Fotledsstöd Dynamics Ultra | Rehaboteket
fotledsstöd svullen fotled
fotledsstöd svullen fotled fotledsstod_svullen fotled

Extra kompression och smidighet för en skadad fotled

  •  499 kr 
  • 679 kr

Dynamics Ultra är ett extra kompressionsgivande fotledsstöd för effektiv lindring av en smärtande svullen fotled. Den tunna konstruktionen fungerar vardagligt i alla skor. 

Läs mer

  • Rörelsemasserande pelotter för minskad svullnad
  • Andningsaktivt material med extrem smidighet
  • Fungerar både för höger och vänster fotled
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsstöd Dynamics Ultra

Dynamics Ultra är ett extra smidigt anatomiskt konstruerat fotledsstöd för en smärtande svullen fotled efter skada eller vid problem med återkommande svullnad och smärta.
Fotledsstödet är tillverkat av ett extra smidigt andningsaktivt textilmaterial som tillåter användning under en hela arbetsdag utan problem med att huden under stödet blir varmt och fuktigt.

Fotledsstödet har två anatomiska silikonpelotter inmonterade för att öka kompressionen ytterligare runt fotknölarna, ett område som ofta drabbas av ihållande svullnad efter skada eller problem med lokala inflammationer i fotleden. Silikonpelotterna är konstruerade för att i kombination med det kompressionsgivande textilmaterialet lokalt ökar kompressionen ytterligare, detta för att på bästa sätt minska och eller ta bort svullnaden runt fotleden. Silikonpelotternas konstruktion och mjukhet skapar en effektiv masserande funktion i rörelse och belastning. Den masserande funktionen bidrar ytterligare till att området runt fotknölarna aktivt komprimeras med en förstärkt effekt för att minska svullnaden lokalt i fotleden vid problem. Fotledsstödets förlängda konstruktion sträcker sig över hela framfoten och bidrar till ökat stöd och lokal ökad kompression runt häl, mellanfot och framfot i samma konstruktion.

Använd Dynamics fotledsstöd vid,
- Smärta och svullnad i fotleden efter skada ex ledbandsskada eller ledkapselproblem
- Lokal inflammation  
- Lättare artrosproblem

Dynamics fotledsstöd fungerar lika bra på höger som vänster fotled och finns i fem olika storlekar för en korrekt och effektiv kompressionsprofil. Måttet skall tas runt nedre delen av underbenet ovanför fotknölarna och för bästa storleksindikation skall eventuell svullnad inte mätas in. Om fotleden / underbenet är svullet på grund av skadan skall måttet tas på andra benet för att säkerställa rätt storlek och funktion.  
Fotledsstödet tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har tidigare stukar foten och svullnar lokalt runt min yttre fotknöl. Kan Dynamics hjälpa mig?
Svar. Ja, absolut! Dynamics inmonterade silikonpelott är speciellt konstruerad för att öka kompressionen lokalt runt fotknölarna för att på så sätt minska svullnaden

Fråga. Kan jag använda fotledsstödet en hel arbetsdag?
Svar. Ja Dynamics material och ventilerande konstruktion tillåter användning en hel arbetsdag utan begränsningar.

Fråga. Fungerar Dynamics om man upplever att fotleden är extremt instabil och att man ofta stukar fotleden vid idrott och belastning?
Svar. Nej, Dynamics är inte primärt ett stabiliserande fotledsstöd för att motverka ytterligare stukningar då hela stödet är tillverkat av elastiska material som inte klara av att motverka ett skadligt ytterläge på samma sätt som våra stabila fotledsskydd.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått underben (cm)
X-Small 17 - 19,5
Small19,5 - 22
Medium 22 - 24,5
Large24,5 - 27
X-Large27 - 29,5

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem