Fotledsstöd Recover | Rehaboteket
fotledsstod_stukad_fot
fotledsstod_stukad_fot

Extra stabilt fotledsstöd vid akut fotledsskada

  •  499 kr 

Recover är ett stabilt fotledsstöd för akuta fotledsskador och behov av effektiv stabilisering och avlastning av en skadad instabil fotled. 

Läs mer

  • Extra stabilt fotledsstöd efter skada
  • Unikt tryckavlastande foder för optimal funktion
  • Full justeringsmöjlighet för optimal passform
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsstöd Recover

Recover är ett extra stabilt fotledsstöd för akuta fotledsskador, behov av extra effektiv stabilisering efter skada eller kompressionsbehandling för minskad svullnad av fotleden. 
Fotledsstödets är konstruerat av två rigida skenor av plast som placeras över fotledens in och utsida för att på bästa sätt uppnå optimal stabilitet över både insidan och utsidan av fotleden. Skenorna är tillverkade med en anatomisk passform som följer fotleden och underbenets anatomiska förutsättningar. Runt inre och yttre fotknölarna har skenorna en skålformning för att het ta bort risken för ökat tryck över fotknölen. Under foten förbinds de inre och yttre skenorna med en justerbar fotplatta. Fotplattan tillåter optimal individuell anpassning av bredden på fotledsstödet. Genom att förlänga eller korta av fotplattans bandinfästning i skenan justeras fotledsstödet storlek för att passa alla fotleder på bästa sätt.  
Bandjusteringen ger även möjlighet att individuellt justera graden av kompression runt fotleden. Om fotplattan spänns åt hårdare och ställs in lite tightare än fotledens bredd kommer kompressionen och även stödet över fotleden nedre region att öka / förstärkas. Fördelen med en fullt justerbar fotplatta är att produkten tillåter justering och anpassning i förhållande till ett individuellt behov vilket gör att Recover passar alla. 

På insidan av fotledsstödets skenor sitter ett tryckavlastande foder. Fodret är tillverkat av trögelastiskt minnesskum som enkelt formar sig exakt efter fotledens förutsättningar. Minneskummet reagerar på kroppsvärme och mjuknar upp i takt med att materialet blir varmare. Fördelen med ett självformande minnesskum är att fodret tar bort alla risk för tryck och obehag och säkerställer samtidigt optimal kompression över fotleden efter skada. Skumfodret ligger placerat i ett mjukt och komfortabelt nylon foder som ger en mjuk och behaglig upplevelse över fotleden. Kombinationen av skenornas anatomiska passform och minneskummet i fodret ger optimal funktion i kombination med komfort. 

Runt fotledsstödets stabiliserande skenorna sitter två elastiska bandsystem. Banden förbinder skenorna med varandra och ger möjlighet till extra effektiv fixering helt i linje med önskat behov av stöd och kontroll av fotleden. Ju hårdare banden spänns desto effektivare stabilitet samt högre kompression uppnås lokalt över fotleden. 

Recover är en universalstorlek som fungerar lika bra för höger som vänster fotled. Fotplattans justeringsmöjlighet gör att produkten fungerar på alla kvinnor som män, stora som små fötter. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur anpassar jag fotledsstödets storlek? 
Svar. Storleken anpassar du med hjälp av kardborrbanden på fotplattan. De är fullt justerbara och kan reglera bredden på stödet helt i linje med dina förutsättningar. 

Fråga. Kan jag idrotta med fotledsstödet Recover? 
Svar. Nej, Recover är inte en idrottsprodukt så skenorna inte är ledade utan är en produkt som man vanligtvis använder direkt efter akut skada för att stabilisera en instabil smärtande fotled och samtidigt applicera lokal kompression för att motverka svullnad lokalt i fotleden.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

5

Avlastning

5

Värme

3

Storlekstabell

Storlek Universal

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem