Handledsstöd Karpaltunnelsyndrom - effektiv avlastning vid karpaltunnelsyndrom | Rehaboteket
handledsstod_karpaltunnelsyndrom
handledsstod_karpaltunnelsyndrom

Handledsstöd med skena vid karpaltunnelsyndrom

  •  459 kr 

Handledsstöd med skena karpaltunnel CTS för avlastning av handleden vid karpaltunnelsyndrom, kan användas dag som natt. Läs mer

  • Justerbart handledsstöd med skena
  • Skapar avlastning och stöd
  • Kan användas dag som natt
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsstöd med skena Karpaltunnel CTS

Handledsstöd Karpaltunnel CTS är ett handledsstöd utvecklat för att avlasta handleden vid problem med karpaltunnelsyndrom. Karpaltunnelsyndrom är ett vanligt förekommande problem i hand och handled med vanligtvis smärta och domningar i händerna och fingrarna. Domningarna i händerna och fingrar beror på att nervbanorna till hand och fingrar är inklämda i karpaltunnelns trånga passage i handleden.
Karpaltunnelsyndrom eller karpaltunnelinklämning förvärras ofta vid arbete med böjda handleder då utrymmet i karpaltunneln minskar och trycket över nervbanorna ökar.  

Det smidiga handledsstödet för karpaltunnelsyndrom har en skena som stödjer och placerar handleden i ett neutralläge för effektiv avlastning vid karpaltunnelproblem. Handledsstödets skena är tillverkad av en styv plast och motverkar möjligheten att böja handleden vilket minskar det ökade trycket över de påverkade nervbanorna i handleden.  

Problem med karpaltunnelsyndrom, nervinklämning ökar ofta nattetid eller efter nattsömn. En vanligt bidragande orsak till ökade problem nattetid är när vi i sovande position placerar handleden i en ogynnsam position. Många sover omedvetet med böjda handleder vilket minskar passaget i den redan trånga karpaltunneln med effekten att trycket ökar över handledens nervbanor, böjda handleder dagtid som nattetid är ofta en bidragande orsak till de smärtproblemen problemen nattetid men även ihållande problem i vaket tillstånd. Handledsstöd CTS karpaltunnel är speciellt utvecklat för att placera handleden i en så kallad neutralposition vilket effektivt motverkar böjning av handleden. Handledsstödet är tillverkat av SoftTex, ett väldigt mjukt och luftigt material med högsta komfort som tillåter användning av handledsstödet dag och natt.  
Handledsstödet Karpaltunnel CTS är konstruerad med en stabiliserande förformad skena placerad på insidan av handleden för att på bästa sätt avlasta handleden. Skenan är placerad i en öppen kanal och kan vid behov tas ut ur handledsstödet om behovet av stöd minskar.

Handledsstödet har 4 kardborrband placerade över handryggen för optimal komfort, anpassningsmöjlighet och funktion. Tack vare kardborren kan handledsstödet enkelt anpassas för att öka eller minska graden av stabilitet och avlastning. Ju hårdare banden spänns desto mera stöd och stabilitet uppnås. Handledstödets anatomiska passform säkerställer komfort och funktion och stödet finns i höger och vänster utförande för optimal passform och funktion.

Om behov finns för att uppnå extra stabilitet så kan handledsstödet enkelt uppgraderas med ett 50 mm brett extra stabiliserande band. Bandet möjliggör ytterligare stöd för handleden och appliceras på handledsstödets befintliga kardborrband runt handleden. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur fäster man stödet över handleden?
Svar. Handledsstödet fästes med hjälp av 4 kardborrband över handryggen. Banden kan anpassas efter önskad längd med hjälp av en sax. 

Fråga. Varför är kardborrbanden så långa?
Svar. De mjuka kardborrbanden är längre för att underlätta på och avtagning av stödet för att förenkla greppet. 

Fråga. Är skenan av metall eller plast? Behöver jag forma den efter handleden?
Svar. Skenan är en sk dynamisk skena tillverkad av plast. Den dynamiska funktionen innebär att skenan stabiliserar handleden i ett neutralläge men tillåter viss rörelse för att inte immobilisera handelden. 
Skenan behövs inte formas då den redan är förformad för att passa och postionera handleden i ett neutralläge. 

Fråga. Kan jag forma skenan om jag vill?
Svar. Ja, skenan kan omformas om behov finns. Doppa den delen av skenan som skall formas i varm vatten ca 65-70° i ca 30 sekunder, forma skenan och skölj sedan i kallt vatten för kyla ned. Skenan kan formas flera gånger vid behov. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt handleden
XX-Small12 - 13 cm
X-Small13 - 14 cm
Small14 - 16 cm
Medium16 - 18 cm
Large18 - 20 cm
X-Large20 - 22 cm
XX-Large21 - 23 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem