Knäortos vid korsbandsskada Raptor för kontroll och stabilitet efter korsbandsskada
Knäortos vid korsbandsskada
Knäortos vid korsbandsskada knaskydd_knaortos
360 gif 360 logo

Unikt knäortos för stabilitet och kontroll vid ligamentskada i knäleden

  • 4 499 kr

Raptor knäortos vid korsbandsskada är en unik "front-back" ortos för extra stabilitet av en instabil knäled vid skador på korsband och ledband i knäleden. 

Läs mer

  • Unik "front-back" design för extra stöd och kontroll
  • Full ROM kontroll flexion och extension
  • Polycentrisk ledcentra kopierar knäledens rörelse
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäortos vid korsbandsskada Raptor

Knäortos Raptor är en stabil ”front – back” ortos för bra stabilitet av en skadad knäled. Front – Back ortosen innebär att ortosens stabiliserande metallram är placerad på framsidan av låret ovanför knäleden och bakom vaden nedanför knäleden. En front – back design säkerställer ytterligare kontroll av knäleden vid intensiv belastning vid skada. Kombinationen av en främre och en bakre ram gör ortosen smidigare och ger en stabilare upplevelse av ortosen över knäleden.

Knäortos Raptor är optimal för användning vardagligt som idrottsligt vid skador på knäledens stabiliserande ligament. Den anatomiska konstruktionen säkerställer bra fixering av ortosen med en låg profil över benet.
Raptor stabiliserar knäleden med hjälp av flera olika funktioner för optimal stabilitet och funktion
- Anatomisk passform säkerställer optimal kontakt och kontroll av ramens position över knäleden
- 4 punkt principen innebär att ortosen har en unik samverkan mellan ortosram och stumma bandsystem som säkerställer stabilitet och kontroll i samtliga vinklar av leden.
- Dynamiskt tibia kontroll bidrar till att effektivt stabilisera knäleden och motverkar underbenets rörelse framåt, ett vanligt förekommande problem vid främre korsbandsskador och kallas vanligtvis främre draglåda.
- PCL kontroll innebär att ortosramens ”back” konstruktion tidigt hindrar rörelse av underbenet bakåt, ett vanligt förekommande problem vid bakre korsbandsskador.
- Polycentrisk ledcentra, följer knäledens anatomiska rörelse optimalt vilket innebär att ortosramens rörelse minimeras över lår och vad vid högintensiv idrott och aktivitet.
- Full flexion och extension kontroll i leden för att effektivt motverka översträckning ( hyperextension) vid främre korsbandsskador samt överböjning (flexion) vid bakre korsbandsskador

Knäortosens bandsystem är helt stumma för optimal fixering av ortosramen över leden. Banden är utrustade med anti-glid zoner för att ytterligare minimera rörelse och förbättra fixeringen av ortosen över leden. Anti-glid zonerna kan anpassas för att individuellt uppnå optimal passform och komfort vid användning.
Raptor knäortos vid korsbandsskada är en lätt men stark ortos för effektiv kontroll och stabilitet av knäleden vid avancerade knäskador. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur justerar jag flexion och extensionskontrollen på knäortosen?
Svar. Varje gradantal i flexion och extension har förborrat hål, i hålen monteras på enklaste sätt en låssprint för att uppnå stoppet i önskat läge. 

Fråga. Kan jag använda Raptor som ett dagligt stöd på min arbetsplats? 
Svar. Ja, med fördel så knäortosen inte genererar värme så fungerar det optimalt att använda den en hel arbetsdag vid behov. 

Fråga. Kan banden anpassas för en exakt passform?
Svar. Ja alla band som finns på knäortosen har justeringsmöjliget med hjälp av kardborreband. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

1

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekA. Omkretsmått runt låret 15 cm ovanför knäledscentrumB. Omkretsmått runt vaden 15 cm under knäledscentrum
Small40 - 44 cm30 - 34 cm
Medium44 - 48 cm34 - 38 cm
Large48 - 52 cm38 - 42 cm
X-Large52 - 56 cm42 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem