Fotledsskydd DSO - passar alla skor, extra stabilitet för stukade fötter
Fotledsskydd
Fotledsskydd fotledsskydd_stukad_fot fotledsskydd_vrickad_fot fotledskydd_ledbandsskada
360 gif 360 logo

Fotledsskydd DSO med Lägsta Profil och god Stabilitet för en vrickad fot

  •  399 kr 

Fotledsskyddet som passar alla skor och alla idrotter. DSO är tillverkad av extra slitstarkt ballistiskt nylon för extra stabilitet och slitstyrka. Läs mer

  • Lägsta profil över fotleden
  • Effektivt fotledsstöd
  • Tillverkad av stumt nylonmaterial för bästa slitstyrka
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsskydd DSO - fotledsskyddet med lägsta profil

Fotledskydd DSO - effektiv stabilitet i ett smidigt fotledsskydd med låg profil. Fotledsskyddet DSO passar alla skor och lämpar sig för alla idrotter. 
DSO är ett stabilt fotledsskydd tillverkat av ett slitstarkt ballistiskt nylon för bästa god stabilitet och slitstyrka. Den ballistiska nylonen är helt stum vilket ger extra effektivt möjlighet till ett bra kontrollerande stöd.  

Fotledsskyddet är tillverkat av en så kallad snörmodell vilket innebär att fotledsskyddet enkelt kan appliceras och även justeras för optimal anpassning av graden av stöd i fotleden precis på samma sätt som snörningen i ett par skor. 
Fotledsskyddet är utrustat med två längre stabiliserande band sk åttaband som sitter insydda i fotledskyddets insida och utsida. Åttabanden ger möjlighet till en individuell anpassning av fotledsskyddets stödjande egenskaper över fotledens insida och utsida.
Åttabanden lindar runt foten och fästes på motstående sida för optimal stabilitet och kontroll av en skadad fotled. Fotledsskyddets stabilitet avgörs av hur hårt banden spänns över fotleden. Åttabanden fungerar på samma sätt som tejpning av fotleden men utan tejpens ofta negativa effekter i form av hudskada, kostnad och problem med att tejpa rätt. 
En stor fördel med fotledskydd är att stödet över fotleden enkelt kan justeras även under pågående aktivitet, om man upplever att fotledskyddet inte ger tillräcklig med stöd så spänner man åttabanden hårdare och förstärker därmed stödet runt fotleden. Justerbart stöd under aktivitet är exempelvis helt omöjligt med tejpning då man måste börja om med tejpningen från början alternativt att tejpa ytterligare stöd på befintlig tejpning. Behöver av extra stöd för en instabil fotled ökar ofta i takt med intensitet i aktiviteten samt underlaget. Kraftig belastning på ojämnt underlag kräver ofta en efterjustering av fotledsskyddet för att säkerställa rätt mängd stöd för en stukad fotled. 

Den unika konstruktionen och materialval ger fotledsskyddet en väldigt låg profil över fotleden vid användning vilket gör att fotledskyddet passar i de flesta skor utan problem. DSO fungerar tom i ex fotbollskor där utrymmet för ett fotledsskydd ofta är väldigt begränsat. Fotledsskyddet tar endast plats i skorna där den normala snörningen sitter och avlastas tidigt över framfoten för att inte ta plats i skornas framfot. 
Fotledskyddet DSO kan användas för både höger och vänster fotled tack vara den unika konstruktionen. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Fotledsskyddet DSO har ett brett band överst på produkten. Vad används bandet till? Kan jag ta bort det?  
Svar. Det övre breda bandet fungerar som en förankring av de sidostabiliserande banden och minskar risken för att kardborrbanden lossnar vid extrem aktivtet. Vi rekommederar att bandet alltid används för extra säkerhet och fixering

Fråga. Jag hamnar mellan två storlekar. Vilken storlek skall jag välja? 
Svar. Ett fotledsstöd stabiliserar effektivare om det är aningen mindre i storlek därav rekommederar vi att du väljer den mindre storleken. 

Fråga. Hur skall jag tvätta produkten? 
Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt på alla produkter som innehåller hård och mjuk kardborre. Undvika tvättmaskinen och dess mekaniska slitage som markant förkortar produktens livslängd. 

Fråga. Har fotledsskyddet DSO skenor på utsidan?
Svar. Nej, DSO har inga skenor med har två stumma dragband som ger bättre stabilitet än plastskenor. Fördelen är att banden kan anpassas indivuduellt över inre och yttre delen av fotleden för bästa resultat medans en skena inte kan anpassas överhuvudtaget. 

 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt fotleden (cm)
X-Small16 - 18 cm
Small18 - 20 cm
Medium20 - 22 cm
Large22 - 24 cm
X-Large24 - 26 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem