Armbågsstöd Handboll | Rehaboteket
armbågsskydd handboll
armbågsskydd handboll

Armbågsskydd Handboll med stötdämpande pelott

  •  399 kr 

Armbågsskydd handboll är speciellt utvecklat för handbollsspelarens högst ställda krav på stöd och stötdämpning utan att påverka rörelsen i armbågen. Läs mer

  • Speciellt designat för handboll
  • Minimal rörelsepåverkan i armbågen
  • Kevlar-förstärkt pelott medför extrem slitstyrka
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Armbågsskydd Handboll - med stötdämpning

Armbågsskydd Handboll är ett unikt anatomiskt armbågsskydd designat speciellt för handbollspelarens högt ställda krav på stöd och stötdämpning.
Den unika konstruktionen ger minimal rörelsebegränsning i armbågsleden för att inte störa känsligheten i arm och hand. 

Armbågsskyddet är tillverkat av värmande och stötdämpande NeoTex med ett tunnare SoftTex material i placerat i armvecket för optimal komfort.
På utsidan av armbågen sitter en anatomiskt designad skyddande pelott placerad. Pelotten täcker samtliga kontaktpunkter av armbågsleden och ger optimal stötdämpning vid spel och träning.
Pelotten är täckt med en slitstark Kevlar™-yta för bästa hållbarhet vid extrema påfrestningar.

Gör som Svenska Handbollslandslaget och flera svenska och internationella handbollsklubbar, välj DeRoyal för optimal funktion och komfort. 

Armbågsskyddet fungerar utmärkt även för andra idrotter med samma behov av stöd och stötdämpning för armbågsleden. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag spelar inte handboll men behöver ett stötdämpning runt armbågen när jag arbetar. Kan jag använda detta skydd för det?
Svar. Absolut, produkten är konstruerad för minimal rörelsepåverkan och fungerar lika bra oavsett aktivitiet. 

Fråga. Vad är Kevlar? 
Svar. Kevlas är ett extremt slitstarkt material som i stort sett inte går att ha sönder vid normalt slitage. Alla direkta slitytor på skyddet är täkta med Kevlar för absolut högsta kvalitet och hållbarhet. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

4

Avlastning

1

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt armbågen (cm)
X-Small20 - 23 cm
Small23 - 25 cm
Medium25 - 28 cm
Large28 - 31 cm
X-Large31 - 33 cm
XX-Large33 - 36 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem