Hålfotsinlägg Orthosole MAX Dam | Rehaboteket
hålfotsinlägg
hålfotsinlägg hålfotsinlägg

Individuellt anpassningsbart hålfotsinlägg

  •  529 kr 

Hålfotsinlägg Orthosole är ett komplett anpassningsbart inläggssystem för optimalt stöd, stabilitet och stötdämpning av hela foten.
 

Läs mer

  • Unik anpassning efter individuella behov
  • Extra stöd för häl, mellan- och framfot
  • Optimal stötdämpning med Poron® Urethane
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hålfotsinlägg Orthosole MAX Dam

Orthosole Max ger helt unika möjligheter att anpassa skoinläggets stabiliserande och stödjande egenskaper efter varje persons unika förutsättningar. Skoinlägget skapar en optimal kombination av stötdämpning och stöd för hela foten och fungerar lika bra vardagligt, på jobbet som under idrott och motion. Sulans undersida är konstruerade av en formstabil termoplast som omger hela hälens kontaktyta samt mellanfotens yttre stela valvbåge. Den formstabila konstruktionen säkerställer extra effektiv hälstabilisering, centrering av hälbenet samt en förlängd stabilitet in i mellanfoten.

Hålfoten samt framfotsvalvet stabiliseras individuellt av modifierbara valvstöd och framfotsstöd så kallade pelotter. Varje inläggssula levereras med tre olika valvstöd och tre olika framfotspelotter. Valvstöden är konstruerade för att på bästa sätt stödja och stabilisera hålfoten i belastning och framfotspelotten hjälper till att lyfta den främre valvbågen vid smärta och problem i framfoten. Orthosole är den enda prefabricerade inläggssulan som fullt ut ger möjlighet att anpassa graden av stöd i hålfot och framfot individuellt. Med hjälp av det medföljande urvalet av valvstöd och framfotspelotter kan inlägget enkelt anpassas och justeras helt i linje med individuella förutsättningar.

Valvstöden levereras med tre olika hårdheter och höjder, mjuk/låg, medium/medelhård och hög/hård för att ge bästa möjligheten att hitta rätt stöd och stabilitet i linje med individuella behov.
På samma sätt levereras även framfotsstödet pelotterna mjuk/låg, medium/medelhård och hög/hård för att skapa ett helt unikt stöd för främre valvbågen och fotvalvet.
Inläggen fästes på enklaste sätt in på inläggets undersida med hjälp av stark och vidhäftande kardborre och kan enkelt tas bort och justeras helt i linje med unika behov. Valet av stöd avgörs på enklaste sätt genom att prova sig fram vilken höjd/hårdhet som upplevs bäst. Om stödet behöver förändras kan det enkelt justeras genom att byta inlägg och höjd.

Orthosole Max är tillverkad av ett av de mest stötdämpande materialen för skor och sulor, Poron®  Urethan. vilket ger en överlägsen stötdämpning i sig. Materialet täcker hela fotens kontaktyta häl, mellanfot och över hela framfoten för att på bästa sätt leverera stötdämpning för alla olika situationer. Mitt under hälen sitter en ytterligare stötdämpande funktion, PU-zonen. PU-zonen skapar ytterligare koncentrerad stötdämpning och centrering av hälen i belastat läge. Orthosole Max är marknadens enda inläggssula med ”tri-zone” tre lager av individuellt stötdämpande material för att på bästa sätt minska stöten från den kraftiga hälisättningen vidare upp i kroppen, ankel, knäled, höft och rygg.  

Använd med fördel inläggssulorna Orthosole MAX vid,
- Idrott och motion
- På arbetet vid behov av extra stöd och stötdämpning
- Vardagligt vid behov av extra stötdämpning och stabilitet
- Vid problem med nedsjunkna fotvalv med behov av extra stöd
- Vid hälsmärta och problem med behov av extra mjuka och avlastande inlägg
- Vid problem med nedsjunkna hålfötter och behov av anpassningsbara valvstöd

Orthosole MAX fungerar lika bra att använda på arbetsplatsen som i löpspåret och kan utan problem användas sommar som vinter. Orthosole MAX är ESD godkända (Elektrostatik Discharge) och kan användas i arbets- och sjukhusmiljö tillsammans med en ESD-certifierade arbetsskor.
Inläggssulan kan enkelt rengöras med handljummet vatten och en mild tvållösning och skall lufttorka innan användning.  
Inläggen kan enkelt anpassas längmässigt genom att klippa ned sulan i framkant med en vass sax. Då skons befintliga innersula skall tas bort fungerar den vanligtvis optimalt som en mall vid anpassningen av längden på inläggssulan.

Properties Insoles

Framfotsstöd

4

Hålfotsstöd

4

Stötdämpning

4

Stabilitet

2

Storlekstabell

Skostorlek Längd i mm
36-37,5245 mm
38-39 255 mm
39-40262 mm
40-41271 mm
41-42281 mm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda olika höjder på valvstöden och pelotterna?
Svar. Ja du kan fritt använda de olika höjderna helt i linje med ditt unika behov för respektive fot. Fördelen med Orthosole är just den individuella anpassningsmöjligheten som tillåter full anpassning utan begränsningar.

Fråga. Hur fungerar framfotspelotten?
Svar. Framfotspelott är precis som ett hålfotsstöd en valvstödjande produkt med koncentration på det främre fotvalvet. Pelotten placeras bakom den främre valvbågen och skapar en stödja de och lyftande effekt för att avlasta främre trampdynan under belastning.

Fråga. Vilka skor kan Orthosole Max användas i?
Svar. Orthosole Max kan med fördel användas i alla skor som den får plats, inlägget ersätter den befintliga innersulan i skorna som med fördel tas ut ur skorna för att skapa så mycket plats som möjligt för Max inlägget.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket