Knäortos ATOM en av marknadens stabilaste knäortoser Endast 550 gram | Rehaboteket
Knäortos för främre korsbandsskador
Knäortos för främre korsbandsskador Knäortos atom för instabil knäled Knäortos ledbandsskada
360 gif 360 logo

Knäortos ATOM vid korsbandsskada - Endast 550 gram

  •  3 899 kr 

Knäortos ATOM ger stabilitet och kontroll av en instabil knäled med låg vikt, endast 550g Läs mer

  • Extremt Låg Vikt Endast 550 Gram
  • Stabil knäortos för ledband / korsbandskada
  • Anatomisk Dual-led med polycentrisk ledrörelse
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäortos ATOM

Knäortos ATOM, stabilitet och låg vikt i samma ortos. Knäortos ATOM en av marknadens smidigare knäortoser för instabila knäskador ex främre korsbandsskador och sidoligament där knäleden är i behov av optimal stabilitet. Knäortosen väger endast 550 gram och är tillverkad av stark 6061 T6 aluminium för extrem stabilitet och lägsta vikt. 

Knäortos ATOM är konstruerad enligt 4-punkts pricipen för att uppnå stabilitet och funktion vid instabilitetsproblem i knäleden.
4-punkts principen bygger på en knäortos med en stabil ram i kombination med ett anatomiskt bandssystem för optimal stabilitet och kontroll av leden vid korsband- och ligamentskador.  

ATOM knäortos bildar en unik 4-punkts ortos genom följande fyra kontaktpunkter över knäleden,
1. Ortosramen stöjder framsidan av lårbenet
2. Det statiska anatomiska bandet över vaden fixerar ortosen mot underbenet
3. Det statiska bandet på baksidan av lårbenet fixerar ortosen mot lårbenet
4. Ortosramen stödjer framsidan av underbenet

Ortosramens kontaktyta mot underbenet möjliggör lindring av rörelse i underbenet sk draglåda. Knäortosen har två två stumma band som effektivt greppar underbenet vid ytterligare behov av stabilitet och kontroll av underbenets rörelse. 

Knäortos ATOM har en anatomiskt dual-led med ett polycentriskt rörelsemönster som säkerställer att knäortosens rörelsemönster rör sig i linje med knäledens böj- och sträckrörelse, något som är väldigt viktigt för optimal stabilitet, komfort och funktion. Den polycentriska ledrörelsen säkerställer även att ortosen sitter fixerad över leden och motverkar effektivt rörelser i ortosramen under användning. 

Den polycentriska dual leden kan rörelsebegränsas i flexion och extension (böj och sträck) med hjälp av en smidigt flexion/extensions begränsning.
ATOM kan begränsas i 0°, 15° och 75 ° extension och 0°, 30°, 55°, 95° och 110° flexion. 
Två rigida band klädda med silikon "greppar" underbenet effektivt och bidrar till optimal kontroll av underbenet under rörelse och aktivitet. 
Knäortos ATOM är unik i sin konstruktion och ger användaren en optimal möjlighet att kontrollera rörelsen i underbenet. 

Knäortosen ATOM har ett avtagbart foder som enkelt kan tas bort för att tvättas i 30° handtvätt. Fodret ger en effektiv tryckavlastning för bästa komfort och funktion. 

Knäortos ATOM lämpar sig för alla aktivteter oavsett idrott eller motion.
Ortosen kan användas vid vattensport, funktion och hållbarhet påverkas inte av användning i vatten.
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är en polycentrisk ledrörelse? 
Svar. En polycentrisk led är konstruerad för att följa knäledens exakta ledrörelse för optimal funktion och följsamhet av produkten. Den polycentriska rörelsen i leden bidrar till effektivare fixering av den övre och nedre delen av ortosramen på underben och lårben och bidrar till bättre stabilitet och komfort vid användning

 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

1

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt låret 15 cm ovanför knäledscentrumOmkretsmått runt vaden 15 cm under knäledscentrum
X-Small36 - 40 cm26 - 30 cm
Small40 - 44 cm30 - 34 cm
Medium44 - 48 cm 34 - 38 cm
Large48 - 52 cm38 - 42 cm
X-Large52 - 56 cm42 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem