Fotledsskydd Eclipse II | Rehaboteket
fotledsskydd
fotledsskydd fotledsskydd_eclipse fotledsskydd

Fotledsskydd Eclipse II för extra stabilitet och kontroll av en instabil fotled

  •  999 kr 

Fotledsskydd Eclipse II är ett stabilt fotledsskydd med en bilateral stödskena för extra stabilitet över in och utsidan av en stukad instabil fotled. 

Läs mer

  • Extra stabilt fotledsstöd för ledbandsskada
  • Optimal anpassningsmöjlighet för bästa funktion
  • Tar minimalt med plats i skorna
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsskydd Eclipse II

Fotledsskydd Eclipse II är ett innovativt smidigt och väldigt stabilt fotledsskydd för extra stabilitet och kontroll av en stukad fotled.  Eclipse II är en vidareutveckling av den traditionella Active Ankle T2 men med ytterligare möjlighet att individuellt anpassa fotledsskyddet för extra stabilitet och individuell kontroll av fotleden. Eclipse II har en ny anatomisk passform som optimalt formar sig efter fotledens kontur för optimal fixering under exempelvis högintensiv aktivitet. 

Fotledsskyddets bilaterala solida U-form skapar Eclipse's unika u-formade skena som är placerade över utsidan av fotleden, under foten och insidan av fotleden. De bilaterala skenorna bidrar till en extra effektiv stabilisering av fotleden både vid inre och yttre ledbandsskador. De U-formade skenorna bidra till så kallad medial / lateral stabilisering av fotleden och motverkar därmed risken för stuka foten eller för att slå upp sin skada igen

Fotledsstöd Eclipse II är utrustad med ett ledat rörelsecentra lokalt mitt över fotleden. Det rörliga ledcentrat tillåter normal böj och sträckfunktion i fotleden och påverkar rörelseförmågan minimalt vid både högintenisv som lågintensiv användning av fotledsskyddet. Leden förankrar fotledsskyddets fotplatt med stödskenorna över insidan och utsidan av fotleden effektivt vilket leder till extra effektiv stabilitet. 

Fotledsstödet Eclipse II har ett mjukt och tryckavlastande innerfoder som har två viktiga huvudfunktioner för optimal stabilitet och komfort. Samtidigt som fodret är extremt tryckavlastande för att optimera komforten av stödet så har fodret en fixerande funktion som ytterligare bidrar till att "fästa" de inre och yttre skenorna mot fotleden. Fodret är tillverkat av mjuk EVA och har ventilerande kanaler i sig för att på bästa sätt bidra till en luftigare känsla. 

De unika bandsystemet på fotledsskyddet ger möjlighet att på bästa sätt fixera fotledsstödet över fotleden. Upptill på skyddets fram och baksida sitter två stycken stumma halvcirkulära band som individuellt tillåter anpassning av fotledsskyddet framtill och baktill. De två banden samspelar i den övre fixeringen och kan helt utan begränsningar justerar efter bästa individuella passform och stöd framåt och bakåt
Central runt fotleden sitter ett 4 cm brett 100% stumt fixeringsband som möjliggör en extremt effektiv fixering av fotledsskyddet lokalt runt fotleden. Bandet sitter infäst i rigida bandfästen runt fotleden som minimerar bandets rörelse upp och ned även vid den mest extrema aktiviteterna. Ju hårdare bandet spänns desto effektivare stabiliserar fotledsskyddet fotleden. 

Eclipse har en helt öppen häl konstruktion som säkerställer normal fixering av skon på foten vid användning. Den öppna häl konstruktionen ger samma hälgrepp och fixeringsmöjligheter av skosnörena med eller utan fotledskyddet. Den 2 mm tunna fotplattan placeras med fördel under skons befintliga innersula för en helt normal upplevelse med fotledsskyddet i skon. Fotplattan är täckt med ett stötupptagande material EVA om den används direkt mot foten i skon. Om fotplattan placerad under innersulan i skon det stötdämpande materialet tas bort för att ytterligare minimera höjdskillnad vid användning. 

Tack vare fotledsskyddets unika anatomiska konstruktion kan fotledsskyddet användas både över höger respektive vänster fotled. Den yttre skenan är uppmärkt med "outside of foot" och skall placeras över fotledens utsida. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett fotledsskydd för en yttre ledbandskada som påverka min stabilitet i fotleden. Är Eclipse II ett lämpligt fotledsskydd för ledbandskada?
Svar. Ja, fotledskydd Eclipse II är utvecklat för att stabilisera fotleden vid ledbandsskada och ger väldigt bra stabilitet både vid inre och yttre ledbandsskador

Fråga. Hur vet jag vilken storlek jag skall ha?
Svar. Eclipse finns i 4 storlekar S-XL och det är skostorleken som avgör. Small motsvarar storlek upp till 38, Medium 38 - 41, Large 42-44 och XL över storlek 45. 

Fråga. Jag har väldigt smala fotleder men har storlek 39 skor. Vilken storlek skall jag välja?
Svar. Om fotleden är uttalat smal så är det bättre att gå ned en storlek, i ditt fall skall du välja storlek Small

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekSkostorlek
Small- 40
Medium 40 - 43
Large44 -

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem