Stabilt axelskydd ErixTwo - stabilitet vid axelsskador | Rehaboteket
axelskydd
axelskydd axelskydd for axelskada axelskydd_urledvridning axel
360 gif 360 logo

Axelskydd - flexibilitet, stabilitet, kontroll för en skada axelled

  •  1 399 kr 

Extra stabilitet, kompression och kontroll av en skadad axel. Axelskydd ErixTwo kan uppgraderas för ökad kontroll, stabilitet och rörelsebegränsning Läs mer

  • Anatomisk design för optimal funktion
  • Extra stabiliserande band för optimal anpassning
  • Stöd, stabilitet och kompression för en instabil axelled
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Axelskydd ERIXTWO - Flexibilitet, Stabilitet och Avlastning

Axelskydd ErixTwo är ett unikt axelskydd för optimal stabilisering och avlastning av en skadad axel. Axelskyddets unika konstruktion skapar ett flexibelt och fullt anpassningsbart axelskydd vilket ger en obegränsad inställningsmöjlighet för att på bästa sätt uppnå rätt individuellt stöd över axelleden beroende på skada, problem och aktivitet.

Axelskyddet är konstruerat med två 5 cm breda semi-elastiska stabiliseringsband tillverkade av stark nylonkardborre. Banden sitter placerade över axelledens fram och baksida och löper hela vägen från mitten av överarmen diagonalt över axelleden och förankras framtill och baktill över leden. Den unika bandkonstruktionen skapar ett heltäckande bandsystem för främre och bakre stabilitet av axelleden. Beroende på anpassningen i form av bandspänning och kompression kan axelskyddet enkelt justeras och anpassas för med eller mindre stöd framtill eller baktill individuellt. Mitt över axelleden sitter ett smalare 3 cm brett centrumband för att skapa ytterligare stöd och en lättare lyftande funktion av axelleden vid behov. Centrumbandet löper på samma sätt över axelleden ned till mitten av överarmen och skapar på så sätt en ytterligare justeringsmöjlighet avseende stabilitet och kontroll av en instabil axelled.
Kombinationen av de tre justerbara banden ger en unik möjlighet att anpassas och justera axelskyddets individuella egenskaper i linje med individuella behov. Respektive band ger individuellt stöd men samspelet med de tre olika banden skapar ett heltäckande axelskydd vid problem med en instabil skadad axelled.

Axelskydd ErixTwo är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material som ger god funktion och användarkomfort. NeoTex ökar blodgenomströmningen i axelleden och fungerar ofta smärtlindrande över skadeområdet.
Funktionen i axelskyddets unika bandsystem bygger mycket på att materialbasen i skyddet sitter stabilt och väl fixerat över axelled och överarm. Ju bättre fixering av grundmaterialet desto bättre möjlighet att uppnå optimal stabilitet och anpassning av de olika bandsystemen.
Av just den anledningen är axelskyddet tillverkat med flera unika egenskaper som säkerställer fixering, justering och anpassning av skyddets stabiliserande funktioner för bästa resultat och funktion.
Sharkskin material – vidhäftande fixering
Axelskyddet insida är tillverkad av sharkskin, ett lätt vidhäftande material som på bästa sätt greppar huden. Greppet runt axelleden tack vare sharkskin materialet medför en förbättrad effekt av de olika justerbara bandsystemen som tillsammans med basmaterialet samverkar för att uppnå extra stabilitet av en instabil axelled.
Anpassningsförmåga
Stor del av axelskyddets ledstabiliserande funktion kommer från bandsystem som förankras ut över överarmen. Axelskyddet har tre fullt justerbara kardborreband placerade runt överarmen. Banden ger möjlighet på enklaste sätt att justera graden av kompression och fixering runt överarmen där de långa justerbara stabiliserande bandsystemen sitter insydda i.
Silikonband
Axelskydd ErixTwo täcker även upp främre och bakre skuldran tack vare dess anatomiska passform. Längs med främre och bakre skuldran sitter tre insvetsade 10 mm breda silikonband placerade. Silikonbanden ger en ytterligare vidhäftande funktion och säkerställer axelskyddets totala fixering även den skadade axelleden.

Runt bålen på motsvarande sida till den skadade axelleden fixeras axelskyddet med ett fullt justerbart mjuk och välpolstrat fixeringsband. Bandet är konstruerat för att på enklaste sätt tillåta justering och anpassning av bandet med hjälp av endast ett enhandsgrepp. Bandet fixera med kardborre och kan enkelt justeras i linje med individuella behov av stöd, fixering och kompression.
Axelskydd ErixTwo tillsammans med olika tillbehör ger en unik möjlighet att anpassa produkten efter individuella behov. Med olika tillbehör kan axelskyddet uppgraderas för att öka graden av stöd, begränsa rörelsemönstret i axelleden och förstärka kontrollen över axelleden. Om du är i behov av mera stöd eller ytterligare kompression finns det tillbehör för varje behov! 
De unika tillbehören till ErixTwo ger marknadens mest flexibla axelskydd som effektivt kan anpassas individuellt och uppgraderas helt i linje med behov och problem.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. ErixTwo axelsystem? Vad menas med axelsystem?
Svar. ErixTwo är marknadens enda uppgraderingsbara axelprodukt vilket innebär att det finns olika tillbehör tillsammans med axelskyddet. Skulle behovet av stöd förändras över tid så kan man på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt köpa till komponenter till axelskyddet för ökad stabilitet, rörelsekontroll och begränsning. Detta är helt unikt för ErixTwo och säkerställer en produkt som följer dina behov. 

Fråga. Jag spelar handboll och har problem med min axel, kan jag använda detta axelskydd vid match och träning? 
Svar. Ja, absolut! ErixTwo är ett väldigt stabilt axelskydd som fungerar optimalt vid idrott och aktivtet. 

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek? 
Svar. Axelskyddet har en egen storlekstabell, mät omkretsmåttet runt överarmen och överför det måttet till storlekstabellen för din storlek.

Fråga. Mitt mått hamnar precis mellan två storlekar, vilken storleks skall jag välja?
Svar. Ofta vill man ha en produkt som sitter tight över axelleden och vi rekommenderar att ni väljer den mindre storleken.

Fråga. Hur tvättar man produkten? 
Svar. Rekommenderad tvätt är 30* handtvätt för att produkten skall hålla så länge som möjligt. Vid tvätt är det viktigt att kardborrbanden är stängda så att den hårda kardborren inte skadas och får nedsatt funktion. 

 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

4

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt överarmen
X-Small24-28 cm
Small28-32 cm
Medium32-35 cm
Large35-38 cm
X-Large38-42 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem