PF Strap | Rehaboteket
skydd_plantarfasciit
skydd_plantarfasciit skydd_plantarfasciit skydd för hälsporre

PF-strap unik avlastning av plantar fasciit

  •  449 kr 

PF-strap ersätter komplicerad tejpningen för plantar fasciit i belastning och rörelse.

Läs mer

  • Exakt avlastning av plantar fasciit
  • Full justeringsmöjlighet för individuell effekt
  • Kan användas vardagligt som vid idrott och motion
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

PF Strap

PF-strap är ett nytt innovativ skydd för avlastning av plantar fasciit och smärta i hälen. Skyddet ersätter konventionell tejpning av plantar fasciit och skapar likvärdig funktion genom att ett justerbart band som appliceras från in/utsidan av fotleden under foten, lokalt över problemområdet i samband med plantar fasciit och spänns individuellt i linje med behov av avlastning.
Fördelen med att använda PF-strap i förhållande till tejpning av plantar fasciit är flera med huvudfördelen i att PF-strap på enklaste sätt kan justeras och anpassas helt i linje med respektive användares unika behov för stunden. Behovet av avlastning ökar normalt i takt med att belastningen ökar vilket gör PF-strap till en unik produkt med obegränsade möjligheter för bästa individuella anpassning.

PF-strap är konstruerad med två huvudkomponenter, ankarkonstruktionen samt det avlastande bandet för plantar fasciit.
Ankarskonstruktionen är tillverkad av ett extremt slitstarkt, välpolstrat material med en unik anatomisk passform. Konstruktionen är utvecklad för att motverka rörelse runt fotleden och fungerar som fixeringspunkt för det avlastande bandet. Då ankarkonstruktionen sitter applicerad över fotleden med mycket rörelse behöver den kunna fixeras på bästa sätt vilket görs med hjälp av två justerbara kardborreband som fritt kan justeras och fixeras för bästa funktion. Då PF-strap ofta används vid idrott och motion så har konstruktionen fyra stycken insydda tryckavlastande silikoninlägg placerat framtill över vristen och baktill över hälsenan. De insydda silikoninläggen möjliggör minimalt med tryck över fotledens muskler och senor samtidigt som produkten på bästa sätt kan fixeras optimalt för högintensiv belastning.

Det avlastande bandet som skall placeras lokalt över problemområdet fixeras på enklaste sätt fritt på ankarkonstruktionens ut eller insida och spänns efter önskat behov under fotens senspegel med fixering på motsatt sida. Bandets yttre delar har en tunn mikrokardborre som fritt kan placeras över hela ankarkonstruktionens yttre textilmaterial. Den fria placeringen av bandet ger en obegränsad möjlighet att justera och placera bandet i linje med individuella behov av stöd och avlastning för stunden. Plantar fasciit är ofta ett problem med mer eller mindre problem eller bättre och sämre perioder vilket ställer höga krav på produktens anpassningsmöjlighet. PF-strap möter det individuella behovet på ett enkelt och ytterst funktionellt sätt. PF-strap för plantar fasciit är innovativ produkt för avlastning av problem, produkten skall handtvättas i 30° handtvätt för att minimera tvättmaskinens mekaniska slitage. Ta för vana att stänga den hårda kardborren mot den mjuka när produkten inte används eller tvättas så minimeras slitaget på produktens hårda kardborreyta.  

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har blivit tejpad för plantar fasciit men upplever att jag vill ha en lösning som jag kan hantera själv samt ta av och på vid behov. Finns det? 
Svar. Ja, PF-strap är precis den lösningen! Du kan själv applicera och anpassa produkten helt i linje med dina behov själv på enklaste sätt. 

Fråga. Kan jag använda PF-strap både på höger och vänster fot? 
Svar. Ja, produkten är inte höger eller vänster och fungerar lika bra oavsett sida

Fråga. Går det att anpassa produkten? Jag upplever att jag behöver mera stöd när jag springer än när jag promenerar? 
Svar. Ja, du kan själv reglera hur mycket stöd som du applicerar genom att spänna bandet hårdare eller lösare. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

5

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
Storlek 1 Small 17 - 21 cm
Storlek 2 Medium21 - 25 cm
Storlek 3 Large 25 - 29 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem