Hjälp för droppfot LIFT lyfter foten effektivt
droppfot_hjalpmedel
droppfot_hjalpmedel droppfotsskena

Unikt stöd för hjälp vid problem med droppfot, LIFT lyfter framfoten vid belastning

  • 999 kr

Dorsal LIFT mjukskena ett unikt hjälpmedel för droppfot. Dorsal LIFT lyfter effektivt framfoten och motverkar droppfot lika bra inomhus som utomhus i skor. 

Läs mer

  • Lyfter framfoten effektivt vid problem med droppfot
  • Kan användas inomhus utan skor
  • Individuellt justerbart stöd med två lyftande band
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Dorsal LIFT - hjälpmedel för droppfot

Dorsal LIFT är ett unikt hjälpmedel för droppfot som effektivt lyfter foten för att motverka droppfot. LIFT är tillverkad av ett tunt och mjukt material för bästa användarkomfort vid problem med droppfot och kan användas både inomhus utan skor och utomhus med skor. Dorsal LIFT är ett väldigt smidigt hjälpmedel för droppfot och är helt tillverkat av textil med förstärkningar över fotledens sidor för effektivare stödja och lyfta foten vid droppfot.  Till skillnad mot ex dorsalskenor som är ett hjälpmedel för droppfot tillverkad av plast så är LIFT helt av textil för en smidig och behaglig upplevelse.

Dorsal LIFT hat två anpassningsbara lyftande band placerade under framfoten som fästes efter individuella behov på stödets kardborrklädda del över underbenet. Vinkeln för banden kan ställas in efter var persons individuella behov för att på bästa sätt lyfta foten vid problem med droppfot. LIFT kan användas med eller utan skor och fungerar lika bra med eller utan skor. 

Stödet för droppfot har en insida klädd av silikon för att på bästa förankra stödets övre del mot underbenet, när stödet är väl förankrat uppnår de lyftande banden bättre effekt och stödet motverkar droppfot effektivt. 
Dorsal LIFT för droppfot är tilllverkad av temperatur-reglerande PowerFT material vilket ger en sval och komfortabel upplevelse av produkten. Stödet kan med fördel användas under en vanligt stumpa vilket gör LIFT till en effektiv men väldigt diskret stöd för droppfot. 

Vid problem med droppfot upplevs ofta en osäkerhet orsakar av att droppfoten "släpar" vid normal gång. Droppfot ökar även risken för att snubbla i hemmiljö inomhus då stabilitet och kontroll av foten är nedsatt. 
LIFT bidrar till ett normalare steg, vid problem med droppfot är ofta fotens normala stegmönster kraftigt påverkat vilket LIFT hjälper till med, stödet för droppfot bidrar till att avvecklingen av steget sker i ett mera naturligt gångmönster. 

LIFT finns i 4 olika storlekar S-XL och är höger eller vänster anpassat. Måttet för rätt storlek skall mätas runt foten, från basen av hälen över vristen och tillbaka på samma punkt. 
Stödet skall handtvättas i 30° och skall lufttorka innan användning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med droppfot och behöver har ett stöd när jag går inomhus utan skor. Kan LIFT hjälpa mig?
Svar. ja, LIFT är speceillt utvecklat för att lyfta framfoten vid problem med droppfot för anvädning inomhus utan skor och utomhus med skor.

Fråga. Hur fungerar LIFT för mina problem med droppfot? 
Svar. LIFT har två stycken stabila band som är fastsydda under framfoten så långt ut på stödet som möjligt. Banden spänns snett uppåt och bakåt mot vristen för att uppnå en optimal lyftande effekt och fästes med kardborre på stödets övre del. Den unika vinkeln på banden ger en effektiv lyftande effekt vid behov. 

Fråga. Hur sätter jag på mig LIFT? Är det svårt att använda den?
Svar. Nej, LIFT är väldigt enkel att applicera. Framtill har stödet en stor öppning som kan stängas med kardborre. Stödet kliver man i som en vanlig strumpa och spänne varje band separat efter behov. 
 

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt foten
Small27 - 30 cm
Medium30 - 33 cm
Large33 - 36 cm
X-Large36 - 39 cm
Höger och Vänster

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem