Hjälpmedel för Hallux valgus | Hallustop för en rakare stortåled
hallux_valgus_hjalpmedel stod_halluxvalgus

Hallux Valgus Hallustop | för en rakare stortåled

  •  419 kr 

HalluStop är ett helt unikt hjälpmedel för hallux valgus, unika konstruktion hjälper till att räta upp stortåleden 

Läs mer

  • Effektivt stöd för en rakare stortåled
  • Kombinerar stöd med avlastning av stortåleden
  • Fungerar i de flesta skorna och kan användas dagtid
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hallux valgus hjälpmedel - HalluStop dagstöd

Hallustop är ett helt unikt hjälpmedel för daglig behandling av hallux valgus, sned stortåled. ​Hallustop kombinerar stöd av stortåleden med anpassningsbar avlastning av hallux valgus i en och samma produkt. 
Stödet är ett effektivt hjälpmedel som effektivt hjälper till att räta upp stortåleden till ett rakare läge vid användning. 
Hallustop är tillverkat av ett tunt elastiskt material med bra formstabilitet för extra möjlighet till effektivt stöd av stortåleden.
Insidan av Hallustop är klädd med ett komfortabelt lycra material för optimal komfort vid användning av hjälpmedlet för hallux valgus under längre perioder.
Hallustop är speciellt konstruerad med en justerbar hylsa för stortån som effektivt stödjer stortån och möjliggör återförande av stortåleden i en normal position. Justeringsmöjligheten ger en extra effektiv greppförmåga runt stortåleden vid användning. Hylsan kan enkelt justerad med hjälp av två kardborrband för att öka eller minska graden av stöd över stortån för att möjliggöra ett återförande till neutralposition.  
Vid kraftig snedställning av stortåleden kan stödet justeras för effektivare stöd samtidigt som en lindrigare felställning kräver mindre stöd runt stortåleden. 

Hallustop levereras med en framfotspelott som effektivt bidrar till ökad avlastning av främre trampdynan och är ett ytterligare behandlingssätt av hallux valgus. Framfotspelotten är utrustad med hård kardborre som enkelt fästes in på halluxvalgus stödets undersida över främre trampdynan. Framfotspelotten hjälper till att lyfta främre fotvalvet och avlastar därmed bland annat stortåleden vid belastning. 

Hallustop är ett hjälpmedel för hallux valgus som går att användas utan begränsningar. Hjälpmedlet är tillverkat av tunna material för att passa i de flesta skorna utan problem med utrymme. 
Börja använda Hallustop under kortare perioder ca 1 h första dagarna för att långsamt öka användning. 
Hallustop tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Varför finns det med en pelott i Hallustop?
Svar. Pelotten är ett effektivt hjälpmedel för att lyfta och avlasta främre fotvalvet som vanligtvis är påverkat i samband med problem med hallux valgus. Man kan välja att ta bort pelotten då den appliceras på enkalste sätt med kardborre

Fråga. Hur justerar man mängden stöd för stortåleden? 
Svar. Stödet justeras på enklaste sätt med hjälp av kardborre. Beroende på hur tight tåpartiet spänns desto mera stöd appliceras över stortåleden 

Storlekstabell

StorlekUniversal
Höger / Vänster

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem