Hålfotsinlägg Springer Sport för extra stöd och stötdämpning
hålfotsinlägg
hålfotsinlägg hålfotsinlägg_med_stöd_för_hålfoten inlägg för hålfoten

Hålfotsinlägg för idrottaren med krav på extra stöd och stötdämpning

  •  749 kr 

Hålfotsinlägg Springer Sport är ett stabiliserande stötdämpande hålfotsinlägg speciellt lämpligt för alla typer av högintensiv eller lågintensiv idrott.  

Läs mer

  • Speciellt utvecklat för sportskor
  • Stödjer häl, mellanfot och framfot
  • Extra stötdämpning med PPT och Poron
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hålfotsinlägg Springer Sport

Hålfotsinlägg Springer Sport är ett förstklassigt handgjort hålfotsinlägg speciellt utvecklat för att kombinerar biomekaniskt stöd med stötdämpning i samma inlägg.
Det anatomiskt formade hålfotsinlägget har extra stöd för hälbenet, hålfoten och framfoten i samma lösning. Inlägget är handgjort och tillverkat av flera lager plastkomposit för att klara av att stödja foten på bästa sätt vid idrott och motion.
Runt hälbenet är inlägget skålformat för att på bästa sätt centrera hälen i hälisättningen, den skålformade förstärkningen ger stöd och stabilitet runt hela hälbenet och bidrar till att ytterligare stödja hälkudden under hälen. I mellanfoten, hålfoten har hålfotsinlägget en extra kraftig kompositförstärkning för att klara av att stödja hålfoten vid kraftigare belastning. Hålfotsförstärkningen täcker hela det längsgående valvet utan att ta plats skon.  Springer Sport har även en inarbetad främre pelott vilken stödjer det främre fotvalvet effektivt.  Kombinationen av det anatomiska stödet för häl, mellanfot och framfot gör Springer Sport till ett unikt hålfotsinlägg med stöd för hela foten. 
Ovanskiktet i hålfotsinlägget är två extremt stötdämpande material, PPT och Poron. Båda materialen ger effektiv dämpning med väldigt låg profil. Kombinationen av materialen ger en extremt tunn sula med mycket dämpning. Den tunna sulan säkerställer optimal kontakt med underlaget i skon och påverkar inte hälgrepp eller passform i sportskorna. 
Hålfotsinlägget har även en smalare läst vilket på ett bättre sätt följer normala sportskors läst (form på skorna) 

Ovanskiktet Poron är speciellt utvecklat för att minimera friktionen mot foten vilket både eliminerar skav från sulan samtidigt som att foten bättre greppar mot sulan vid högintensiv idrott som ex innebandy, fotboll, handboll med mycket start / stopp och sidledsförflyttning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har behov av extra stöd i hålfoten när jag spelar tennis men vill inte har en tjockare sula under foten då jag vill ha optimal kontakt med underlaget, är denna detta hålfotsinlägg lämpligt för mig?
Svar. Ja hålfotsinlägget Springer Sport är speciellt utvecklat för idrott och kombinerar ett tunt inlägg med extra stöd över hela foten med optimal stötdämpning. 

Storlekstabell

Skostorlek
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47/48

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem