Fotledsskydd MaleoGrip | Rehaboteket
fotledsskydd_maleogrip
fotledsskydd_maleogrip fotledsskydd_stukad_fotled

Fotledsstöd MaleoGrip Extra stabilitet | Extrem smidighet

  •  729 kr 

Extra stabilitet i kombination med extrem smidigthet. MaleoGrip för inre och yttre fotledsskador passar för alla idrotter och aktiviteter.

Läs mer

  • Stabilt fotledsstöd med justerbar kompression
  • Ultratunn design för alla tillfällen
  • Stabila skenor på in och utsidan av fotleden
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsskydd MaleoGrip

MaleoGrip ett ultra smidigt fotledsskydd för en instabila skadad fotled med ökad grad av fotledsinstabilitet. Fotledsskyddet har flera unika konstruktioner för ökad grad av stabilitet och kontroll 

Skyddets konstruktion och materialval är alla tillverkade för att ta så lite plats om möjligt i skor. Materialen är ultratunna utan att påverka skyddets grundstabiliserande funktioner och kombinationen av en optimal anatomisk passform som på bästa sätt följer fotledens konturer påverkar hur smidigt skyddet upplevs i skorna och under aktivitet. MaleoGrip är genomgående fokuserad på stabilitet och kombinerade smidighet. 
För att minimera fotledsskyddets profil och ge produkten en så smidigt utförande som möjligt är MaleoGrip tillverkad helt utan sömmar, alla textil komponenter är micro-svetsade vilket ger en överlägsen smidighet, smidighet och möjlighet att förstärka material och funktion endast där det behövs. 

MaleoGrip är tillverkad av ett helt stumt huvudmaterial av stark och stabil nylon. Huvud materialet omsluter fotleden optimalt och utgör grunden av stödets stabilitet. Ovanpå materialet sitter de två stabila sidostabiliserande skenorna placerade över fotledens in och utsida. Skenorna är tillverkade med en anatomisk passform som säkerställer rätt mängd stöd över in och utsidan i samma produkt.  De förformade stål skenorna följer fotledens in och utsida vilket ger ytterligare stabilitet och kontroll för stukningar inåt eller utåt i samma fotledsskydd. Skenorna kan vid behov tas ut ur fotledsstödet och kan även användas endast på en sida vid behov. Runt fotleden har MaleoGrip ett elastiskt fullt justerbar band system som möjliggör individuella anpassning av graden av stöd och kompression som appliceras för fotleden. Bandsystemet lindas som en 8:a runt fotleden och kan fritt placeras över insidan och utsidan av fotleden med hjälp av den hårda påsydda kardborren i ändarna av bandsystemen. 

De stabiliserande huvudfunktionerna i MaleoGrip utgörs av,
- Stumt anatomiskt format basmaterial av stark nylon 
- Laterala stålskenor placerat över fotledens in och utsida. 
- Justerbart elastiskt 8-band  
- Snörfixering av extra tunna och starka snören

Fotledsstödet fixeras runt fotleden med ett anpassningsbart snörsystem som ger möjlighet att öka respektive minska graden av stabilitet över fotleden. Om banden spänns hårdare ökar graden av kompression över basmaterialet och skenorna vilket förbättrar graden av stabilitet och kontroll över fotledens in och utsida. Bandsytemet har en låsfunktion för att säkertälla önskad bandspänning och förenkla fixering av banden vid applicering. MaleoGrip skall 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett extra smidigt fotledsstöd för att få plats i trånga skor. Kan MaleoGrip vara ett alternativ för mig? 
Svar. Ja, Maleogrip är en av de smidigaste modellerna på marknaden och tar minimalt med plats i skorna vid anvädning utan att mista stabiliserande förmåga. 

Fråga. Fungerar fotledsstödet både på höger och vänster fotled? 
Svar. Ja, modellen är så kallad bilateral och fungerar lika bra på höger och vänster fotled. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått under fotknölarna
X-Small23 - 27 cm
Small27 - 29 cm
Medium 29 - 31 cm
Large 31 - 34 cm
X-Large34 - 37 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem