KinesioTex Classic | Rehaboteket
KinesioTex Classic Röd 1 rulle KinesioTex Classic Blå 1 rulle KinesioTex Classic Svart 1 rulle

Originalet - Kinesiotex Classic kinesiotape

  •  149 kr 

Originalet - Kinesiotex Classic kinesiotape i förebyggande syfte, vid skada och under rehabilitering efter en skada Läs mer

  • Originaltape från Kinesio
  • Finns i 4 färger
  • Kan användas i flera dagar
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

KinesioTex Classic

Originalet - Kinesiotex GOLD kinesiotape i förebyggande syfte, vid skada och under rehabilitering efter en skada

Kinesiotape utvecklades av den japanska läkaren Kenzo Kase i början på 1970-talet och bygger på en unik teknik och produkt.
Kinesiotapen är en hudvänlig produkt och kan till skillnad från vanlig tape sitta kvar över leden i flera dagar utan problem.
Kinesiotape är en annorlunda teknik jämförbart med konventionell tapening och den elastiska kinesiotapen kan användas vid en mängd olika applikationer tex. 
- Vid smärtilsstånd - både i förebyggande syfte, vid skada och efter en skada i rehabiliterings fasen.
- Kinesiotapen kan tack vare dess unika egenskaper ge korrigering av en nedsatt muskelfunktion eller vid muskeltrötthet med full rörelse
- Kinesiotapen ger stabilitet vid behov av stabilisering vid muskulära sportskador eller ledbandsskador och reducerar svullnad
- Kinesiotapen förbättra rörelseförmågan i den skadade leden
- Kinesiotapen bidrar till en ökad proprioception, ledpositionsinne

Kinesiotapen skiljer sig mycket från vanliga sporttape då kinesiotape har ett väldigt flexibelt användningsområde, kinesiotapen kan bidra till att förbättra en skadad leds rörelseförmåga men kan likväl användas för att stabilisera en instabil led. 
Det unika med kinesiotapening är att man använder sig av kinesiotapens elasticitiet på olika sätt för att korrigera muskelfunktionen, förbättra blodcirkulationen och öka proprioceptionen av en skadad kroppsdel.
Dessa egenskaper leder tillsammans till en effektivt smärtreduktion och en snabbare läkningsprocess vid skador.
Kinesiotapen har olika egenskaper beroende på hur den appliceras, i sträckt läge ger tapen en ledstabilisering och i ett outsträckt läge påverkar kinesiotapen effektivt blodcirkulationen och ledpositionsinnet.
För att du skall få full nytta av kinesiotapens fulla egenskaper måste personen som tapar ha kunskap och kännedom om kinesiotapening.

Vanliga Frågor & Svar

Storlekstabell

1 rulle 5,4 meter Kinesiotape

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem