AFO droppfotsskena vid problem med droppfot
AFO_droppfotsskena
AFO_droppfotsskena AFO_droppfot afo_droppfotsskena afo_skena_for_droppfot

AFO droppfotsskena med unika egenskaper för extra stöd och kontroll

  • 3 799 kr

AFO hjälper till att uppnå ett normalt gångmönster vid droppfot på ett säkert och effektivt sätt. AFO lyfter foten vid belastning och stabiliserar samtidigt fotleden. 

Läs mer

  • Överlägsen komfort och optimal funktion
  • Kan användas utan skor med säker fixering
  • Säkerställer ett optimalt lyft av foten vid droppfot
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

AFO droppfotsskena

AFO för droppfot är en helt unik droppfotsskena som effektivt hjälper till att öka stödet och kontrollen av foten vid problem med droppfot. 
Droppfotsskenan AFO kombinerar stöd och kontroll av foten vid normalt gångmönster och underlättar avsevärt gången för personer med droppfot. Den unika konstruktionen säkerställer ett optimalt lyft av foten i den normala gångfasen för att på bästa sätt stödja och hjälpa till för ett normalt gångmönster. 

AFO ortosens helt unika konstruktion som kombinerar överlägsen komfort med optimal funktion i form av en semi-mjuk droppfotsskena. AFO har ett tunt stadigt plastskal som går från nedre underbenets baksida under foten. Plastskalet säkerställer rätt stöd och förbättrad lyftande effekt vid normal gång och belastning. 
Droppfotsskenan är även utrustad med flera anpassningsbara bandsystem som möjliggör individuell anpassning av droppfotsskenans funktion helt i linje med individuella behov av stöd och lyftande effekt.  

Vanliga droppfotsskenor behöver en sko för att fixeras mot foten, AFO's helt unika konstruktion säkerställer fixering av droppfotsskenan även utan skor, bandsystemet för fixering spänns enkelt på baksidan av droppfotskenan och säkerställer bästa möjliga fixering av skenan med eller utan skor. AFO fungerar utmärkt att användas inomhus i ett par öppna sandaler eller sommartid i öppna skor utan försämrad effekt av droppfotsskenans funktion. 

AFO har två stycken oelastiska lyftande band som förbinder droppfotsskenans främre fotdel med skenans övre skena. De lyftande banden kan enkelt justeras för att ge mer eller mindre lyftande effekt vilket på bästa sätt möjliggör ett unikt fullt justerbart hjälpmedel för droppfot. Om behovet är mycket lyftande effekt kan banden enkelt spänns för att ge mera stöd och kontroll över foten. 

AFO hjälper till med förbättrad kontroll av foten i stegets samtliga faser och kan enkelt justeras efter individuellt behov för att uppnå individuell optimal funktion vid problem med droppfot. Den unika konstruktionen ger även ett droppfotsstöd som ger klara fördelar vid användning av droppfotsskenan på ojämna underlag, att resa sig från en sittande till stående eller vid trappgång. Säkerheten i droppfotsskenans fixering på foten ger även extra säkerhet och kontroll vid vardagligt användande. 

Droppfotsskenan AFO kan även användas som en nattskena för droppfot för att effektivt motverka kramp eller dropp av foten vid nattsömn. Vid användande av AFO som nattskena skall inte skenas lyftande band spännas för hårt utifrån att behovet av stöd är betydligt mindre nattetid i förhållande till dagtid vid normal belastning och gång. 

Skenans unika konstruktion ger en väldigt komfortabel och luftig produkt för droppfot och bidrar till extra säkerhet och kontroll av foten vid ex promenader på ojämn mark och i backar och sluttningar. Med en vikt på endast 310 gram är AFO en av de överlägset lättaste och smidigaste droppfotsskenorna som finns på marknaden idag

Den innovativa konstruktionen och den unika kombinationen av egenskaper hos AFO ger fördelar i olika situationer, vardagligt som vid motion. Droppfotsskenan tillverkas i tre olika storlekar och finns i höger eller vänsterutförande. AFO fungerar lika bra för män som kvinnor.

Utförliga applicerings instruktioner medföljer leveransen av AFO och du når Rehaboteket's kundtjänst per telefon 08-244734 om du har några frågor om produkten. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har lättare problem med droppfot och behöver en enkel men fortfarande effektivt stöd för mina droppfotsproblem. Är AFO en bra lösning för mig?
Svar. Ja, AFO är extremt smidig men samtidigt väldigt effektiv för att stödja foten vid problem med droppfot. AFO kan användas men öppna skor tack vare den unika fixering över foten.

Fråga. Hur kan jag anpassa stödet som AFO ger mig? Jag behöver olika stöd för min droppfot beroende på vilket underlag jag går på.
Svar. AFO är precis så enkel som den ser ut. Från mitten av foten löper två lyftande band som möjliggör individuell anpassning av graden av graden av lyftande effekt, beroende på hur tight banden spänns kommer AFO ge mer eller mindre lyftande effekt.

Fråga. Kan jag använda AFO i mina sommar sandaler?
Svar. Ja, AFO är en av få dorsal skenor som fungerar lika bra för användning i skor och i sandaler. AFO's unika fixeringsband bidrar till att dorsal skenan fixeras över foten utan hjälp av skon vilket möjliggör användning av dorsal skenan med eller utan skor. AFO kan även användas inomhus utan skor men kan då i vissa lägen upplevas som hal undertill och skall belastas med försiktighet.

 

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden Skostorlek
Stl. 1 27 - 31 cm 36 - 41
Stl. 231 - 34 cm 39 - 44
Stl. 3 34 - 40 cm42 - 47

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem