Armslinga stabil kombinerar stöd och avlastning av en skadad axelled
armslinga stabil
armslinga stabil

Armslinga stabil för stöd och avlastning av axelleden

  •  369 kr 

Armslinga stabil är ett avlastande och stabiliserande axelstöd som lyfter och stabiliserar axelleden efter skada

Läs mer

  • Stabil armslinga med unik lyftande och stödjande egenskaper
  • Universal storlek med optimal anpassning
  • Extra ventilation för bästa användarkomfort
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Armslinga Stabil - stöd för axelleden

Armslinga stabil är en unik produkt för en skada axel. Armslingan kombinerar en lyftande funktion av arm och axelleden med ett extra stabiliserande band som effektivt minskar förmågan att röra armen och axelleden efter skada. Armslingan består av två komponenter, mitelladelen bidrar med ett lyftande stöd och avlastning av armen och axelleden. Armslingans extra stabiliserande band appliceras runt armen över mitellan med hjälp av kardborre för att säkerställa optimalt stöd och fixering av armen mot kroppen vid behov. Armslingans kombinerade funktioner av stöd, lyft och stabilitet gör armslinga stabil till en komplett produkt för stöd av en smärtande axelled eller vid behov av extra stöd och avlastning vid skada. 
Armslingan är tillverkad av ett luftigt skummaterial för optimal användarkomfort och ventilation. Hela skumytan är perforerat för att ytterligare bidra till ökad ventilation av användning. 
Produkten tillverkas i en universal storlek och fungerar både höger eller vänster axel. 

Applicera armslinga stabil enligt följande, 
Armslingans Mitella 
1. Placera den skadade axeln/armen i mitellan med armbågen i 90° vinkel. 
2. Placera axelbanden som sitter infästa i  övre delen av armslingans mitella över axlarna och korsa den i ryggen för att säkerställa fixering och motverka rörelse av armslingan under användning. 
3. Yttre delen av axelbanden har hård kardborre som fäster mot armslingans mitella för att enkelt och smidigt kunna anpassa höjden av mitellan. 
Armslingans extra stabiliserande band 
1. Fäst den hårda kardborren på det extra stabiliserande bandet på armslingans mitella, linda det stabiliserande bandet runt den skadade armen, runt ryggen och under den fria armen. 
Fäst tillbaka bandet med den hårda kardborren mot armslingans mitella för avslutande fixering. Vid behov av ytterligare stöd spänns bandet hårdare för effektivare stöd och stabilitet. 

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tvättar jag armslingan vid behov?
Svar. Armslingan tvättas i handljummet vatten och ett milt tvättmedel. Låt armslingan lufttorka efter tvätt

Fråga. Hur skall armbågen vara placerad i armslingan? 
Svar. Målet med armslingan är att armbågen skall vara placerad i 90° vinkel vid rätt applicering av armslingan

Fråga. Vad gör det extra stabiliserande bandet? 
Svar. Bandet hjälper till att stödja armen mot kroppen för ett stabilare stöd

Storlekstabell

Storlek
Universal

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem