Köp fotledsskydd till stukade fötter | Rehaboteket

Fotledsskydd stukad fot

En fotledsskada påverkar ofta fotledens grundstabilitet en lång tid efter själva skadetillfället med instabilitet, osäkerhet och även ökad risk för ytterligare stukningar efter skadan. De flesta stukningarna sker på fotledens utsida och påverkar fotledens yttre ledband. Ett fotledskydd för stukade fotleder behöver på grund av omfattande belastning vara tillräckligt stabila för att motverka krafterna som en fotled utsätts för både vardagligt och för idrott och motion.
Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av fotledsstöd och skickar alla beställningar placerade innan kl. 16 samma dag. Behöver du hjälp med att hitta rätt fotledsskydd, ring vår kundservice på 08–244734 så hjälper vi gärna till.

Fotledsskydd boa
Anatomiskt stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering
 599 kr 
fotledsskydd med skenor
Fotledsskydd A Flex kombinerar stabilitet med smidighet för en instabil fotled. Konstruktionen bidrar till extra stabilitet både för inre och yttre fotledsskador vid idrott och motion
 1 299 kr 
Active Ankle T2
Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stöd.
 699 kr 
fotledsskydd_maleogrip
Stabilitet i kombination med extra smidighet. MaleoGrip för inre och yttre skador passar för alla idrotter och aktiviteter
 729 kr 
fotledsortos_för_stukad_fotled
AIR kombinerar anpassningsbar kompression och stabilitet för en skadad fotled. Två uppblåsbara luftkuddar reglerar kompressionen effektivt
 449 kr 
fotledsstod_stabil
Stabilt fotledsskydd för alla aktiviteter och sporter så som fotboll, handboll, löpning
 579 kr 
fotledsstod_active_ankle

Active Ankle T2 fotledsstöd för extra stabilitet och kontroll av en instabil stukad fotled

 699 kr 
fotledsskydd
Armis Light är ett smidigt fotledsskydd med unik konstruktion för extra stöd och kontroll med det unika BOA systemet
 569 kr 
Storsäljare
Fotledsskydd
Fotledsskyddet som passar de flesta skor för idrott. SRX är tillverkad av slitstarkt ballistiskt nylon för extra stabilitet och slitstyrka.
 479 kr 
fotledsskydd gymnastik
Fotledsskydd Kicx är ett speciellt utvecklat, smidigt fotledsstöd vid behov av extra stöd i trånga skor
 999 kr 
fotledsstöd

Fotledsstöd med stabilitet för en instabil fotled. Fotledsstödet kombinerar kompression med stöd i en smidig lösning

 399 kr 
fotledsstod_elastisk
Ett smidigt elastiskt band för en effektiv stabilisering av en instabil fotled i vardagliga situationer för de flesta skorna oavsett klackhöjd.
 239 kr 
fotledsstöd för stukad fot
Smidigt kompressionsgivande fotledsstöd för lokal kompression, både för idrott som vardagligt användande.
 329 kr 

Hur tar man hand om en stukad fot på bästa sätt?

En ledbandsskada i fotleden för sig ofta påmind en lång tid efter själva skadetillfället. Beroende på omfattningen av skadan, vilket ledband som är skada och hur omfattande skadan är så fungerar olika fotledsskydd bättre än andra. För att ett fotledsskydd skall klara av att stabilisera den totala skadebilden av ledbandsskador i fotleden så måste fotledsstödet vara fullt anpassningsbart. Anpassningsmöjligheten i fotledsskyddet är helt avgörande för att produkten med säkerhet skall klara av alla olika behov av stöd och stabilitet. Alla Rehabotekets fotledsskydd som kan användas till en stukad fot är konstruerade med full anpassningsmöjlighet av stumma material. De stumma materialen ger en produkt som är tillräckligt stabil för att med säkerhet återge stabiliteten i fotleden.

Den vanligaste skadan är yttre ledbandsskada i fotleden men det förekommer även inre ledbandsskador. 
Av den anledningen är fotledsskydden har alltid utrustade med dubbla bandsystem eller justeringsmöjligheter för att på bästa sätt klara av att stabilisera insidan och utsidan lika effektiv.

Fotledskydd eller tejpning?

Många fotledsskador tejpas fortfarande idag trots att utvecklingen av fotledsstöd de senaste åren har bidragit till extremt smidiga, lättanvända skydd med helt andra funktioner än konventionell sporttejp.Många frågor oss vad som är bästa att använda och vi försöker ge vår bild av skillnaden mellan fotledskydd till en stukad fotled i förhållande till tejpning för en stukad fot i några korta punkter nedan,

Funktion

Är den självklart viktigaste parametern för en stukad fotled och de olika alternativen fotledsskydd eller tejp. Fotledsskydden är utformade för en standardiserad applicering vilket säkerställer skyddets funktion vid varje tillfälle. Tejpning däremot kräver utbildning och kunskap för att man med säkerhet skall kunna tejpa rätt och optimera funktionen. Appliceras tejpen felaktigt medför det försämrad funktion och ökad risk för återkommande stukning. Fördelen med ett fotledsskydd standardiserade funktion säkerställer optimal funktion vid varje användning.

Enkelhet

Innefattar tiden som det tar att sätta på sig ett fotledsskydd eller tejpa en fotled. Alla våra fotledskydd är utvecklade för enklaste möjliga applicering på kortaste tid. Många av de nyare fotledsstöden är utrustade med förenklande konstruktioner så som BOA, Speed-Lace snörning som både spar tid och säkerställer att skyddet snabbt och smidigt appliceras på rätt sätt. Tejp är ofta en omfattande procedur som man normalt inte kan genomföra själv utan behöver ofta hjälp för att på bästa sätt tejpa en vricka fotled. Fördelen med enkel och snabb applicering utan hjälp från någon annan gör ett fotledskydd avsevärt enklare att använda än manuell tejpning. 

Justeringsmöjlighet

I ett fotledsskydd utgörs majoriteten av stödet från anpassningsbara stumma band eller justerbara skensystem medans tejpens stabiliserande egenskaper kommer ifrån mängden tejplager samt hur tejpen är placerad för fotleden. Ett fotledsskydd kan enkelt justeras under aktiviteten för ökar eller minskat stöd, något som kräver att man tejpar om fotleden vid användning av tejp. Justeringsmöjligheten och den individuella anpassningen för bästa stöd och stabilitet är helt överlägsen ett fotledskydd.

Kostnadseffektivitet

Ett fotledsstöd kan användas under en längre tid med bibehållen funktion och stabilitet. Slitaget varierar helt beroende på aktivitet och påfrestning men med tanke på att fotledsstöden är tillverkade av starka och stumma material är oftast hållbarheten likvärd med ett par idrottsskor vid regelbunden användning.  Kostnaden för att köpa ett fotledskydd vid problem med stukade fotleder är ca 500 – 600 kr.
Tejpning som är engångsanvändning medför ofta en användning av ca 1 tejprulle per vecka beroende på omfattning av träningen och träningstillfällen. Om en högkvalitets tejprulle kostar ca 80–90 kr så är fotledsstödet intjänat på ca 2 månader vilket medför att ett fotledsskydd för en vricka fot blir i längden betydligt billigare och mera kostnadseffektivt.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment fotledsskydd för en stukad instabil fotled och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra fotledsskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Knäskydd är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund att produkterna är testade och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja fotledsskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt modell av fotledsskydd när det finns ett större urval i förhållande till dina upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.