Fotledsskydd till stukad fot | Rehaboteket

Fotledsskydd till stukad fot

En fotledsskada påverkar ofta fotledens grundstabilitet en lång tid efter själva skadetillfället med instabilitet, osäkerhet och även ökad risk för ytterligare stukningar efter skadan. De flesta stukningarna sker på fotledens utsida och påverkar fotledens yttre ledband. Ett fotledskydd för stukade fotleder behöver på grund av omfattande belastning vara tillräckligt stabila för att motverka krafterna som en fotled utsätts för både vardagligt och för idrott och motion.
Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av fotledsstöd och skickar alla beställningar placerade innan kl. 16 samma dag. Behöver du hjälp med att hitta rätt fotledsskydd, ring vår kundservice på 08–244734 så hjälper vi gärna till.

Active Ankle T2
Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet med effektiv stabilitet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stabilitet.
465 kr
Fotledsskydd boa
Ett anatomiskt konstruerat fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering
579 kr
fotledsskydd

Extra stabilitet i kombination med extrem smidigthet. MaleoGrip för inre och yttre fotledsskador passar för alla idrotter och aktiviteter.

729 kr
fotledsortos
AIR kombinerar anpassningsbar kompression och stabilitet för en akut skadad fotled. Två uppblåsbara luftkuddar reglerar kompressionen effektivt
398 kr

Recover är ett stabilt fotledsstöd för akuta fotledsskador och behov av effektiv stabilisering och avlastning av en skadad instabil fotled. 

489 kr
fotledsstod_stabil
Extremt stabilt fotledsskydd för inre och yttre ledbandsskador optimalt för alla aktiviteter och sporter så som fotboll, handboll, löpning
539 kr

Active Ankle T2 fotledsstöd för extra stabilitet och kontroll av en instabil stukad fotled

465 kr
ankelskydd

Ankelskydd Safety S2 är ett helt unik produkt med marknadens effektivaste stöd, tar minimalt med plats i skorna och påverkar inte fotledens rörelseförmåga.

679 kr
fotledsskydd

Fotledsskydd Eclipse II är ett stabilt fotledsskydd med en bilateral stödskena för extra stabilitet över in och utsidan av en stukad instabil fotled. 

999 kr
fotledsskydd

Fotledsskydd Armis är ett extremt smidigt fotledledsskydd med unik konstruktion för extra stöd och kontroll av en stukad fot. 

519 kr
Fotledsskydd
Fotledsskyddet som passar alla skor och alla idrotter. DSO är tillverkad av extra slitstarkt ballistiskt nylon för extra stabilitet och slitstyrka.
399 kr
fotledsskydd gymnastik

Fotledskydd Kicx är speciellt utvecklat för stödja fotleden vid barfotaträning ex gymnastik, dans och kampsport. 

798 kr
ankelstod

Ankelstöd med extra stabiliserande band är ett smidigt ankelstöd för effektiv vardagsstabilisering av en instabil ankel. 

259 kr
fotledsstöd

Fotledsstöd med extra stabilitet för en instabil fotled. Fotledsstödet kombinerar kompression med stöd i en smidig lösning

399 kr
fotledsstod_elastisk
Ett smidigt elastiskt band för en effektiv stabilisering av en instabil fotled i vardagliga situationer för de flesta skorna oavsett klackhöjd.
239 kr

Extra stabilt fotledsskydd som stödjer funktionell rehabilitering av en akut skadad fotled på bästa sätt. Stödet kan användas direkt efter en akut skada under hela rehabiliteringsperioden

799 kr

Hur tar man hand om en stukad fot på bästa sätt?

En ledbandsskada i fotleden för sig ofta påmind en lång tid efter själva skadetillfället. Beroende på omfattningen av skadan, vilket ledband som är skada och hur omfattande skadan är så fungerar olika fotledsskydd bättre än andra. För att ett fotledsskydd skall klara av att stabilisera den totala skadebilden av ledbandsskador i fotleden så måste fotledsstödet vara fullt anpassningsbart. Anpassningsmöjligheten i fotledsskyddet är helt avgörande för att produkten med säkerhet skall klara av alla olika behov av stöd och stabilitet. Alla Rehabotekets fotledsskydd som kan användas till en stukad fot är konstruerade med full anpassningsmöjlighet av stumma material. De stumma materialen ger en produkt som är tillräckligt stabil för att med säkerhet återge stabiliteten i fotleden.

Den vanligaste skadan är yttre ledbandsskada i fotleden men det förekommer även inre ledbandsskador. 
Av den anledningen är fotledsskydden har alltid utrustade med dubbla bandsystem eller justeringsmöjligheter för att på bästa sätt klara av att stabilisera insidan och utsidan lika effektiv.

Fotledskydd eller tejpning?

Många fotledsskador tejpas fortfarande idag trots att utvecklingen av fotledsstöd de senaste åren har bidragit till extremt smidiga, lättanvända skydd med helt andra funktioner än konventionell sporttejp.

Många frågor oss vad som är bästa att använda och vi försöker ge vår bild av skillnaden mellan fotledskydd till en stukad fotled i förhållande till tejpning för en stukad fot i några korta punkter nedan,

Funktion

Är den självklart viktigaste parametern för en stukad fotled och de olika alternativen fotledsskydd eller tejp. Fotledsskydden är utformade för en standardiserad applicering vilket säkerställer skyddets funktion vid varje tillfälle. Tejpning däremot kräver utbildning och kunskap för att man med säkerhet skall kunna tejpa rätt och optimera funktionen. Appliceras tejpen felaktigt medför det försämrad funktion och ökad risk för återkommande stukning. Fördelen med ett fotledsskydd standardiserade funktion säkerställer optimal funktion vid varje användning.

Enkelhet

Innefattar tiden som det tar att sätta på sig ett fotledsskydd eller tejpa en fotled. Alla våra fotledskydd är utvecklade för enklaste möjliga applicering på kortaste tid. Många av de nyare fotledsstöden är utrustade med förenklande konstruktioner så som BOA, Speed-Lace snörning som både spar tid och säkerställer att skyddet snabbt och smidigt appliceras på rätt sätt. Tejp är ofta en omfattande procedur som man normalt inte kan genomföra själv utan behöver ofta hjälp för att på bästa sätt tejpa en vricka fotled. Fördelen med enkel och snabb applicering utan hjälp från någon annan gör ett fotledskydd avsevärt enklare att använda än manuell tejpning. 

Justeringsmöjlighet

I ett fotledsskydd utgörs majoriteten av stödet från anpassningsbara stumma band eller justerbara skensystem medans tejpens stabiliserande egenskaper kommer ifrån mängden tejplager samt hur tejpen är placerad för fotleden. Ett fotledsskydd kan enkelt justeras under aktiviteten för ökar eller minskat stöd, något som kräver att man tejpar om fotleden vid användning av tejp. Justeringsmöjligheten och den individuella anpassningen för bästa stöd och stabilitet är helt överlägsen ett fotledskydd.

Kostnadseffektivitet

Ett fotledsstöd kan användas under en längre tid med bibehållen funktion och stabilitet. Slitaget varierar helt beroende på aktivitet och påfrestning men med tanke på att fotledsstöden är tillverkade av starka och stumma material är oftast hållbarheten likvärd med ett par idrottsskor vid regelbunden användning. 

Kostnaden för att köpa ett fotledskydd vid problem med stukade fotleder är ca 500 – 600 kr.
Tejpning som är engångsanvändning medför ofta en användning av ca 1 tejprulle per vecka beroende på omfattning av träningen och träningstillfällen. Om en högkvalitets tejprulle kostar ca 80–90 kr så är fotledsstödet intjänat på ca 2 månader vilket medför att ett fotledsskydd för en vricka fot blir i längden betydligt billigare och mera kostnadseffektivt.

Vill du ha hjälp att hitta rätt fotledsskydd för dina problem?

Ring oss på Rehaboteket kundservice, vardagar mellan 9–16 på 08-244734. Vi vet vad vi säljer och hjälper gärna till att hitta rätt modell för dig och dina fotledsproblem.

Med ett komplett sortiment av fotledsskydd till en stukad fot hittar du alltid en lösning hos oss på Rehaboteket. Vi har marknadens bredaste sortiment med unika produkter som du endast finner hos oss på Rehaboteket. Alla beställningar placerade på rehaboteket.se innan kl. 16 skickas alltid från vårt lager samma dag med förväntad leverans inom 1 – 2 dagar.
Vi har alltid öppet köp i 45 dagar så att du har möjlighet att i lugn och ro utvärdera produkten och dess funktion i lugn och ro i hemmiljö.

Välj Rehaboteket när du söker de bästa fotledsskydden för en stukad fot, oavsett vilken aktivitet eller idrott du utövar.