Fotledsskydd SRX - passar alla skor, stabilitet för stukade fötter
Fotledsskydd
Fotledsskydd

Fotledsskydd SRX Stabilitet | Smidighet

  •  499 kr 

Fotledsskyddet som passar de flesta skor för idrott. SRX är tillverkad av slitstarkt ballistiskt nylon för extra stabilitet och slitstyrka. Läs mer

  • Låg profil | Tar minimalt med plats i skon
  • Effektivt fotledsstöd med justerbar funktion
  • Stumma material för direkt stöd och slitstyrka
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsskydd SRX

SRX är ett smidigt fotledsskydd tillverkat av slitstarkt ballistisk nylon med låg profil och hög grad av stabilitet och slitstyrka. Materialet är helt stumt vilket ger i sig ett bra kontrollerande stöd.  
Fotledsskyddet är tillverkat med traditionell snörning som enkelt kan appliceras och justeras för att anpassa graden av stöd på samma sätt som snörningen i ett par skor. 
Fotledsskyddet är utrustat med två längre stabiliserande nylonband sk åttaband som sitter insydda i fotledsskyddets insida och utsida. Åttabanden är helt stumma och fungerar som stabiliserande skenor vilket skapar förutsättningen till det externa stödet runt fotledens in- och utsida. Banden lindas runt foten och fästes på motstående sida för stabilitet och kontroll av fotleden, med tanke på att banden är applicerade på in och utsida så uppnår samma grad av stöd över in och utsida vilket gör att fotledsskyddet fungerar lika bra på höger som vänster fotled. Den övergripande stabiliteten avgörs av hur banden spänns och fungerar på liknande samma sätt som tejpning. Överst på fotledsskyddet sitter ett bredare band som fungerar som extra säkerhet för både snörningen och de stabiliserande banden. I takt med att produkten är applicerad spänns det breda bandet för att skapa ett extra stöd och säkerställer bandfixering och snörning under aktivitet. 

Fotledsskyddet kan enkelt justeras även under pågående aktivitet för att möta individuella behov av stöd och kompression, om man upplever att fotledsskyddet inte ger tillräcklig med stöd för en specifik aktivitet spänner man åttabanden hårdare och förstärker därmed stödet runt fotleden. 
Lokalt över fotledsskyddet baksida mot hälsenan sitter ett mjukt och elastiskt material som minimerar risken för skav och obehag vid användning.
Det rekommenderas att fotledsskyddet används utanpå en strumpa för att minimera risken för skav. 

Konstruktionen och materialvalet ger fotledsskyddet en väldigt låg profil över fotleden vilket gör att fotledsskyddet passar i de flesta skor utan problem. SRX fungerar i de flesta idrottskorna med begränsat utrymme, stödet tar endast plats i skorna där den normala snörningen sitter vilket tillåter reglering och justering. Storleken utgår ifrån skostorlek samt omkretsmått runt ankeln enligt storlekstabellen och kan användas för både höger och vänster fotled

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekSkostorlekOmkretsmått runt fotleden (cm)
X-Small35 - 3719-20 cm
Small38 - 4020-21 cm
Medium40 - 42 21-23 cm
Large42 - 44 23-25 cm
X-Large44 - 4625-27 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Fotledsskyddet SRX har ett brett band överst på produkten. Vad används bandet till? Kan jag ta bort det?  
Svar. Det övre breda bandet fungerar som en förankring av de sidostabiliserande banden och minskar risken för att kardborrbanden lossnar vid aktivitet. Vi rekommenderar att bandet alltid används för extra säkerhet och fixering

Fråga. Jag hamnar mellan två storlekar. Vilken storlek skall jag välja? 
Svar. Ett fotledsstöd stabiliserar effektivare om det är aningen mindre i storlek därav rekommenderar vi att du väljer den mindre storleken. 

Fråga. Hur skall jag tvätta produkten? 
Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt på alla produkter som innehåller hård och mjuk kardborre. Undvika tvättmaskinen och dess mekaniska slitage. 

Fråga. Har fotledsskyddet skenor på utsidan?
Svar. Nej, SRX har inga skenor men har två stumma dragband som ger justerbar grd av stabilitet. Fördelen är att banden kan anpassas indivuduellt över inre och yttre delen av fotleden för bästa resultat medans en skena inte kan anpassas överhuvudtaget. 

 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket