Armbågsskydd för tennisarmbåge EpiSYS | Rehaboteket
armbagsskydd_tennisarm
armbagsskydd_tennisarm armbagsskydd_tennisarmbage armbagsskydd_musarm armbagsskydd_tennisarmbage

EpiSYS armbågsskydd för tennisarmbåge

  •  939 kr 

EpiSYS är ett helt unikt system för tennisarmbåge. Systemet kombinerar avlastning och kylbehandling i samma unika konstruktion.  

Läs mer

  • Kombinerad avlastning och kylbehandling
  • För tennisarmbåge, golfarmbåge och musarm
  • Optimal justeringsmöjlighet för bästa resultat.
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Armbågsskydd för tennisarmbåge EpiSYS

Armbågsskydd EpiSYS för tennisarmbåge är en helt unik systemlösning för tennisarmbåge. EpiSYS är ett armbågsskydd som kombinerar avlastande egenskaper samt lokal kylbehandling i samma system.  
Armbågsskyddet är tillverkat av ett termoplastiskt tennisarmbågsband som ger obegränsade möjligheter att justera storleken och graden av avlastning i armbågsskyddet helt individuellt efter unika behov av storlek, avlastning och positionering av armbågsskyddet. 

EpiSYS system består av tre olika komponenter, ett termoplastiskt tennisarmbågsband, två avlastande pelott samt en kudde med kylgelé som fritt kan appliceras in i spännet. Vid problem med tennisarmbåge och eller golfarmbåge appliceras spännet med de avlastande PU pelotterna över muskelbuken på underarmens utsida för att minska muskelbelastning från handled och fingrar upp i det inflammerade senfästet i armbågen. PU pelotten kan fritt placeras i spännet för att på bästa sätt uppnå individuell anpassning av graden av avlastning i linje med behov och problem. 
För maximal avlastning och effekt har EpiSYS två avlastande PU pelotter som på enklaste sätt avlastar både tennisarm och golfarm i samma armbågsskydd. 

För att säkerställa graden av avlastning och funktion vid kraftigare belastning så som att spela tennis, som hantverkare arbeta med tyngre verktyg eller vid omfattande smärtproblematik har EpiSYS en för armbågsskyddet helt unik funktion,  
EpiSYS har ett elastiskt bandspänne som indikerar när spänningen för avlastning i belastat läge är rätt. Vid rätt anpassning ser man det vita strecket på armbågsskyddets utsida mellan bandets D-ring. När hela det vita strecket syns är produkten i det kraftigaste läget för maximerad avlastning vilket är en lämpligare inställning vid kraftigare belastning av hand, handled och armbåge. Om man önskar att minska avlastningen så spänner man upp kardborrbandet för mindre kompression. SE BILD 3 OVAN

Armbågsskydd EpiSYS tillverkas i en universalstorlek och kan enkelt anpassas för exakt passform oavsett omkretsmått runt armbågsleden. Armbågsskyddets kardborrband sitter infästa med hakkardborre längst ut på bandet och kan enkelt tas bort för att anpassa band längden om banden är för långa. Klipp av den yttre delen av bandet för att göra produkten mindre och lämpligare för en tunnare underarm. 

Armbågsskydd EpiSYS levereras med en inmonterar kylpåse för att ge möjlighet till kyla direkt efter en aktivitet eller som ett komplement under en lång arbetsdag. Kylbehandling vid problem med tennisarmbåge fungerar ofta som en direkt smärtlindring efter ex aktivitet och vid ökad belastning. Armbågsskydd EpiSYS möjliggör kylbehandling på ett enkelt och tillgängligt sätt i samma tennisarmbågsspänne. Det medföljande kylelementet ligger i en kardborr klädd påse för att undvika direkt hudkontakt, elementet i påsen appliceras på armbågsskyddets insida över muskelbuken för kontinuerlig kylbehandling vid problem. Placera kylelementet i ett kylskåp i ca 1 h för att få önskad kyleffekt. Kylelementet förblir kallt i ca 2 timmar. 

Använd armbågsskydd EpiSYS​ vid, 
- Akut lateral epikondylit - tennisarmbåge / musarmbåge
- Akut medial epikondylit - golfarmbåge

- Kronisk epikondylit - tennisarmbåge / musarmbåge
- Kronisk epikondylit - golfarmbåge
- Förebyggande vid belastningsrelaterade problem i armbåge 
- Vid problem med tennisarmbåge och golfarmbåge vid fysisk aktivitet

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur använder jag kylbehandlingen i mitt armbågsstöd? 
Svar. Kylkudden lägger du in i kylen innan träning eller inför användning i ca 45 minuter för att sedan efter aktivitet applicera in kylpåse armbågsskyddet för att uppnå önskad kylande effekt över problemområdet. 

Fråga. Vad är en PU pelott? 
Svar. En pelott är en mjuk kudde som sitter inmonterad i armbågsskyddet för att öka trycket över muskelbuken i samband med tennisarmbåge, musarmbåge eller golfarm. Pelotten och spännet skall monteras över underarmen ca 5-7 cm nedanför smärtpunkten i samband med tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

Fråga. Hur hårt skall jag spänna mitt armbågsskydd? 
Svar. EpiSYS har en spänningsindikator som ger dig möjlighet att rent visuellt se när du har maximerat avlastningen och spänt bandet tillräckligt hårt. Om du tittar på bild 3 så ser du indikatorn på maximal spänning- När det vita strecket på armbågsskyddets utsida ligger helt i linje med spännbandets D-ring som det gör på bild 3 så är armbågsskyddet spänt i maximalt läge. Om du vill minska spännets avlastning så behöver du bara släppa upp kardborrbandet för mindre kompression. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

2

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek
Universal

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem