knäleden i sidled inåt / utåt och framåt / bakåt helt i linje med underliggande behov vid inre och yttre ledbandsskada samt främre- och bakre korsbandsskada.  
GenuDyn NOVEL har ett helt unikt bandsystem som hjälper till att fixera ramkonstruktionen runt lår och vadmuskulaturen. NOVEL systemet är fyra stycken justerbara diskar som sitter anslutning till varje bakre bandsystem, två band över bakre lårmuskeln och två band över vadmuskeln. I ramkonstruktionens yttre metallram sitter NOVEL diskarna diskret placerat för att på enklaste sätt möjliggöra en helt unik finjustering av graden av kompression och fixering av ortosen. Genom att enkelt vrida disken ökas band spänningen och fixeringen förbättras. Justeringen kan göras snabbt och enkelt så länge man får full åtkomst till diskarna vilket möjliggör full justering av bandspänningen under aktivitet. För att släppa på bandspänningen trycker man in centrumdelen av disken och band spänningen släpps helt från lår eller vadben.

NOVEL konstruktionen ger både extrem enkel applicering och anpassning av knäskyddet innan och under aktivitet samtidigt som systemet underlättar avtagningen av skyddet på enklaste sätt. Vid extrem idrott, skidåkning, motocross, ishockey bidrar NOVEL till en överlägsen fixering av ortosen över knäleden även trots höga hopp, kraftiga landningar och andra högintensiva rörelsemönster. NOVEL säkerställer optimal fixering över knäleden på enklast möjliga sätt. 

GenuDyn NOVEL är utrustad med ett fullt polycentriskt ledcentrum som förbinder ramkonstruktionens övre och nedre stabiliserande ram. Ett polycentriskt ledcentrum är konstruerat för att på bästa sätt följa knäledens normala rörelsemönster, ju bättre synkronisering i knäortosens ledrörelse bidrar direkt till minskad oönskad rörelse i den övre och nedre ramkonstruktioner vilket bidrar till ytterligare fixering an knäortosen över knäleden. Kombinationen av ledcentrat och NOVEL systemet gör GenuDyn Novel till en av de bäst fixerande knäortoserna på marknaden idag.  För att ytterligare minimera rörelsen i ortosramen är GenuDyn NOVEL utrustad med en unik funktion, "Living Hinge, LH" , LH funktionen är en semirörlig led som sitter placerad på ramens övre inre sida. Om oönskad rörelse ändå uppstår i ramen minskas ram rörelsen tack vare LH funktionen. LH funktionen fungerar som en aktiv "stötdämpare" och bidrar ytterligare till en överlägsen fixering och optimal komfort vid användning. 

Ledcentrat stödjer full flexion och extensionskontroll för att på bästa sätt klara av att både begränsa översträckning (hyperextension) i knäleden vid främre korsbandsskada samt överböjning (flexion) vid bakre korsbandsskada. Flexion och extensionskontrollen justeras enkelt helt utan verktyg, rörelsekontrollen flexion/extension måste appliceras med samma gradantal och skall alltid appliceras i både det inre och yttre ledcentrat samtidigt. 
Extensionskontrollen - 0°,10°,20°,30° samt 40°
Flexionskontroll - 0°,10°,20°,30°,45°,60°,90° 
Immobilisering - 0°,10°,20°,30° låst läge.
Ledcentrat kan ställa i immobiliserat läge vid behov av minskad rörelse vid skada eller kortvarigt efter operation.
GenuDYN Novel levererar med tre olika tjocklekar på kondylkuddar vilket ger optimala möjligheter att anpassa ledbredden över ledcentrat i linje med knäledens bredd och önskar behov av kompression över leden. Kondylkuddarna fästes enkelt in med kardborre och går att ta av och på för tvätt och rengöring. 

GenuDyn har även två främre helt stumma bandsystem, ett band i övre ramkonstruktionen och ett band över den nedre ramen. Banden har inte NOVEL diskar utan spänns med hjälp av kardborrband. 
De helt stumma främre bandsystemen ger effektiv stabilisering av underbenet och motverkar effektivt tibial rörelse orsakad av ett glapp eller nedsatt stabilitet i främre och / eller bakre korsbanden. 

GenuDyn NOVEL är en innovativ knäortos av absolut högsta kvalitet och funktion vid omfattande knäskada med behov av extrem stabilitet, kontroll och enklaste möjliga anpassning och justering. 
Knäortosen tillverkas i höger eller vänster utförande för bästa anatomiska passform och finns i storlek XS-XXL, omkretsmått runt låret från 32 cm upp till 70 cm

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur fungerar NOVEL systemet? 
Svar. NOVEL är en helt unik funktion som möjliggör enkel och exakt anpassning av knäortoserna bandsystem. NOVEL är ett disksystem som enkelt kan justera hur hårt bandsystemen fixeras runt lår och vad. Genom att vrida på disken medsols ökar spänningen och ortosen fixeras ytterligare. För att släppa på banden trycker man enkelt mitt på disken och spänningen lösgörs på direkten. 

Fråga. Behöver jag spänna banden i någon speciell ordning?
Svar. Ja för att ortosen skall fixeras på bästa sätt skall man spänna banden i ordningsföljden 1-4.  Varje NOVEL disk är uppmärkt med siffran som motsvarar vilken ordning banden skall anpassas

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

2

Avlastning

5

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått lår 15 cm ovan knäled
X-Small32 - 38 cm
Small38 - 44 cm
Medium44 - 50 cm
Large50 - 56 cm
X-Large56 - 63 cm
XX-Large63 - 70 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem