Knäskålsstabiliserande knäskydd CoTEX Patella
 Knäskydd CoTex Patella STAB
 Knäskydd CoTex Patella STAB  Knäskydd CoTex Patella STAB
360 gif 360 logo

Optimal Stabilitet av en instabil knäskål CoTEX Patella STAB

  • 1 099 kr

CoTEX STAB kombinerar optimal stabilitet av knäleden med extra effektiv stabilisering av en instabil knäskål vid problem med urledvridning av knäskålen sk luxation Läs mer

  • Anatomisk knäskålsstabiliserande pelott
  • Full justeringsmöjlighet av graden av knäskålsstöd
  • Två flexibla knäskenor för extra stöd och avlastning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskålsstabiliserande Knäskydd CoTex Patella STAB

CoTex Patella STAB är en anatomisk knäortos speciellt utvecklad för att effektivt stabilisera knäskålen vid patella luxation, urledvridning av knäskålen. 
Knäortosen har en anatomisk halvmåneformad knäskålspelott som effektivt greppar knäskålen för att motverka urledvridning vid aktivitet och vardagliga situationer. 
Knäskålspelotten sitter placerad på knäskålens utsida och har två semielastiska band som löper från pelottens övre och undre vinge för att säkerställa optimalt grepp av knäskålen. Banden spännes individuellt upptill och nedtill för optimal anpassning av graden av stöd och löper genom två D-ringar på motsatt sida av knäskålen.
Den unika konstruktionen säkerställer väldigt effektiv stabilisering och stöd av en överrörlig knäskål. 

Knäskålspelotten är täckt av en hårdare termoplast som ytterligare bidrar till ökad stabilitet framförallt vid böjning av knäleden under aktivitet.

CoTex Patella Stab är tillverkad av det unika materialet Co-TEX som effektivt motverkar svullnad i leden och ger samtidigt stabiliserande kompression över knäleden. Knäskyddet är tillverkat med tre olika kompressionszoner över knäleden för att på ett optimalt sätt stabilisera leden samtidigt som zonerna säkerställer bästa användarkomfort. Den högsta kompressionszonen över knäleden bidrar till effektivare kompression av knäskålspelotten vilket ytterligare bidrar till effektiv stabilitet för knäskålen. Kompressionen i CoTex Patella Stab avtar ju längre ut från knäledens centrum man mäter och har som lägst kompressionsprofil upptill över låret och nedtill över vaden.

Knäortosens knävecket är vävt i en porösare struktur för att motverka obehag vid användning utan att mista knäortosens stabiliserande egenskaper. CoTex Patella STAB har två flexibla rostfria spiralfjädrar placerade på insida och utsida för effektivare stabilisering av knäleden. Spiralfjädern formar effektivt efter knäledens kontur.

CoTex Patella STAB tillverkas i höger och vänster utförande för optimal funktion. Om knäskålen behöver stöd från insidan går det utmärkt att använda ex en ortos avsedd för höger knä på vänster. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet? 
Svar. Vi rekommenderar att du tvättar skyddet i 30° handtvätt för att minimera slitage så att produkten håller så länge som möjligt

Fråga. Jag har måttat mitt knä och hamnar på en vad jag upplever stor storlek. Är knästöden små i storlekarna?
Svar. Ja, CoTex är en högkompressionsortos och är normalt en storlek mindre än våra övriga knästöd. 

Fråga. Vad gör pelotten?
Svar. Pelotten är en så kallas patella pelott, en halvmåneformad kudde som effektivt greppar knäskålen för effektiv stabilisering vid problem med urledvridning av knäskålen. 
I pelotten sitter två stycken semi-elastiska band fastsydda som på ett väldigt effektivt sätt kan öka alternativt minska stödet som pelotten ger för knäskålen. 

Fråga. Vad är CoTex för material? 
Svar. CoTex är ett flatstickat högkompressions-material med tre individuella kompressionszoner för optimal funktion och passform. CoTex har den högsta kompressionen mitt över knäleden vilket bidrar till en ytterligare fixering av knäskålspelotten mot knäskålen. Kompressionen avtar upp över låret och ned över vaden för bästa möjliga användarkomfort. 

 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small27 - 29 cm
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem