Sportsula för extra stöd för häl och hålfoten
sportsula fotboll sportsula fotbollskor

Biomekanisk sportsula med extra stöd för häl och hålfot

  • 349 kr

Sportsula E.V.A. är en anatomiskt konstruerad sportsula för extra stöd och stötdämpning i trängre skor ex fotbollskor, spikskor, cykelskor.

Läs mer

  • Unik anatomisk sportsula för ex fotboll, cykling, skridskor
  • Biomekaniskt stöd för häl och hålfoten
  • Tillverkad av stötdämpande EVA
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Sportsula E.V.A.

Sportsula E.V.A. är ett helt unik inlägg speciellt utvecklat för att passa i trängre idrottsskor med smalare läster som ex fotbollskor, cykelskor, spikskor för friidrott men passar även utmärkt i vanliga skor med uttagbar innersula.
Sportsulan E.V.A. passar även utmärkt för extra stöd i skridskor och pjäxor tack vare sulans smalare läst och smalare konstruktion över häl, mellanfotspartiet. 
Den anatomiska konstruktionen av sportsulan ger en väldigt smidig och nätt sula utan att påverka sportsulans förmåga att biomekaniskt stabilisera häl, mellanfot och framfoten. 
Sportsulan är helt anatomiskt konstruerad och inkluderar flera viktiga egenskaper för att på bästa sätt stabilisera och stötdämpa foten vid extra behov av stöd och dämpning. 

Sportsulans hälparti är konstruerat med en inbyggd hälkopp, hälkoppen är anatomiskt skålformad vilket ger ett väldigt effektivt hälstöd och bidrar samtidigt till att samla ihop hälkudden under hälbenet genom att stabilisera hälkudden från tre håll samtidigt. Det anatomiska hälpartiet är även tillverkad med extra låg bas vilket innebär att sportsulan fungerar optimalt i trängre skor så som ex spikskor eller fotbollskor. Den låga basen ger sulan full kontakt med skon vilket säkerställer optimal funktion vid användning. Sportsulans hälkopp gör sulan extra lämpad för barn med hälsmärta ex Apofysit, severs skada.  
Sportsulan har ett uppbyggt valvstöd för extra stöd och kontroll av hålfoten vid belastning. Stödet för hålfoten motverkar effektivt att hålfoten sjunker ned vilket ofta är den direkta orsaken till smärta i fot och fotled. 
Hålfotsstödets uppbyggnad i hålfoten ger ett ofta efterlängtat stöd för foten och bidrar till förbättrad biomekanisk stabilitet i skor som normalt inte är uppbyggda för stöd ex skor för fotboll, spikskor, skor för cykling. 

Sportsulan E.V.A. är tillverkad av EVA, samma material som normalt används som stötupptagning i ex joggingskors mellansula. EVA är ett formstabilt material med god stötdämpning. Samtidigt som EVA materialet är stabilt så är det även extremt lätt, en sportsula väger endast 20 g vilket är en av de lägsta vikterna i förhållande till stöd och funktion på marknaden. Sportsulan har två lager E.V.A. för att på ett optimalt sätt kombinera stötdämpning och stabilitet i samma konstruktion. det mjukare vita EVA materialet mot foten bidrar till ytterligare dämpning och det formstabilare svarta yttermaterialet säkerställer sportsulans formstabilitet. 

Sportsulans ovanskikt som är i direkt kontakt med foten är tillverkad av extremt slitstark smutsavvisande nylon och kan enkelt rengöras med handljummet vatten och en mild tvållösning. 
Om sportsulan skulle vara för bred kan sulan enkelt anpassas för exakt passform genom att klippa sulans framkant med en vanlig sax. 
Sportsulan ersätter de befintliga skornas innesula som skall tas bort innan sportulan appliceras i skorna. 

Sportsula E.V.A. är utvecklad i nära samarbete med ledande ortopedtekniker med än 40 års erfarenhet av biomekaniska fotbäddar och fot relaterade problem. 

 

 

 

 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Min son 12 år har väldiga smärtor i hälen när han spelar fotboll. Kan sportsula EVA hjälpa honom? 
Svar. Ja, sportsula E.V.A. har en anatomisk inbyggd hälkopp som effektivt bidrar till extra stöd runt hälbenet. Hälkoppen hjälper till att hålla ihop hälkudden under hälbenet och bidrar därmed till betydligt förbättrad naturlig stötdämpning. Sportsulans tunna konstruktion gör den extra lämpad till skor med trängre läster ex fotbollskor, spikskor, cykelskor. 

Fråga. Jag har normalt storlek 38 i mina fotbollskor och sportsulan finns endast i dubbelstorlek 38-39. Hur skall jag få plats med sulan i mina fotbollskor. 
Svar. Sportsulan kan enkelt anpassas till exakt passform genom att klippa ned framkanten på sportsulan. Ta ut den befintliga innersulan i dina fotbollskor och använd den sulan som mall för exakt passform. 

Fråga. Min fotbollskor är extremt smal över framfoten. Kan jag klippa ned sportsulans bredd över framfoten för exakt passform. 
Svar. ja, det går bra. Ta ut fotbollskons befintliga innesula och anpassa bredden på sportsulan efter innesulans mått för exakt passform.

Fråga. Jag använder vanliga sneakers och upplever att de är väldigt platta. Kan sportsula E.V.A. även användas i vanliga sneakers?
Svar. Självklart, sportsulan kan användas i alla skor oavsett modell eller aktivtet. Stödet runt hälen och stödet i hålfoten är lika effektivt även i vanliga skor. 

Fråga. Vad är EVA? 
Svar. EVA (Ethylene-vinyl acetate) är en elastisk polymer som har väldigt bra formstabilitet och stötdämpning. EVA är ex det vanligaste materialet vid tillverkning av mellansulor i ofta bättre sportskor. Det ofta vita materialet som skons slisula sitter limmad på är EVA. EVA är även det överlägset vanligaste materialet som sjukvården använder för tillverkning av indivudellt anpassade biomekaniska fotbäddar. 

Egenskaper

Stabilitet

0

Kompression

0

Avlastning

0

Värme

0

Storlekstabell

Storlek / Skostorlek
35 / 36
37 / 38
39 / 40
41 / 42
43 / 44
45 / 46

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem