Ont i Hälen - Hälkopp hjälper effektivt
hälkopp tulis
hälkopp tulis halkopp Tulis HD
360 gif 360 logo

Hälkopp Tulis HD - lösningen vid Ont i Hälen. Säljs i par

  •  269 kr 

Effektiv hälkopp för optimal stötdämpning och stöd vid smärtande hälar. Hälkoppen HD finns även i en unik storlek för hälsmärta hos barn Apofysit Läs mer

  • Optimal stötdämpning för onda hälar
  • Extra effektivt stöd runt hälbenet
  • Unik storlek för barn med onda hälar - Apofysit
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hälkopp Tulis HD

Hälkopp för stötdämpning och avlastning och behandling av smärtande hälar. Hälkoppen finns i tre olika storlekar med en speciell storlek för specifik behandling av smärtande hälar hos barn under 40 kg.

En hälkopp har flera smärtlindrande funktionen vid problem med hälsmärta, hälsporre, uttrampade hälkudde. Kombinationen av stötdämpning och stöd för hälkudden ger ett väldigt effektivt hjälpmedel för behandling av onda hälar. Hälkoppens anatomiska passform och konstruktion säkerställer ett extra effektivt stöd från hälkoppen runt hälkudden. Passformen och konstruktionen ger en unik möjlighet att stödja och samla ihop hälkudden in under hälbenet med en ofta direkt effekt i form av mindre och mildare belastningssmärta. Stödet runt hälen möjliggörs tack vare hälkoppens unika konstruktion som stödjer hela hälens utsida, bakkant och insida i samma konstruktion. Vid kraftfulla belastningsmönster över hälen exempelvis hopp och landning, belastning på hårda underlag eller hårda skor säkerställer hälkopp en mjuk avlastning och lindrar kraftiga hälisättningar. 
Hälkoppen är tillverkad av ett mjukt men formstabilt gummimaterial med en unikt stötdämpande konstruktion tack vare "våffelmönstet" under hela hälbenet. Kombinationen av hälkoppens stöd och stötdämpning i samma produkt ger en ofta omedelbar smärtlindring vid problem med ont i hälen. 

Hälkoppens tre olika storlekar medföra att den fungerar lika bra för barn med hälsmärta ofta orsakat av apofysit, seversskada som såväl män som kvinnor med smärta i hälen orsakat av hälsporre, plantar fasciit, uttrampad eller destruerad hälkudde, även kallat fat pad syndrome. 

Hälkopp Tulis HD är en vidareutveckling av den klassiska Tulis hälkopp men med en tjockare stötdämpning och fler storlekar än originalet. Tulis HD är konstruerad för optimal stabilitet och stötdämpning av smärtande hälar. 
Den nya anatomiska formen av hälkoppen ger ett effektivt extrastöd och stötdämpning runt hälen. Tack vare den mindre storleken är hälkopp Tulis HD speciellt lämpad för behandling av hälsmärta hos barn ex Severs skada (Apofysit). Hälkopp Tulis HD ger en optimal behandling vid problem med hälens fettkudde och stabiliserar hälkudden in under hälbenet för optimal funktion.
 
Hälkoppen kan användas i alla typer av skor för en effektiv behandling av smärtande hälar. Om man vill förstärka och förbättra hälkoppens fixering över hälbenet så går det utmärkt att stoppa in hälkoppen mot hälen under en vanlig strumpa.  Hälkoppen säljs alltid parvis för höger och vänster häl och skall med fördel användas parvis för att undvika att höjdskillnad. 
 
Hälkopp Tulis HD - lösningen för maximal stötdämpning av smärtande hälar, hälsporre, seversskada och uttrampade hälkuddar.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Min son 10 år har problem med smärtande hälar. Är tulis HD ett bra alternativ för honom för att minska smärtan i hälen? 
Svar. Ja, Tulis HD finns i en barnstorlek under 40 kg som speciellt är utvecklad för behandling av smärtande hälar hos barn. 

Fråga. Hälkoppen rör sig när jag använder den i vissa skor. Vad kan jag göra?
Svar. Vi rekommenderar att du placerar hälkoppen innanför dina vanliga strumpor så kommer den ytterligare fixeras mot hälbenet och rörelsen minskas direkt. 

Fråga. Jag har smärta orsakad av en uttrampad hälkudde och får ont så fort jag sätter ned hälen. Kan hälkoppen hjälpa mig?
Svar. Hälkoppen hjälper oftast omedelbart vid belastning av hälen tack vare två olika funktioner. Hälkoppen har en unik stötdämpande funktion som lindrar stöten direkt mot hälen samtidigt som den unika kopp konstruktionen hjälper till att motverka att hälkudden trycks ut på sidorna. Den stabiliserande egenskapen av hälkoppen bidrar till att ta vara på kroppens egna stötupptagning i form av hälkudden och fungerar oftast väldigt effektivt. 

Fråga. Kan jag flytta min hälkopp mellan olika skor? 
Svar. Absolut, hälkoppen kan användas i alla skor. 

Fråga. Kan jag använda min hälkopp när jag är ute och löptränar. 
Svar. Ja, det finns ingen begränsning av användande av hälkoppen. Vi rekommenderar att du ytterligare fixerar koppen mot hälen vid långvarig träning ex joggning eller andra högintensiva idrotter. 
Om du först tar på dig en tunnare strumpa, applicerar hälkoppen mot hälen och strumpan för att sedan sätta på din vanliga strumpa utanför hälkoppen så har du fixerat hälkoppen för riktig långsdistansträning. 

Storlekstabell

Storlek / Vikt
Barn - Under 40 kg
Under 80 kg
Över 80 kg

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem