Armbågsskydd översträckning | Hyperextensionskontroll av armbågsleden | Rehaboteket
Armbagsskydd hyperextension
Armbagsskydd hyperextension

Armbågsskydd HEC förhindrar översträckning

  •  1 199 kr 

Armbågsskydd med hyperextensionsstopp för extra stöd av en överrörlig armbågsled. Skyddet motverkar översträckning och tillåter full justering Läs mer

  • HyperEx - motverkar effektivt översträckning
  • Extra stabil modell med stabiliserande skenor
  • Anpassningsbar anatomisk design

Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!

I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Armbågsskydd hyperextension

Armbågsskydd hyperextension är utvecklat för att motverka översträckning av armbågsleden utan att påverka övrig rörlighet i armbågsleden.
Översträckning i armbågen omnämns även som överrörlighet i armbågen och motverkas effektivt med hjälp av ett armbågsskydd med Hyper Ex funktion.
Armbågsskyddet hyperextension har 2 stycken stabiliserande metallskenor tillverkade av aluminium placerade över armbågens in och utsida för bästa stabilitet och funktion.

Armbågsskyddets Hyper Ex funktion möjliggör effektivt stabilisering och möjlighet till extra stabilitet för att motverka översträckningen i armbågsleden. Hyper Ex funktionen består av två förstärkningsband och ett korsat band i armvecket ger skyddet en unik och effektiv funktion för att motverka översträckning av armbågsleden. De korsade banden i armvecket är tillverkad av hård och mjuk kardborre som tillsammans möjliggör en helt stum och extra stabil X-konstruktion, Hyper Ex för att effektivt kunna begränsa översträckingen i armbågsleden.
De korsade banden Hyper Ex möjliggör individuell anpassning av mängden stöd och kan individuellt anpassas och justeras för bästa funktion. Hyper Ex funktionen ger möjlighet utan begränsningar att motverka översträckning i leden helt i linje med behov. 

De korsade banden för översträckning Hyper Ex justeras med armbågsleden lätt böjd, vilket ger en unik individuell justering för att hindra översträckning av armbågsleden så effektivt som möjligt.
För bästa användarkomfort har armbågsskyddet ett extra mjukt material SoftTEX placerat i armvecket. SoftTex leder fukt bort från huden och har en väldigt mjuk insida maximal komfort vid användning.

Armbågsskyddet för hyperextension har kardborrband upptill på överarmen och nedtill över underarmen för optimala justeringsmöjligheter för bästa funktion.
Armbågsskyddet kan användas både på höger och vänster arm.
 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkrets runt armbågen i cm
X-Small20 - 23 cm
Small23 - 25 cm
Medium25 - 28 cm
Large28 - 31 cm
X-Large31 - 33 cm
XX-Large33 - 36 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag är handbollsmålvakt och har väldigt ont i mina armbågar efter ett träningspass. Hjälper detta armbågsskydd mig?
Svar. Ja, översträckning av armbågen orsakas ofta av själva räddningen för fotboll och handbollsmålvakter. När bollen räddas med handen eller underarmen orsakar det ofta en väldigt kraft i armbågsleden vilket orsakar själva översträckningen. Vår armbågsskydd motverkar översträckning väldigt effektivt och fungerar att använda vid alla tillfällen.

Fråga. Vad är översträckning?
Svar. Översträckning i armbågsleden innebär att armbågen översträcks mer än normalt sträckintervall. Översträckningsproblem (hyperextension) smärtar ofta intensivt vid armbågsleden utsträckt i fullt läge.
Återkommande översträckning i armbågsleden leder ofta till permanenta problem med påverkade ledband, ligament i armbågsleden.

Fråga. Hur fungerar armbågsskyddet för översträckning?
Svar. Armbågsskyddet har två sidostabiliserande skenor placerad över armbågsledens in och utsida. Skenorna ger extra stabilitet för det rörelsebegränsande bandsystemet som sitter placerat i armbågsleden. Beroende på hur mycket banden spänns i relation till hur mycket armbågsleden är böjd kommer bandsystemet effektivt motverka möjligheten att sträcka ut leden i hyperextension, översträckt läge. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket