HalluxSan | Rehaboteket
skena hallux valgus

Unik fjäderbelastad stödskena för problem med hallux valgus

  • 1 949 kr

En helt unik skena för hallux valgus med full anpassningsmöjlighet tack vare skenans unika justerbara stortåstöd. 

Läs mer

  • Unik skena för extra stöd och korrigering
  • Kombinerar konservativ och postoperativ behandling
  • Optimala inställningar för individuell anpassning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

HalluxSan

HalluxSan är en helt unik skena för problem med sned stortåled, hallux valgus. 
Skenans unika konstruktion möjliggör extremt enkelt justering och anpassning av kraften som skenan kan ge för att på bästa sätt räta upp stortåleden och stödja på bästa sätt. 

HalluxSan har en individuellt justerbar fjäderbelastad led som effektivt hjälper till att stödja stortåleden och bidra till en rakare position vid användning. Skenan och leden ger en elastisk spänning vilket påverkar stortåledens position och bidrar till en rakare mindre smärtsam hallux valgus led.  Skenan appliceras enkelt över fotryggen med hjälp av ett mjukt kardborrband, bandet kan enkelt justeras för att passa alla olika fötter på bästa sätt. För att justera band längden kan kardborrbandet öppnas i båda ändarna Skenans plastkomponenter är välpolstrade med ett mjukt PU-skum för att minimera risken för skav och obehag. Runt stortåleden sitter ett velourband som är mjuk och komfortabelt. Bandet tillåter optimal justering för att säkerställa skenans fixering runt stortåleden och ger optimal komfort vid användning. 

HalluxSan kan användas flera timmar om dagen samt även nattetid om det är möjligt och bidrar med konservativ behandling för, 
- Stöd och stabilitet för lindring till måttlig felställning av stortåleden 
- Begynnande smärta i stortåleden samt irritation av slemsäcksinflammation (Bursit) 
- Återfall efter operation (efter minst 1-1 1/2 år, om tån börjar vrida sig inåt återigen) 
- Förebyggande behandling vid anlag för hallux valgus i familjen

HalluxSan kan även användas postoperativt för att bidra till ett fullt justerbart stöd för stortåleden men med följande restriktioner
- Får endast användas när operationssåret har stabiliserats samt stygnen är borttagna
- Stödet får inte orsaka tryckpunkter eller smärta i leden

Skenans justerbara fjäderbelastade led ger möjlighet att reglera hur kraftfullt stöd HalluxSan ger har 5 olika kraftinställningar som ger olika grader av tryck och stöd för stortåleden. 
Kraften i leden kan enkelt justerar med hjälp av ett reglage på leden utsida. I takt med att man vrider reglaget mot + så ökar kraften och minskar när man vrider mot -. 

Den korrigerande kraften i skenan mäts i newton N och fördelas enligt följande
Fjäderinställning 1 - 1,1N
Fjäderinställning 2 - 1,6N
Fjäderinställning 3 - 3,1N
Fjäderinställning 4 - 4,9N
Fjäderinställning 5 - 6,8N
Behovet av stöd vid problem med hallux valgus är ofta helt individuellt och kan även variera över tid. Tack vare den unika justeringsmöjligheten kan skenan justeras fritt inom inställning 1–5 (1,1N-6,8N)

Skötselråd för HalluxSan
Alla delar kan enkelt tvättas i 30° handtvätt, efter en längre tids användning (mer än 1 år) så kan man enkelt smörja fjädern på utsidan av skenan med en droppe symaskinsolja för att ytterligare förlänga livslängden. Allt textila delar i skenan kan tas bort för att underlätta tvätt och skall lufttorka innan användning. HalluxSan skall inte användas vid vävnadsskada eller problem med sårläkning i stortåleden.
 

Vanliga Frågor & Svar

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Universal Höger eller Vänster

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem