Ankelskydd Safety S2 | extrem stabilitet för alla skor och aktiviteter
ankelskydd
ankelskydd ankelskydd_orientering ankelskydd_fotplatta ankelskydd

Ankelskydd Safety S2 - marknadens stabilaste stöd för ankeln

  • 679 kr

Ankelskydd Safety S2 är ett helt unik produkt med marknadens effektivaste stöd, tar minimalt med plats i skorna och påverkar inte fotledens rörelseförmåga.

Läs mer

  • Marknadens stabilaste och effektivaste ankelskydd
  • Tar ingen plats i skorna, fungerar för alla idrotter och tillfällen
  • Minimal påverkar av fotledens böj och sträckförmåga
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ankelskydd Safety S2

Ankelskyddet Safety S2 är ett helt unikt ankelskydd för effektiv stabilisering av en skadad fotled efter ledbandsskada. Ankelstödet är extra stabilt och innovativt konstruerat för optimal kontroll och stabilitet av en skadad instabil fotled. Ankelskyddet Safety S2 är en helt unik produkt som ger optimal stabilitet för både inre och yttre ledbandsskador utan att påverka fotledens rörelse i böjt och sträckt läge. Ankelskyddet Safety S2 är tillverkad enligt en unik två komponent-konstruktion bestående av en ankarkonstruktion runt fotleden och en stabiliserande ledbandsplatta under hälen med två starka och stumma band placerade direkt över fotledens inre och yttre ledband. Förbindelsen mellan ankarkonstruktionen och ledbandsplattan gör att fotledsstödet ger ett helt unikt stöd för även de mest instabila fotlederna oavsett situation eller aktivitet.  

Ankelskyddets ankarkonstruktion fixeras runt nedre underbenet och fotleden, konstruktionen bidrar till två extremt stabila fästpunkter för optimal stabilitet över fotledens in- och utsida. 
Den medföljande ledbandsplattan med de inre och yttre stabiliserande ledbanden appliceras i ankarkonstruktionens spännen på in och utsidan av fotledsstödet och fungerar optimalt för bästa möjliga fixering och stabilitet av en instabil fotled. Ankelskyddet Safety S2 har en helt unik anpassningsbar konstruktion vilket innebär att de två ledbanden på fotledsstödet in och utsida kan spännas individuellt efter önskat behov av stöd och kontroll. 
En ledbandsskada i fotleden sker vanligtvis på fotledens utsida där även behovet av stöd är störst. Med ankelskyddet Safety S2 kan det yttre bandet spännas helt efter önskat behov för en individuell anpassning av stöd och kontroll efter skada

Ankelskyddet Safety S2 tar ingen plats i skorna och kan användas oavsett skoval. Den medföljande ledbandsplattan placeras under befintlig innersula i skon med det inre och yttre ledbandet hängandes utanför skon. 
Ledbandsplattans inre och yttre ledband är 0.3 mm tjocka och är den enda delen av fotledsstödet som tar plats i skon. Total materialtjocklek för ankelskyddet i skon är 0.6 mm vilket gör att ankelskyddet fungerar oavsett skomodell även i de mest trånga fotbollsskorna eller orienteringsskorna.  
När ledbandsplattans inre och yttre ledband fästes upp mot ankarkonstruktionen runt underbenet skapas en helt stum förbindelse från foten upp över underbenet. Den unika anatomiska konstruktionen samt ledbandens extremt starka fiberförstärkta nylonväv säkerställer alltid samma extrema stabilitet av fotleden. Ledbanden säkras upp med en extra låsbygel om kardborrbanden mot förmodan skulle lossna under extrem påfrestning. 

Ankelskyddet fungerar oavsett idrott eller vardag och fungerar i allt från trånga fotbollsskor för fotboll, orienteringskor vid orientering, inneskor för innebandy. Den enda delen som tar plats i skon ligger under skons befintliga innersula och är 1 mm tjock. 
För att underlätta användning av Safety S2 i olika skor för olika idrotter finns det extra fotplattor att köpa till, fotplattan stannar kvar i skon och ankarkonstruktionen appliceras mot den skounika fotplattan. 

Ankelskyddet​ Safety S2 är utvecklat av Ortopedingenjör Lars Eghamn med över 40 års erfarenhet av fot och fotledsproblem och säljs exklusivt av oss på Rehaboteket. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag är en frekvent orienterare och spelar regelbundet innebandy. Kan jag använda S2 till båda idrotterna.
Svar. Ja, utan problem! För att ytterligare underlätta användingen i olika skor så kan man köpa till skounika fotplattor som tillhör den unika skon.

Fråga. Jag har extremt tighta skor när jag idrottar. Finns det ett ankelskydd som inte tar plats i skorna, eller vilket fotledsstöd tar minst plats av alla de modellerna ni säljer? 
Svar. Ankelskyddet Safety S2 tar i stort sett ingen plats i skorna och fungerar oavsett idrott. Titta på bild nr.2 ovan, ledbandsplattan i skon är det enda som är placerat i skon. Ledbandsplattans tjocklek är endast 0.6 mm. 

Fråga. Jag har problem med att jag stukar fotleden när jag orienterar. Fungerar Safety S2 för orientering?
Svar. Ja, absolut. Högintensiv löpning på ojämna underlag är en av de absolut svåraste förhållandena för en instabil fotled och kravet på ett ankelskydd är extra högt. Safety S2 ankelskydd stabiliserar fotleden på ett optimalt sätt utan att påverka fotledens rörelseförmåga vilket gör ankelskyddet extra lämpat för löpning, orientering i skog och mark. 

Fråga. Vad är skillnaden mellan Safety S2 och ett ankelskydd med en ledad fotplatta? 
Svar. En ledad fotplatta ger statisk stabilitet, det stödet som ankelskyddet ger är det man får, varken mer eller mindre. Med Safety S2 så kan man individuellt anpassa graden av stöd över ankelns in och utsida vilket gör att produkten möter var persons individuella behov av stöd på ett optimalt sätt. Om vid ex löpning på asfalt är i behov av ett enklare stöd och vid träning i skog på ojämna underlag behöver mera stöd så klarar Safety S2 alla olika förhållanden på ett optimalt sätt. 

Fråga. Varför är ankelskyddet Safety S2 höger och vänster? 
Svar. Fotledsstödet har en helt unik anatomisk passform för bästa stöd vilket gör att höger och vänster sida är olika i konstruktion precis på samma sätt som att höger och vänster fotled inte är identisk. 

Fråga. Hur fungerar ankelskyddet? Hur skall jag applicera produkten för bästa stabilitet? 
Svar. Ankelskyddet är väldigt enkelt att använda. Bifogat i leveransen av produkten finns det med tydliga appliceringsinstruktioner. Nedan förklarar vi även lite tydligare hur produkten används. 
Ankelskydd Safety S2 appliceringsinstruktion. 
Ankelskyddet består av två komponenter, ankardelen och ledbandsplattan. 
1, Ankardelen appliceras med kardborrband runt nedre delen av underbenet. Fotledens anatomi är olika på fotledens in och utsida då den yttre malleolen (fotknölen) är placerad något bakåt och nedåt i förhållande till den inre malleolen. Denna anatomiska skillnad gör att ankelskyddet Safety S2 är konstruerad i en höger och en vänster modell för att på bästa sätt optimera fixeringen av fotledsstödet runt underbenet. 
2, Ledbandsplattan består av ett helt stumt och starkt fiberförstärkt nylonmaterial som klarar de mest extrema påfrestningarna. Ledbandsplattan är en 1 mm tjock plastplatta som sitter insydd i de inre och yttre ledbanden. Ledbandsplattan placeras under den befintliga innersulan i skon och fästes fast med hjälp av den medföljande kardborren. När ledbandsplattan är infäst lägger man tillbaka innersula över plattan vilket gör att skon upplevs precis som tidigare. När plattan är monterad kommer de inte och yttre ledbanden sticka upp ur skon och blir därmed en naturlig del av skon och skyddsutrustningen. Ledbandsplattan kan flyttas mellan olika skor vid behov. 

När ankardelen är monterad över nedre underbenet spänner man växelvis det inre och yttre ledbanden tills dess att önskad stabilitet uppnåtts. Förslut banden både med hjälp av spännets låsanordning och kardborre för optimal stabilitet och kontroll oavsett aktivitet. 

Fråga. Jag orienterar i skogen med konstant ojämnt underlag och behöver ha ett bra fotledsstöd. Med tanke på att jag springer flera mil i veckan vill jag inte att stödet skall påverka mitt löpsteg. Vad kan ni rekommendera? 
Svar. Ankelskyddet Safety S2 är marknadens stabilaste produkt för instabil fotleder och tack vare ankelskyddets unika konstruktion så påverkar fotledsstödet varken utrymmet i skon eller din förmåga att böja och sträcka fotleden vid ex löpning. 

Fråga. Jag orienterar mycket och mina skor blir väldigt smutsiga efter ett träningspass. Vilken produkt skall jag välja som ger bra stöd och som samtidigt är enkel att rengöra?
Svar. Safety S2 är tillverkat av HDPE vilket gör produkten extremt enkel att rengöra samtidigt som ankelskyddet är helt överlägsen avseende stabilitet för en instabil fotled. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

1

Avlastning

1

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Skostorlek
Small-39
Medium 40 - 43
Large 44 -

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem