Tennisarmbågsband PRO vid tennisarmbåge | Rehaboteket
Tennisarmbagsband
Tennisarmbagsband band_for_tennisarmbage tennisarmbage_band

Tennisarmbågsband PRO

  •  419 kr 

Band med anpassningsbara pelott för avlastning vid problem med tennisarmbåge, golfarm och musarmbåge. Läs mer

  • Avlastning av tennisarm
  • Anpassningsbar pelott för optimal individuellt stöd
  • Termoplastisk band för jämn kompression

Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!

I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Tennisarmbågsband PRO

Tennisarmbågsband PRO är ett stabilt armbågsspänne speciellt utvecklat för avlastning vid tennisarm, golfarm och musarm.

Tennisarmbågsband PRO är tillverkat av ett dubbellaminerat formstabilt textilmaterial med en termoplastisk kärna för optimal och effektiv avlastning av ett smärtande inflammerat muskelfäste. Termoplasten som har en anatomisk passform och följer underarmens kontur med tack vare dess unika C-form, plastspännet bidrar till en stabilare och effektivare förmåga att skapa avlastning över muskelbuken på underarmens in och utsida samtidigt.
Plastspännet sitter helt insytt i en mjuk och tunn textilbas för bästa användarkomfort. Kombinationen av kärnan av termoplast i kombination med textilen säkerställer funktion, komfort och effektiv avlastning för tennisarm,golfarm och musarm oavsett användningsområde. Tennisarmbågsband PRO har unika egenskaper och kombinerar formstabilitet och smidighet i samma tennisarmbågsband vilket bidrar till ett effektivt och jämn tryckavlastning över muskelbuken vilket skapar en jämn och exakt avlastning av tennisarmbåge.  Graden av avlastning kan enkelt anpassas med hjälp av spännets elastiska justeringsband.
Den insydda D-ringen som bandet löper i sitter inmonterat med ett elastiskt band, ju hårdare bandet spänns desto mera avlastning skapas lokalt över spännets centrala del vilket i sin tur ökar kompressionen lokalt över den avlastande pelotten.  PRO modellen ger en unik anpassningsmöjlighet och tillåter optimal individuell anpassning i förhållande till problem och aktivitet. Mängden kompression applicerad i bandet kan enkelt avläsas på tennisarmbågsbandets påtryckta kompressionsskala. Skalan mäter från 1-8 och underlättar identisk applicering och att samma mängd stöd/kompression gång efter gång. Skalan avläses på enklaste sätt över spännets utsida.

Tennisarmbågsbandet PRO har en pelott (kudde) som har för funktion att öka graden av avlastning lokalt över muskelbuken nedanför smärtpunkten på armbågens in eller utsida. Pelotten sitter inmonterad innanför spännets  termoplastskena vilket bidrar till en jämn och riktad funktion för att avlasta belastning från hand och handled upp i armbågen. Ju hårdare tennisarmbågsbandet spänns desto mera avlastande effekt skapas.
Pelotten kan fritt vridas och positioneras innanför spännet och tillåter individuell anpassning efter varje användares specifika behov av stöd och avlastning för stunden. En mera kraftfull aktivitet kräver ofta en högre grad av stöd vilket enkelt anpassas med bandspänningen. 
På motsatt sida av pelottens placering på spännets insida sitter det en ingjuten silikonmarkör. Silikonmarkören har för funktion att ytterligare öka och förbättra fixeringen av bandet vid användning då silikon generellt är ett vidhäftande material ökar hela spännets fixering på enklaste sätt vilket är en viktig funktion vid högintensiv belastning eller arbete med ett större rörelseomfång.
Tennisarmbågsband PRO är samtidigt tillverkad med en ultralåg profil med en total tjocklek utanför pelotten på 2 mm. Den tunna och smidiga konstruktionen medför att spännet stör minimalt både vid kontorsarbete med underarmen vilande mot en bordskiva samt tillika vid idrott och motion.
Placeringen av bandet skall vara ca 5 cm nedanför det smärtsamma muskelfästet mot handen till. Beroende på hur pelotten placeras säkertälls effektiv avlastning oavsett golf-, tennis eller musarm.

Tennisarmbågsbandet PRO är en av våra mest avlastande produktet för tennisarm, musarm och golfarm och bidrar effektivt till avlastning av problematiska armbågar.
PRO fungerar lika bra att användas vid padel, tennis som hanterverkar med behov av extra effektiv avlastning orsakat av ett tyngre arbetsmoment som vid vardagligt arbete vid dator eller händerna.  
Tennisarmbågsbandet tillverkas endast i en universal storlek och passar alla omkretsmått från 20-36 cm 

 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått ca 3-5 cm nedanför armvecket
Universal storlek20 - 36 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Varför en pelott, vad gör pelotten?
Svar. Pelotten ger extra effektiv avlastning över muskelbuken för att ytterligare bidra till minskad muskelaktivitet i det inflammerade senfästet. Pelotten är tillverkad av PU och har en unik egenskap att effektivt ge jämn tryckavlastning. Pelotten har tre olika höjder för optimal individuell anpassning. 

Fråga. Kan produkten användas både för tennisarm och golfarm? 
Svar. Ja, beroende på hur den flyttbara pelotten appliceras på spännet så kan epikondylitspännet avlasta både tennisarm, golfarm och musarm i samma produkt.  

Fråga. Hur skall jag applicera epikondylitspännet vid tennisarm?
Svar. Tennisarm, lateral epikondylit är ett inflammerad senfäste på armbågens utsida och spännet och pelotten skall sitta ca 5 cm direkt nedanför smärtpunkten på underarmens utsida för bästa avlastning. 

Fråga. Om spännet sitter fel, blir mitt problem värre då? 
Svar. Nej, däremot får du inte avsedd effekt av produkten. Epikondylitspännet PRO är konstruerat för att minimera risken för att applicera produkten fel. Den flyttbara pelotten  minimerar risken att inte få någon effekt även fast pelotten sitter lite förskjutet höger eller vänster. Utgår ifrån smärtpunkten 5 cm nedanför över underarmen och placera spänner med pelotten över det område så kommer Epikondylitspännet PRO ge effektiv avlastning oavsett aktivitet

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket