Axelsstöd PAD för behandling av en skadad axelled
axel_abduktionskudde
axel_abduktionskudde

Axelstöd P.A.D. för behandling av axelleden efter skada med 35° stabil abduktion.

  • 1 999 kr

Axelsstöd för 35° axelabduktion för behandling av axelskada eller efter operation av ex rotatorcuffen i axelleden

Läs mer

  • Anatomiskt axelstöd för 35° abduktion av axelleden
  • Optimal individuell anpassning
  • Positionerar armen i ett rehabiliterande neutralläge
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Axelstöd P.A.D. abduktionskudde

Axelstöd P.A.D. är en anatomisk axel abduktionskudde speciellt konstruerad för att positionera armen och axelleden i en optimal neutralposition för optimal rehabilitering och behandling efter axelskada och eller axeloperation. Axelstöd P.A.D. är tillverkat av kardborrfästande material vilket innebär att axelstödet har obegränsade möjligheter till individuell anpassning efter unika behov av stöd och abduktion av axelleden. Axelstödet har ett luftigt skummaterial som material bas vilket säkerställer optimal komfort vid användning och bidrar till bra ventilation. Skummaterialet bidrar även till att hålla huden torr vid långvarigt användande och säkerställer optimal användakomfort.

Axelstöd P.A.D. har en 35° abduktionskudde tillverkat av formstabilt skum med låg vikt. Abduktionskudden positionerar axelleden i 35° abduktion vilket är ett naturligt neutralläge vid användning av axelstödet.
Axelstödet har ett tryckavlastande axelband som bär upp armens vikt utan risk för obehag och skav av bandet. Runt midjan sitter ett stabiliserande band som dels fixera abduktionskudden mot armen men även bidrar till en ytterligare fixering av axelleden i rätt läge för optimal rehabilitering. Alla band för fixering av axelsstödet är utrustade med snabbspännen som möjliggör enkel och snabb applicering av axelstödet vid behov. 
Axelstödets ficka för underarmen kan enkelt öppnas och stängas med hjälp av kardborrband för individuell anpassning av axelstödet. I arm fickan sitter en justerbart tumstöd för att motverka att handleden ”faller” vid användning. Tumstödet kan individuellt anpassas för bästa stöd och position av underarmen i axelstödet. I leveransen av axelstödet medföljer en handträningsboll som effektivt bidrar till ökad rörelse och minskar risk för immobilisering av hand och handled. Handträningsbollen bidrar även till minskad svullnad vid problem med svullnad i hand och handled. Storleken på axelstödet avgörs av längden på axelstödet ficka. Mät underarmens längd från mitten av armbågsleden till knogen på lillfingret för att hitta rätt storlek på axelstödet.
Axelstöd P.A.D används vid behov av abduktion i axelleden ex postoperativt efter rotatorcuff, kapsel-rekonstruktion, subluxationsproblm i axelleden eller vid mjukdelsskador i axeln. 
Axelstödet P.A.D. kan med fördel användas på höger och vänster axel. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Egenskaper

Stabilitet

0

Kompression

0

Avlastning

0

Värme

0

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekUnderarmens längd (cm)
Small- 40 cm
Medium40 - 43 cm
Large43 - 49 cm

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem