Malleostrong Pro | Rehaboteket
fotledsstod_akut_skada
fotledsstod_akut_skada fotledsstod_malleostrong fotledsstod_akut_skada

Extra stabilitet | Justerbar kompression

  •  799 kr 

Stabilt fotledsskydd som stödjer funktionell rehabilitering av en skadad foteld. Stödet kan användas vid behov av extra stöd samt under hela rehabiliteringsperioden

Läs mer

  • Extra stabilt fotledsstöd för en skadad fotled
  • Optimal anpassning för extra stabilitet
  • Tillgodoser alla behov av stöd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Malleostrong Pro

Malleostrong är ett allsidigt fotledsstöd som kan användas under hela rehabiliteringsperioden efter en fotledsskada. Fotledsstödet är konstruerat med två rigida plastskenor placerade över in- och utsidan av fotleden för att på bästa sätt ge möjlighet till extra stabililitet av fotleden i kombination med kompression för att minska svullnad. Skenorna är anatomiskt placerade för att på bästa sätt passa fotledens kontur och ge ett extra effektivt stöd runt fotleden.
Insidan av skenorna är täckt med ett extra mjukt och formbart MPT skum. MPT skum är ett minnesskum som formar sig efter fotledens form och som effektivt tryckavlastar fotleden från allt tryck som kan uppstå från en hård skena.
Området runt fotknölarna är även anatomiskt formade för att med säkerhet motverka tryck mot fotknölarnas yttre spets vid anvädning, detta även vid behov av extra kompression runt fotleden. 

Malleostrong har en mjuk och kompressionsgivande fotdel som föreklar applicering av skyddet och samtidigt säkerställer optimal komfort vid anvädning. Fotdelen är tillverkad av ett andningsaktivt slitstarkt material med hög grad av kompression för bästa funktion och appliceras enkelt genom att kliva i fotledsstödet bakifrån. 
Skenorna förankras baktill med hjälp av ett elastiskt band och kan enkelt justeras för att öka respektive minska graden av stöd och kompression. Justeringsmöjligheten i skyddet följer utvecklingen efter skada och under rehabiliteringen med möjlighet att justera ökat eller minskat stöd för en skadad fotled.  

Då majoriteten av fotledsskadorna sker på utsidan av fotleden är det vanligtvis ett större behov av extra stöd på utsidan av fotleden. Malleostrong har en unik konstuktion som möjliggör ökat stöd över fotledens utsida. Med hjälp av ett bandsystem kan graden av stöd över utsidan enkelt justeras för att ge mer eller mindre stöd i linje med behov. Genom att öka bandspänningen förbättras stödet och skenorna komprimeras närmare fotleden. Fördelen med ett justerbart bandsystem är att produkten enkelt kan justeras för att ge mer stöd vid exempelvis belastning på ojämna underlag med större risk för en nyligen skadad fotled att stukas igen. Det justerbara bandet kan enkelt anpassas längdmässigt med hjälp av en sax för att korta av banden i linje med individuella förutsättningar. 

Malleostrong är ett helt unikt fotledsstöd som kombinerar funktioner för att följa behovet under hela rehabiliteringen med extra stöd och kompression av en skadad fotled. 
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett skydd som jag kan använda för extra stöd runt min fotled. Jag har en kraftig stukning. Passar Malleostrong efter skada? 
Svar. Ja, fotledsstödet är speciellt utvecklat för att stabilisera fotleden genom hela rehabiliteringen. Stödet går att anpassas för att ge ett optimalt stöd helt i linje med behov.

Fråga. Ger Malleostrong kompression runt fotleden?
Svar. Ja, stödet är tillverkat för att ger optimal kompression både över in- och utsidan av fotleden. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

5

Avlastning

5

Värme

3

Storlekstabell

Storlek Skostorlek
Small 34 - 38
Medium 39 - 42
Large43 - 47

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem