Mitella för behandling av en skadad axel
mitella for axeln
mitella for axeln

Mitella för säker och effektiv avlastning av en skadad axel eller armbågsled

  •  225 kr 

Mitella för effektiv avlastning av armbåge och axelled efter stukning eller skada. Mitellan är anatomisk konstruerad för bästa funktion. 

Läs mer

  • Effektiv stöd och avlastning av en skadad axel armbåge
  • Polstrade band för bra komfort
  • Luftig och komfortabel konstruktion
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Mitella för stöd och avlastning

Mitellan ger en effektiv avlastning av armen och axelleden efter skada. Mitellan hjälper till att avlasta armen och bär upp armens vikt tack vare mitellans konstruktion och avlastande band.  Mitellan är tillverkad av bomull för en sval och komfortabel användarkomfort. 
Längden på mitellan kan enkelt och indivudellt anpassas med hjälp av de medföljande D-ringarna. Rätt applicerad så avlastar mitellan axelleden effektivt för bästa rehabilitering. Mitellan skall vara höjdanpassad så att armbågsleden är böjd 90° vid användning. 
Mitellans vikfördelande axelband är utrustad med en tryckavlastande skumplatta som träs på axelbandet och positioneras över skuldran för optimal komfort och tryckavlastning. 

Mitellan har ett stödjande tumband insytt i mitellafickan, tumstödet säkerställer rätt position av hand och handled vid användning. 
Vid applicering av mitellan första gången behövs oftas hjälp av en ytterligare person beroende på rörligheten i den skadade axeln/armen.
Vid rätt applicering skall armbågsleden vara böjd i 90° i mitellan. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag tvätta min mitella?
Svar. Ja, mitellan tvättas i handljummet vatten med ett milt tvättmedel. Låt mitellan lufttorka innan användning.

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek på min mitella?
Svar. Mitellans storlek avgöra av underarmens längd. Mät från armbågens spets till knogen på lillfingret så kommer ni att hitta rätt storlek på mitellan. 

Storlekstabell

StorlekAvstånd armbågsspetsen till lillfinger knogen
X- Small23 - 28 cm
Small28 - 33 cm
Medium33 - 40 cm
Large40 - 51 cm
X-Large51 - 60 cm

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem