Tennisarmbågsband PRO avlastar och smärtlindrar vid tennisarmbåge | Rehaboteket
Tennisarmbågsband PRO
Tennisarmbågsband PRO band_for_tennisarmbage band_epiondylit_tennisarm

Tennisarmbågsband PRO för optimal avlastning

  • 399 kr

Unikt band för tennis-, golf och musarm. Den anpassningsbara silikonpelotten säkerställer optimal avlastning vid problem. Läs mer

  • Extra effektiv avlastning av tennisarm
  • Anpassningsbar silikonpelott för optimal individuell behandling
  • Band med termoplastisk kärna för optimal avlastning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Tennisarmbågsband PRO med avlastande silikonpelott

Tennisarmbågsband PRO är ett extra stabilt armbågsspänne speciellt utvecklat för extra effektiv avlastning vid tennisarm, golfarm och musarm.

Tennisarmbågsbandet är tillverkat av ett dubbellaminerat formstabilt material med en termoplastisk kärna för optimal och effektiv avlastning av ett smärtande inflammerat muskelfäste. Termoplasten utgör kärnan i spännet och har laminerats med ett mjukt och komfortabelt textilmaterial för bästa användarkomfort. Kombinationen av termoplast och textil säkerställer bästa funktion och extra effektiv avlastning för behandling av tennisarm,golfarm och musarm.

Materialets formstabilitet bidrar till en effektiv och jämn tryckfördelning över muskelbuken. Graden av avlastning kan enkelt anpassas med hjälp av spännets elastiska justeringsband. Bandet kan applicerat fritt på produkten för individuell anpassning. Tennisarmbågsbandet PRO har en unik tredelad silikonpelott (silikonkudde) placerad på skyddets insida för effektiv punktavlastning över muskelbuken. Silikonpelotten säkerställer optimal avlastning av det inflammerade muskelfästet, och säkerställer avlastning oavsett placering av produkten.

Silikonpelotten kan på ett unikt sätt positioneras för att förstärka avlastningen och kan även anpassas individuellt för optimera behandlingen efter varje användares specifika behov.

Tennisarmbågsbandet har en unik form som möjliggör en bredare avlastning över armbågsleden för effektivare avlastning. Placeringen av silikonpelotten kan individualiseras för bästa effekt.
Placera pelotten fritt över spännets yta för bästa funktion. Spännets bredare del ger en extra effektiv behandling / avlastning  av tennisarm-, musarm- eller golfarmbåge.

Placeringen av bandet skall vara ca 5 cm nedanför det smärtsamma muskelfästet mot handen till. Den tre-delade silikonpelotten säkerställer effektiv avlastning oavsett placering för golf-, tennis eller musarm.
Tennisarmbågsbandet PRO är en av vår mest avlastande produkt för tennisarm, musarm och golfarm och bidrar effektivt till avlastning, smärtlindring och behandling av problematiska armbågar.

Tennisarmbågsbandet tillverkas endast i en universal storlek och passar alla omkretsmått från 20-36 cm 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Varför en silikonpelott? Vad gör pelotten?
Svar. Pelotten ger extra effektiv avlastning över muskelbuken för att ytterligare bidra till minskad muskelaktivitet i det inflammerade senfästet. Silikon har en unik egenskap att effektivt ge jämn tryckavlastning. 
Silikonpelotten har tre olika höjder för optimal individuell anpassning. 

Fråga. Kan produkten användas både för tennisarm och golfarm? 
Svar. Ja, beroende på hur den flyttbara pelotten appliceras på spännet så kan epikondylitspännet avlasta både tennisarm, golfarm och musarm i samma produkt.  

Fråga. Skall bandet sitta på eller över inflammationen i armbågen? 
Svar. Nej, spännet skall inte beröra inflammationen utan skall appliceras ca 5 cm nedanför smärtpunkten på underarmen. Produktbilderna ovan visa en ungefärlig placering av epikondylitspännet. 

Fråga. Hur skall jag applicera epikondylitspännet vid tennisarm?
Svar. Tennisarm, lateral epikondylit är ett inflammerad senfäste på armbågens utsida och spännet och silikonkudden skall sitta ca 5 cm direkt nedanför smärtpunkten på underarmens utsida för bästa avlastning. 

Fråga. Om spännet sitter fel, blir mitt problem värre då? 
Svar. Nej, däremot får du inte avsedd effekt av produkten. Epikondylitspännet PRO är konstruerat för att minimera risken för att applicera produkten fel. Den flyttbara silikonkudden är konstruerad i tre höjder och är ca 3 cm bred vilket minimerar risken att inte få någon effekt även fast silikonkudden sitter lite förskjutet höger eller vänster. Utgår ifrån smärtpunkten 5 cm nedanför över underarmen och placera spänner med silikonkudden över det område så kommer Epikondylitspännet PRO ge effektiv avlastning oavsett aktivitet

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

5

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått ca 3-5 cm nedanför armvecket
Universal storlek20 - 36 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem